Huge factory turned into a cozy residence with plenty of room leftover for the residents’ hobbies

January 16, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Huge factory turned into a cozy residence with plenty of room leftover for the residents’ hobbies

This former factory in Nobeoka, Japan, now functions as a modern home for a couple who wanted to preserve the industrial legacy of the building. Considering the fact that the building was large enough to house production and manufacturing facilities, Schemata Architects reorganized the layout to include several voids that will serve as areas where the owners can enjoy their future hobbies. The building occupies a corner lot in Nobeoka, Miyazaki Prefecture in Japan . It grew over time to reach its current total area of 4736 square feet (440 square meters) distributed across two floors. The project started as an initiative organized by a Japanese magazine BRUTUS, which invited readers who wanted to renovate their houses as well as several selected architects, and matched each reader to their favorite architect. Related: Tokyo factory is transformed into an industrial-chic Blue Bottle Coffee cafe Schemata Architects renovated the building working in close collaboration with the client and his wife, who wanted the project to preserve the history of the building. In discussing the design, the team reached the conclusion that the optimal size of the residential part would be as small as 1829 square feet (170 square meters). This meant that there was a large unused floor area that had to somehow be incorporated into the concept. They decided to keep these spaces as voids that will accommodate the clients’ future passions and hobbies. “Such voids, created somewhere between the interior and the building envelope , generate a dynamic space that raises expectations for something to happen,” said the architects. + Schemata Architects Photos by Takumi Ota

The rest is here: 
Huge factory turned into a cozy residence with plenty of room leftover for the residents’ hobbies

Former Panasonic factory building in China converted into a modern events space

December 5, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Former Panasonic factory building in China converted into a modern events space

A former Panasonic factory building in China has been renovated to house a striking new events space for local entrepreneurs and multinational corporations. The combination of concrete , wood, polycarbonate, glass and steel is designed to highlight the technological nature of the space. Architecture firm LATITUDE designed the project, named MeePark, for China’s leading communications company, BlueFocus Communication Group. The company was looking to develop a series of venues across Mainland China and settled their main headquarters in a recently renovated former Panasonic complex. The 700-square-meter industrial building chosen to become a multi-use space was renovated to host events for a diverse group of clients, ranging from local entrepreneurs and SME’s to multinational corporations such as PepsiCo and Volkswagen. Related: Former Lima Bean Factory Turned into a Collaborative Workspace in Irvine The entire building is split into two main zones: the food and beverage service area is located in the north, while the events zone lies in the south-facing section. A casual dining area is located on the second floor. The double-height events zone features original trusses, which have been left exposed, and a large LED screen descends from the ceiling. + LATITUDE Photos by Hector Peinador

Original post:
Former Panasonic factory building in China converted into a modern events space

A disused Johannesburg industrial building is transforming into a verdant residence

March 24, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A disused Johannesburg industrial building is transforming into a verdant residence

A disused industrial building in Johannesburg may be getting a plant-covered overhaul by New York-based designers, Adjaye Associates . Headed up by David Adjaye, the design would revamp the Hallmark House in the Maboneng district, transforming it into luxury apartments and a hotel. The stark structure will breathe with foliage, as Adjaye will adorn each floor with plant-covered balconies around the entire building. Read the rest of A disused Johannesburg industrial building is transforming into a verdant residence Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: adaptive reuse , Adjaye , Adjaye Associates , eco design , garden building , Green Building , green design , hallmark House , Hallmark House Johannesburg , industrial building , Johannesburg , johannesburg architecture , Maboneng , Maboneng District , plant covered building , plant-covered highrise , sustainable design

Original post: 
A disused Johannesburg industrial building is transforming into a verdant residence

Brooks + Scarpa Unveil Plans for Light-Filled, Saw-Toothed Industrial Building in Mexico

February 13, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Brooks + Scarpa Unveil Plans for Light-Filled, Saw-Toothed Industrial Building in Mexico

Read the rest of Brooks + Scarpa Unveil Plans for Light-Filled, Saw-Toothed Industrial Building in Mexico Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , Brooks + Scarpa , brooks and scarpa , Daylighting , eco design , green architecture , Green Building , green design , industrial building , metalsa , metalsa sa , natural daylighting , saw-toothed , saw-toothed roof , Sustainable Building , sustainable design , warehouse

More here:
Brooks + Scarpa Unveil Plans for Light-Filled, Saw-Toothed Industrial Building in Mexico

Bad Behavior has blocked 1481 access attempts in the last 7 days.