Green-roofed Viewpoint Granasjen is a modern take on the traditional Norwegian hut

December 1, 2017 by  
Filed under Green

The traditional Norwegian hut got a brilliant update with this modern, sustainable retreat that offers stunning views of the country’s fjords and mountains. Bergersen Arkitekter AS designed Viewpoint Granasjøen as a combination of shelter and summer house that recreates the old Norwegian Gapahuk (English: lean-to) as a multi-functional, flexible space that can be used throughout the year. The structure functions as a  summer house  escape, complete with grill, shed, and bathhouse, and was designed in close collaboration with the client and his specific needs and requirements. It is clad in dark brown stained wood that matches the main cabin on the property. A turf roof provides additional insulation and is angled to blend into the landscape. Related: Coastal cabin in Norway is a perfect indoor retreat for outdoor lovers Large sliding glass panels provide a direct connection to and offer expansive views of the surroundings. The interior is simple, with a custom-built bench for seating and a small built-in fireplace . + Bergersen Arkitekter AS Via Plataforma Arquitectura Photos by Kjetil Nordø

More:
Green-roofed Viewpoint Granasjen is a modern take on the traditional Norwegian hut

Larch-clad extension breathes new life into an old hunting lodge in Canada

November 15, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Larch-clad extension breathes new life into an old hunting lodge in Canada

This quaint hunting lodge in Canada  has had several different lives before being turned into a cozy family home nestled in the woods. The new owners commissioned architect Anik Péloquin to design an extension that would echo the architecture of the original building, while blending in with the stunning surroundings. The resulting two-volume structure is clad in larch wood fits in perfectly and breathes new life into the lodge. The small house, located on a secluded lakeside lot in La Malbaie, Canada, was used as a hunting lodge for the first three decades, before becoming the summer home for the Sisters of Charity. Instead of renovating the house, the new owners decided to build an additional space and use the existing structure as a guesthouse . Related: Extraordinary treehouse is a climber’s dream with its own indoor climbing wall The two volumes as referred to as siblings, with the new house–“the little sister”–housing two bedrooms, a bathroom, kitchen and lounge areas. Modest in size, the structure keeps with the general look of its “big sister”. It is clad in larch and features a steep shed roof that harmonizes with the existing structure and the landscape. The roof overhang on the west and south sides keep the outside walls low and consistent with the scale of the old house. The steep roof pitch rises on the east and north side and reminds of a church steeple, thus evoking the history of the site. + Anik Péloquin architecte Via V2com Photos by Louis Prud’homme

See more here:
Larch-clad extension breathes new life into an old hunting lodge in Canada

Airbnb’s swanky new San Francisco office has a sky boat, a castle and 16 international "neighborhoods"

November 3, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Airbnb’s swanky new San Francisco office has a sky boat, a castle and 16 international "neighborhoods"

Airbnb may offer thousands of luxury lodgings around the world, but employees won’t want to leave the rental sharing company’s swanky new San Francisco headquarters. Located at 999 Brannan Street,  Airbnb’s own Environments Team and WRNS Studio  designed 150,000 square feet of healthy, light-filled working space with plenty of whimsical flare like a sky boat, a castle and themed floors that represent the company’s international presence. The design of 999 Brannan – just mere steps from its existing San Fran headquarters – began by removing every non-structural element in the corner lot building, essentially creating a massive blank canvas. By scrapping the interior walls and hallways, the focus was put on flooding the interior space with as much natural light as possible. The huge atrium is a light-filled space with a curvaceous stairwell that winds up through the levels. A long mezzanine leads to the various offices as well as think spaces and conference rooms. Related: Airbnb’s brand new Paris office is a loft-like space that feels like home For design guidance, the teams concentrated on the company ethos of “Belong Anywhere” as well as the company’s new feature, Airbnb Trips, which offers users custom travel experiences designed and led by locals around the world. To highlight the new service and the company’s world-wide presence, international design elements were used on every floor. For example, each cafe has been styled according to a different city, such as Buenos Aires, Kyoto, Jaipur, and Amsterdam. The building’s work spaces are divided into 16 “neighborhoods” that house up to 50 employees who spend their days working at the sitting or standing desks , brainstorming at the communal tables, or enjoying down time in one of the many cozy lounges. Aaron Taylor Harvey, Airbnb Environments Executive Creative Director, explains that the design was based on providing employees with a comfortable working environment , “we wanted to bring the same bespoke nuance to this very large space that we brought to the first small office we designed in Portland. We want it to feel like a custom home to every inhabitant.” + WRNS Studio + Airbnb

View original here:
Airbnb’s swanky new San Francisco office has a sky boat, a castle and 16 international "neighborhoods"

Airbnb’s swanky new San Francisco office has a sky boat, a castle and 16 international "neighborhoods"

