House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

August 8, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

Architecture firm kaa-studio used classic building materials and techniques to reconstruct a simple suburban house in Czech Republic and revamp it as a retro-styled weekend getaway. With its dark grey-brown facade, the House by the Forest blends into its natural surroundings and channels the simplicity of rural living. The architects preserved as much as possible of the original structure and focused on reorganizing its interior to open it up towards the garden and bring natural light inside. They decided to demolish the original vestibule, reorganize the entrance area and only keep the central supporting wall and the staircase on the ground floor. This allowed a more contemporary layout of the living space and reintroduced the connection to the main garden. Related: Skylights stream light into tiny cantilevering home in German forest A strip of window was made across the entire width of the building in order to provide natural lighting and views of the neighboring forest. Similarly, a strip of large roof windows brightened the attic. The height difference between the main entrance and access to the garden was solved using field banks/green hills reinforced with rough stone. + kaa-studio Photos by BoysPlayNice

Read more: 
House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

Bad Behavior has blocked 1501 access attempts in the last 7 days.