Timber-clad Polish kindergarten encourages kids to play on the green roof

January 1, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Timber-clad Polish kindergarten encourages kids to play on the green roof

A recently completed kindergarten in Poland is giving children a new way to reconnect with the outdoors and stellar views of the neighborhood. Designed by Polish architecture firm Biuro Toprojekt , the kindergarten in ?ory boasts an accessible roof terrace planted with ornamental grasses with plenty of space to play and gather. In addition to encouraging play and appreciation of nature, the inspiring design of the building has also earned it a nomination for the European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2019. Located in the center of the Kleszczówka district in the Polish suburbs of ?ory, the kindergarten stands in stark contrast to the surrounding single-family homes. “A small parcel of an irregular shape similar to a triangle intended for the construction of a pre-school segment at an existing school, imposed rather two-story solutions, although a little overwhelming, but leaving a little space for the playground,” the architects explained of the kindergarten’s triangular design. “Instead, we decided to have a one-story building with rounded corners, which filled almost all of the possible surface, and for the outdoor play, we designed a large roof terrace.” Built with reinforced concrete walls wrapped in vertical strips of timber, the 1,060-square-meter kindergarten is protected against temperature fluctuations thanks to mineral wool insulation selected for low fire risk. The school is also equipped with a ground heat exchanger as well as heating and ventilation systems. A rectangular atrium at the heart of the kindergarten funnels daylight throughout the interior and offers a “piece of the outside world” where children can observe snow and rainfall. Related: MAD Architects to transform an ancient Chinese courtyard into a kindergarten with a “floating roof” Lined with wood and accessed via staircase from the atrium, the spacious roof terrace is punctuated with two circular islands of green space in the center. Curved metal railings wrap around the terrace , which is surrounded by gardens planted with ornamental grasses. + Biuro Toprojekt Photography by Juliusz Sokolowski via Biuro Toprojekt

Read the original: 
Timber-clad Polish kindergarten encourages kids to play on the green roof

UNStudios green-roofed TBC Forum breaks ground in Tbilisi

January 1, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on UNStudios green-roofed TBC Forum breaks ground in Tbilisi

Construction has recently broken ground on the TBC Forum, a green-roofed complex in Tbilisi designed by UNStudio to champion openness, sustainability and creativity throughout. Located within the Lisi Lake resort outside Tbilisi’s city center, TBC Forum will consist of the new headquarters for the TBC Bank, an Innovation Lab, and a mixed-use Culture Hub. Drawing inspiration from the surrounding highland landscape and traditional Georgian architecture, the large-scale development features a terraced design covered with green roofs to tie the buildings together with the Lisi green valley. The design for the new TBC Forum was conceived as a contemporary take on the historic highland village of Shatili, a stepped stone and mortar village that embraces the landscape with its clustered towers, large balconies and terraces . As a result, TBC Forum features buildings of varying heights grouped into three main clusters — the Headquarters Cluster, Subsidiaries Cluster and Public Cluster — surrounding a centrally located TBC Plaza and public esplanade. The Subsidiaries Cluster will include the Innovation Lab, a new center for research and development, while the Culture Hub will offer gallery spaces, restaurants, a children’s daycare facility and co-working spaces. Health and social sustainability were key driving features in the design of the interiors that are filled with natural light, plants and natural materials. In contrast to the “closed and introverted working model” traditionally used in the banking industry, UNStudio wanted to create an open environment conducive to socializing, collaboration and connection with nature. The headquarters will include diverse and flexible workplace environments, from seated work areas and standing desks to open lounge areas and flex spaces in the corridors and stairways. Related: UNStudio unveils twisting “Green Spine” high-rise proposal for Melbourne “UNStudio has carried out extensive research into the design of optimal work environments and the positive impact these can have on the health, wellbeing, creativity and therefore, productivity,” the firm said in a press release. “Within the design, both physical vitality and psychological wellbeing are understood to be synonymous, while the creation of community is considered fundamental to the encouragement of communication, interaction, knowledge exchange and creativity. In the design of the TBC Forum, environmental concerns are not merely related to the energy performance of the building, but to social sustainability and the performance of its users.” + UNStudio Images by Luxigon and Aand3 via UNStudio

Go here to read the rest:
UNStudios green-roofed TBC Forum breaks ground in Tbilisi

Lego-like kindergarten sparks creativity with a playful brick facade

May 17, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Lego-like kindergarten sparks creativity with a playful brick facade