November 3, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Airbnb’s swanky new San Francisco office has a sky boat, a castle and 16 international "neighborhoods"

Airbnb may offer thousands of luxury lodgings around the world, but employees won’t want to leave the rental sharing company’s swanky new San Francisco headquarters. Located at 999 Brannan Street,  Airbnb’s own Environments Team and WRNS Studio  designed 150,000 square feet of healthy, light-filled working space with plenty of whimsical flare like a sky boat, a castle and themed floors that represent the company’s international presence. The design of 999 Brannan – just mere steps from its existing San Fran headquarters – began by removing every non-structural element in the corner lot building, essentially creating a massive blank canvas. By scrapping the interior walls and hallways, the focus was put on flooding the interior space with as much natural light as possible. The huge atrium is a light-filled space with a curvaceous stairwell that winds up through the levels. A long mezzanine leads to the various offices as well as think spaces and conference rooms. Related: Airbnb’s brand new Paris office is a loft-like space that feels like home For design guidance, the teams concentrated on the company ethos of “Belong Anywhere” as well as the company’s new feature, Airbnb Trips, which offers users custom travel experiences designed and led by locals around the world. To highlight the new service and the company’s world-wide presence, international design elements were used on every floor. For example, each cafe has been styled according to a different city, such as Buenos Aires, Kyoto, Jaipur, and Amsterdam. The building’s work spaces are divided into 16 “neighborhoods” that house up to 50 employees who spend their days working at the sitting or standing desks , brainstorming at the communal tables, or enjoying down time in one of the many cozy lounges. Aaron Taylor Harvey, Airbnb Environments Executive Creative Director, explains that the design was based on providing employees with a comfortable working environment , “we wanted to bring the same bespoke nuance to this very large space that we brought to the first small office we designed in Portland. We want it to feel like a custom home to every inhabitant.” + WRNS Studio + Airbnb

Originally posted here: 
Airbnb’s swanky new San Francisco office has a sky boat, a castle and 16 international "neighborhoods"

You can now explore all 19 of South Africa’s National Parks on Google Maps

November 3, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on You can now explore all 19 of South Africa’s National Parks on Google Maps

Have you ever wanted to walk in the footsteps of Nelson Mandela , track cheetahs on foot , or stroll with elephants — and other exotic creatures — in South Africa ? Well, here’s your chance. Thanks to the efforts of over 200 volunteers, now you can use Google Maps to explore 19 National Parks, 17 nature reserves, and many other sites of natural, cultural and historical significance in South Africa. More than 200 nature-loving South Africans volunteered to map out parts of the country they call home. Many of the helpers were rangers and guides with SANParks , CapeNature and KZN Ezemvelo Wildlife . Others were just good Samaritans, tech enthusiasts and avid hikers who want to make a difference. Over the span of twelve months, the volunteers trekked over 50,000km to establish 232 points of interest. Said Magdalena Filak, Program Manager for Google, “The hundreds of volunteers who helped along the way proved to be truly passionate about showing the best of South Africa through their participation in the loan program.” The Google Street View Camera Loan program encourages anyone to borrow the 360-degree camera technology to help the planet . Reportedly, this is the first time Google has partnered with a third-party for the program. Drive South Africa played a big role in coordinating the volunteers . Andre Van Kets, an outdoor enthusiast and the founder of the Cape Town -based company, explained the technology: “The Trekker camera is a 22kg custom-made backpack fitted with 15 cameras pointing in all directions. The on-board technology plots the camera’s exact location on the trail. While recording, the camera takes a 360-degree photo every two-seconds. It’s basically the off-road equivalent of Google’s Street View cars.” Kets added that he saw “potential in this technology to showcase South Africa to travellers around the globe” when he applied. Related: Thousands of plastic bottles transformed into an inspiring tower of hope in South Africa In addition to mapping over two hundred points of interest, volunteers mapped eight UNESCO World Heritage Sites. Users can also see Mapungubwe Hill , which is home to an ancient African civilization, the Richtersveld that is known for its incredible moonscapes, and iSimangaliso Wetland Park , South Africa’s oldest UNESCO site which serves as a critical habitat for many species . The response has been overwhelmingly positive. Dennis Wood of Ezemvelo KZN Wildlife said, “As the proud conservation authority for KwaZulu-Natal, Ezemvelo KZN Wildlife are excited to be partnered with Google’ new initiative in exposing our trails on this global platform that we believe will engage our prospective guests to “Take time to Discover” our province’s rich natural beauty and conservation wildlife heritage.” + Google Street View Loan Program Images via Google Maps

More: 
You can now explore all 19 of South Africa’s National Parks on Google Maps

Raad Studio creates advanced solar funnel to grow plants deep underground

November 2, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Raad Studio creates advanced solar funnel to grow plants deep underground

