Gorgeous year-round bath house in Sweden soaks up the winter sun

May 19, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Gorgeous year-round bath house in Sweden soaks up the winter sun

This minimalist bath house allows inhabitants of Karlshamn, Sweden, to enjoying the sea all year round. White Arkitekter designed the timber-clad building to age naturally for low-maintenance facilities that straddle both the water and the land. The town’s first bath house was carefully situated to soak up as much sunlight as possible all winter long, while protecting visitors from the chilly winter winds. Local organization Kallbadhusets Vänner (Friends of the Bath House) worked with local sponsors and the municipality to realize a project which would allow people to enjoy the sea all year round. Kallbadhus is located along a beach promenade, close to the public swimming hall . Sitting at a height of three meters above sea level, the sharply angled timber-clad volume straddles solid land and water while offering views of the sea. Related: Tiny Norwegian Prefab Bathhouse is Clad in Sustainable Kebony Wood Two glulam beams provide structural support for a small bridge that links the building to the beach. A common room with an adjoining terrace is flanked on one side by the women’s sauna and the by the men’s sauna on the other. The architects designed the saunas to receive optimal amount of sunlight while simultaneously offering protection from the wind. The exterior cladding is treated with a grey-pigmented oil which allows the wood to age naturally. + White Arkitekter Via World Architecture News

Continued here: 
Gorgeous year-round bath house in Sweden soaks up the winter sun

Bad Behavior has blocked 858 access attempts in the last 7 days.