Historic rice mill reborn as a natural foods store in Taipei

May 9, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Historic rice mill reborn as a natural foods store in Taipei

A flourish of adaptive reuse activity at Taipei’s historic Dihua Street is turning the once oft-overlooked half-mile strip into a hotbed for tourism, creative retail, and cultural education. Case in point: B+P Architects’ renovation of a 19th century rice mill into a natural foods store stocking locally grown and produced products. Carried out over the course of three years, the project—known as Inverted Truss—carefully preserved many historic elements while adding a contemporary and modular design. Completed in 2016, Inverted Truss was created in collaboration with the Yeh Family, who has owned the property for five generations. To minimize damage to the building, the architect created a modular and lightweight timber structure inserted into the front of the building. Designed with built-in lighting and shelving, the new framework of timber trusses and panels injects a contemporary new look to the space and while leaving the original ceiling beams from 1890 exposed. Thanks to its modularity, the structure can also be easily removed and amended. Related: Mirrored shipping container building reflects its natural surroundings in Taipei “We remain considerable amount of existing furniture and grain equipment replaced back to the space to give its presence of the historic context,” wrote B+P Architects. “The timber used for the truss is made from Japanese cypress that is also used to make gain utensils at the time as well.” The store is used to promote the different varieties of rice grown in Taiwan as well as other locally made products such as noodles, soy sauce, craft beer and tea. The back of the building has been converted into an events space with offices and a residential unit above. + B+P Architects Images by Hey! Cheese

Go here to read the rest: 
Historic rice mill reborn as a natural foods store in Taipei

Uninspired basement reborn as a chic and light-filled bistro

May 9, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Uninspired basement reborn as a chic and light-filled bistro

A poorly lit basement space has undergone a tremendous transformation at the hands of Italian design firm Studio DiDeA . Now home to Palermo’s trendy bistro Cento61, the renovated space combines natural lighting and greenery with eye-catching materials to bring attention to a venue tucked below ground in an early twentieth century building. Formerly an old restaurant with no character to speak of, the site includes a 1,400-square-foot interior that opens up to a large external courtyard . According to Studio DiDeA, the client asked for “a special place with an informal atmosphere that could become a meeting place for Palermo’s people to eat, drink, share and coming back”. To create an airy and attractive atmosphere, the designers brought the outdoors in with potted plants that hang from the ceiling and a color palette that evokes the sky with different shades of blue. Related: HHF Architects’ renovated a group of crumbling buildings to help revitalize an entire neighborhood A white iron grid used in the interior and exterior tie the two spaces together. Inside, the white grid also forms a neutral backdrop for a variety of materials that include timber durmast panels, Calacatta marble , and Niagara blue inserts. “The result is geometric-patterned wall surfaces that match the cobalt-blue sofas and the light blue and yellow colored chairs, adding vibrancy and a sense of playfulness to the otherwise simple space,” wrote the architects. The outdoor dining area—which, like the interior, seats 40—was designed around a 200-year-old Cycas plant and is outfitted with vibrant yellow and blue wire chairs. + Studio DiDeA Images via Studio DiDeA

View original here: 
Uninspired basement reborn as a chic and light-filled bistro

Bad Behavior has blocked 2615 access attempts in the last 7 days.