The innovative team behind NYC’s Low Line have designed advanced solar technology that allows plant life to thrive deep underground. Raad Studio’s latest installation Invasive Regeneration uses a high-powered, solar-powered funnel installed at street level to shoot light onto a concrete block underground, allowing vegetation to grow in an otherwise inhospitable environment. The technology behind Invasive Regeneration is an extension of that used to create NYC’s subterranean park , the Lowline. Created by James Ramsey and Dan Barasch, the world’s first underground park implements an innovative daylighting system of fiber optic cables and mirrors to capture and funnel sunlight underground. Related: Brooklyn Hotel by creators of the Lowline boasts winding gardens and tiny hidden spaces According to the team, the solar-powered installation – which is currently on display at the 2017 Seoul Biennale of Architecture and Urbanism – is inspired by the complex relationship between nature and the manmade environment. Their description of the project reads, “Nature represents both decay and renewal, and the continual struggle to gain mastery over the natural world can be inverted to foster growth and rebirth.” + Raad Studio Images via Raad Studio

Read more from the original source:
Raad Studio creates advanced solar funnel to grow plants deep underground

Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

October 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

This hidden retreat in Amacueca, México  is a daylit getaway surrounded by lush walnut groves and forests. CoA arquitectura and Departamento de Arquitectura designed Casa Amacueca using primarily stone and timber , to create a serene escape that fits perfectly into its natural setting. The layout of the house radiates from the central courtyard which allows more natural light to penetrate the interior. Slender timber columns frame a beautiful walkway that offers a visual connection between the living spaces and nature. Related: Eco Hotel Endemico is a Gorgeous Green Retreat in Baja, Mexico The columns support the wooden frames that comprise the roof, while concrete appears only as grafts in the supporting walls as elements that limit, support and confine windows and niches. A deck sheltered under a gable roof follows the outline of the building and its radial wooden “armor”. + CoA arquitectura + Departamento de Arquitectura Via Plataforma Arquitectura Lead photo by Francisco Gutiérrez Peregrin

More: 
Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

October 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

This hidden retreat in Amacueca, México  is a daylit getaway surrounded by lush walnut groves and forests. CoA arquitectura and Departamento de Arquitectura designed Casa Amacueca using primarily stone and timber , to create a serene escape that fits perfectly into its natural setting. The layout of the house radiates from the central courtyard which allows more natural light to penetrate the interior. Slender timber columns frame a beautiful walkway that offers a visual connection between the living spaces and nature. Related: Eco Hotel Endemico is a Gorgeous Green Retreat in Baja, Mexico The columns support the wooden frames that comprise the roof, while concrete appears only as grafts in the supporting walls as elements that limit, support and confine windows and niches. A deck sheltered under a gable roof follows the outline of the building and its radial wooden “armor”. + CoA arquitectura + Departamento de Arquitectura Via Plataforma Arquitectura Lead photo by Francisco Gutiérrez Peregrin

More here: 
Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

October 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

This hidden retreat in Amacueca, México  is a daylit getaway surrounded by lush walnut groves and forests. CoA arquitectura and Departamento de Arquitectura designed Casa Amacueca using primarily stone and timber , to create a serene escape that fits perfectly into its natural setting. The layout of the house radiates from the central courtyard which allows more natural light to penetrate the interior. Slender timber columns frame a beautiful walkway that offers a visual connection between the living spaces and nature. Related: Eco Hotel Endemico is a Gorgeous Green Retreat in Baja, Mexico The columns support the wooden frames that comprise the roof, while concrete appears only as grafts in the supporting walls as elements that limit, support and confine windows and niches. A deck sheltered under a gable roof follows the outline of the building and its radial wooden “armor”. + CoA arquitectura + Departamento de Arquitectura Via Plataforma Arquitectura Lead photo by Francisco Gutiérrez Peregrin

Original post:
Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

October 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

This hidden retreat in Amacueca, México  is a daylit getaway surrounded by lush walnut groves and forests. CoA arquitectura and Departamento de Arquitectura designed Casa Amacueca using primarily stone and timber , to create a serene escape that fits perfectly into its natural setting. The layout of the house radiates from the central courtyard which allows more natural light to penetrate the interior. Slender timber columns frame a beautiful walkway that offers a visual connection between the living spaces and nature. Related: Eco Hotel Endemico is a Gorgeous Green Retreat in Baja, Mexico The columns support the wooden frames that comprise the roof, while concrete appears only as grafts in the supporting walls as elements that limit, support and confine windows and niches. A deck sheltered under a gable roof follows the outline of the building and its radial wooden “armor”. + CoA arquitectura + Departamento de Arquitectura Via Plataforma Arquitectura Lead photo by Francisco Gutiérrez Peregrin

Here is the original post:
Daylit retreat in Mexico fits perfectly into the surrounding walnut groves

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1117 access attempts in the last 7 days.