Brick may often be seen as boring and traditional, but that’s not the case when the material falls into the hands of KIENTRUC O . The Vietnamese architecture studio creatively used the ancient building block to breathe life into Ho Chi Minh City’s new Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten located in the city’s District 2. The building is made entirely from bare brick arranged in patterns to form an eye-catching and playful facade that also promotes natural ventilation. Likened to a “giant Lego building,” the Chuon Chuon Kim 2 Kindergarten features perforated brick walls with sections painted vibrant yellow for a spectacular effect. While a playful atmosphere conducive to exploration was crucial in the design, the architects also wanted to create a space that felt calm and relaxed. To that end, the building is organized around a central active core that branches out to serene  classroom settings. “Instilled within the school is an openness with a spark of curiosity that allows people of all ages to venture and explore the space in a relaxing and calming atmosphere,” the architects wrote. “As we have engaged in numerous educational projects, we recognize that these experiences are equally as important as the responsibility of nurturing the kids. It invokes a sense of pride, and interests within the teacher and the staffs. It inspires and embraces them, for they have chosen to dedicate their life for the education and the well-being of the children on a daily basis.” Related: This stunning brick “cave house” in Vietnam is open to the elements Each floor features alternating patterns that encourages children to become more attuned to their surroundings. The walls are punctuated by large windows for continuous views inside and out. Access to daylight , cross breezes and a natural material palette help promote a healthful environment. A rooftop garden tops the building with panoramic views of the Saigon River. + KIENTRUC O Via ArchDaily Images by Hiroyuki Oki

Read the rest here: 
Lego-like kindergarten sparks creativity with a playful brick facade

The all-natural ‘Wellness Kitchen’ includes a beautiful living herb wall

May 17, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The all-natural ‘Wellness Kitchen’ includes a beautiful living herb wall

Kitchens are often the heart of any home, and now an innovative company is giving our beloved cooking space a healthy and sustainable makeover. Interior design company  Finch London recently unveiled its beautiful bespoke rose-colored “Wellness Kitchen” that’s built with various chemical-free and eco-friendly materials  and features a stunning herb wall. The London-based company’s Wellness Kitchen — which recently took home the grand prize at the Grand Designs Live event for its spectacular design — offers a glimpse into the future of eco-friendly kitchen design . The space includes a number of wellness features such as incandescent Seasonal Affective Disorder (SAD) light bulbs, a doTerra essential oil diffuser, a steam oven, an alkaline water purifier and much more. The countertops are made of Jesmonite, a water-based material that, unlike cast concrete, does not release volatile organic compounds . Related: Artisan Moss ‘plant paintings’ are maintenance-free alternatives to living walls The flooring is made from natural cork  harvested through an environmentally-friendly process. Resistant to dust and toxic absorption, cork is an ideal choice for people who suffer from allergies. It’s also antimicrobial and water-resistant, which helps to combat mold. A major feature of the kitchen is its verdant living herb wall installed on the kitchen island. In addition to various air-purifying plants found hanging throughout the space, the indoor herb garden allows homeowners to grow their own herbs and spices organically. + Finch London Via Household Beautiful Images via Finch London

See the original post:
The all-natural ‘Wellness Kitchen’ includes a beautiful living herb wall

Yale architecture students designed and built this handsome home for the homeless

May 17, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Yale architecture students designed and built this handsome home for the homeless

Since 1967, first-year Yale architecture students have designed and built buildings to better the community — and last year’s project was a stellar showing in affordable housing. For the 2017 Jim Vlock First Year Building Project , students completed a 1,000-square-foot home that explores cost-efficient and flexible design. Constructed in New Haven’s Upper Hill neighborhood, the dwelling was created to provide shelter for the homeless. The 1,000-square-foot house for the homeless is a handsome prefabricated structure clad in cedar and topped with a standing-seam metal gable roof. According to the project statement, students were “challenged to develop a cost-efficient, flexible design that tackles replicability in material, means, and method of construction.” The house comprises two separate dwellings: one is a studio, while the other is a two-bedroom apartment with built-in storage. Related: Washington D.C. architect wants to shelter the homeless in decommissioned subway cars The project also marked the first partnership between the Yale School of Architecture and the non-profit Columbus House , an organization that has been providing solutions to homelessness in the New Haven area since 1982. The house was the 50th Jim Vlock First Year Building. For the 2018 Jim Vlock First Year Building Project, the Yale School of Architecture will partner with SmartLam , the first manufacturer of cross-laminated timber in the U.S., which will provide CLT panels for the construction of a two-family home for the homeless. + Jim Vlock First Year Building Project Images by Haylie Chan and Zelig Fok

Read the rest here: 
Yale architecture students designed and built this handsome home for the homeless

BIG and WeWork reveal plans for interactive WeGrow kindergarten in New York City

November 29, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on BIG and WeWork reveal plans for interactive WeGrow kindergarten in New York City

International startup WeWork is expanding beyond its co-working roots with a public  kindergarten in New York City called WeGrow. The innovative school will be designed in collaboration  BIG Architects  and will provide an environment for education in an interactive space that focuses on introspection, exploration, and discovery. WeGrow will be a public elementary school for kids ages three to nine that aims to function as an environment where youngsters can experience hands-on and experiential learning. The first images of the space show wooden play areas, large grey pods for climbing and sitting, and several modular classrooms and treehouses that facilitate interaction. Related: 10 brilliant communal designs helping people work and live together WeWork claims that the new kindergarten will “focus as much on the growth of our children’s spirits as we will their minds.” References to various natural phenomena, as well as an element of futurism, permeate the new WeGrow concept, set to open its first location in Chelsea next autumn. “The design starts from the premise of a school universe at the level of the child: a field of super-elliptic objects forms a learning landscape that’s dense and rational – yet free and fluid,” said the firm. + BIG Architects Via Dezeen

See the original post here:
BIG and WeWork reveal plans for interactive WeGrow kindergarten in New York City

Japanese kindergarten features awesome green courtyard where kids can run and climb

December 7, 2016 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Japanese kindergarten features awesome green courtyard where kids can run and climb

Japanese kindergartens are well known for their minimalist design and creative play spaces. Japan-based Hibino Sekkei and Youji no Shiro have created many of our favorites, and their latest design for Kids Mayumi or “KM” Kindergarten in Osaka demonstrates all the signature elements of its predecessors, with some unique departures. With ample indoor space and a fantastic protected play yard, KM Kindergarten elevates childcare and early education to an art. The most stunning aspect of the kindergarten is its sprawling green courtyard with sloping hills and play equipment, where children run and climb in the fresh air. The play area connects with a grass-covered ramp that leads to an upper outdoor deck, where more fun awaits. A separate area of the courtyard features climbing structures and a fun wooden playhouse that inspires imaginations to run wild. Related: Earthquake-resistant kindergarten built using recycled marine shipping containers Inside, some areas of the kindergarten were left intentionally unadorned, with unfinished plywood covering the floor, walls, and ceiling to provide kids with a space to ponder their thoughts. Tucked thoughtfully within the kindergarten’s indoor spaces are additional play features, such as hidden ladders and corner rope swings, which blur the line between learning and recreation in a way no kid could possibly resist. Communal areas inside the school are expansive and open, with accordion-like walls that allow teachers to create indoor/outdoor spaces during pleasant weather , giving kids the opportunity to experience fresh air and sunshine during meals and class sessions, rather than solely during play breaks. An open gym with a finished wood floor creates more space for group activities, and features large windows that invite daylight to flood the room. On the outside, the building looks fairly nondescript—a typically rectangular structure clad in a cool grey facade. The two-story school could be easily mistaken for an office building, as the inner courtyard is hidden from street view and there are very few windows on the outer perimeter of the building. This enables the kindergarten to function within a somewhat protected bubble, away from the distractions of passing traffic. + Hibino Sekkei Via ArchDaily Images via Ryuji Inoue/Studio Bauhaus

See the original post:
Japanese kindergarten features awesome green courtyard where kids can run and climb

Mountain-shaped Ama’r Children’s Culture House in Copenhagen has no beginning or end

April 11, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Mountain-shaped Ama’r Children’s Culture House in Copenhagen has no beginning or end

Read the rest of Mountain-shaped Ama’r Children’s Culture House in Copenhagen has no beginning or end

Continued here: 
Mountain-shaped Ama’r Children’s Culture House in Copenhagen has no beginning or end

Is this protein the key to an anti-aging pill?

April 11, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Is this protein the key to an anti-aging pill?

From serums to plastic surgery to antioxidants, humans are continually trying to delay the inevitable aging process. Now researchers claim they may be one step closer to an anti-aging pill – and it all comes down to one little protein molecule. According to the team, a pill that limits the protein GSK-3 could increase the human lifespan by seven to ten years . Read the rest of Is this protein the key to an anti-aging pill?

Read the original here: 
Is this protein the key to an anti-aging pill?

Beautiful kindergarten blends sustainability and play into an eco-friendly envelope

March 16, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Beautiful kindergarten blends sustainability and play into an eco-friendly envelope

Read the rest of Beautiful kindergarten blends sustainability and play into an eco-friendly envelope

Read the rest here: 
Beautiful kindergarten blends sustainability and play into an eco-friendly envelope

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1005 access attempts in the last 7 days.