This gigantic floating Manta Ray could naturally purify Seouls river

June 12, 2017 by  
Filed under Eco, Green

What if our city infrastructure could also repair the damage we’ve done to nature? Vincent Callebaut’s Manta Ray is an experimental landscape design that aims to sustainably restore the natural environment in Seoul . Developed for an international competition, Manta Ray is a floating ferry terminal proposal that uses marshland plants to naturally purify the Han River and produces 100% of its energy needs through renewable sources. The Manta Ray is the latest design in Vincent Callebaut Architectures’ extensive portfolio of green utopian designs. His striking proposal for Seoul takes a multilayered approach to the landscape , beginning with the transformation of the existing Yeouido Park on the banks of the Han River into a “genuine cultural hub” reinforced with resilient design principals. A forest of willow trees is proposed for the park, as are marsh-like filtering strips to protect the banks against flooding . Pedestrian paths, large terraces, bicycle lanes, and an amphitheater would be added along the river. The Yeoui-Naru floating three-level ferry terminal juts out of the park and would be suspended above a marina and gardens. On the lower docks is a marina comprising linked steel dikes integrated with equipment to charge boats with water, electricity, and biofuels. Atop the marina is a flared, manta ray-shaped structure that houses the reception, leisure areas, food courts, exhibition space, and educational spaces. Tree-shaped structures made from cross-laminated timber sourced from “eco-responsible Korean forests” crown the building. The top-most level also includes an observation deck with views towards Ban island, as well as a rooftop orchard. Related: How the Cheonggyecheon River Urban Design Restored the Green Heart of Seoul The Manta Ray would produce all of its energy needs from a mix of renewable energy sources. The first includes solar energy harvested from 49,000 square feet of rooftop solar cells installed on the laminated glass facade, as well as 37,300 square feet of opaque photothermal panels. The 52 CLT trees are topped with wind turbines . Organic and biodegradable waste from Yeouido Park would be collected for use at a biomethanation plant to provide energy for Manta Ray, while oscillating-foils hydrokinetic turbines (HAO) would be integrated along the hull of the large floating barrier encircling the marina. “Seoul is finding new ways to invest in this kind of soft infrastructure, helping to foster social cohesion with a greater sense of community among diverse socio-economic groups,” writes Vincent Callebaut Architectures. “With an eye toward increasing equitable access for everyone to these new facilities, this floating vessel is an example of biophilic and resilient architecture, demonstrating that it is possible to build with nature rather than against it, by respecting the life of the river and allowing the local fauna and flora to flourish. The “Manta Ray” project promotes the permeability and renaturalization of river banks in cities with rivers running through them. The banks become new playgrounds for social innovation, and for urban “consumers-actors” seeking to promote urban farming, agroforestry and permaculture. The goal is to make them less vulnerable to climate change, and to the subsequent dramatic flood and urban heat island events witnessed over the past decades.” + Vincent Callebaut

Read the original:
This gigantic floating Manta Ray could naturally purify Seouls river

Handsome timber chalet shows off the beauty of modern minimalism

June 12, 2017 by  
Filed under Eco, Green

The charms of simplicity are celebrated in this beautiful timber chalet tucked in the Alps of eastern France. Designed by French architecture firm Studio Razavi , the recently completed Mountain House carefully sidesteps cookie-cutter design with its modern interpretation of the traditional alpine chalet. Located in the French village of Manigod in a popular ski destination, the Mountain House was subject to strict building codes that the architects say allowed for “very little freedom of architectural expression.” Local guidelines dictated numerous design aspects, including building height and width ratio, roof slope, building material , and even window sizes, in order to preserve the region’s traditional vernacular. The architects skillfully overcame these obstacles by studying the historical buildings and then producing a code compliant design that put a contemporary twist on the local architectural culture. The 200-square-meter Mountain House features the traditional three-story chalet layout with a pitched roof. Unlike its neighbors, however, the new holiday home sits on a lower level made of concrete rather than stone and doesn’t include the ornamental elements that adorn many of the homes in the valley. Related: Mind-bending mountain chalet looks as if it could tip over at any moment The Mountain Home only includes the essential features, making for a simple and utilitarian, yet beautiful design. Pine clads the first and second floor and untreated timber planks line the interior. A few painted surfaces and textures, such as the artificial stone tiles in the bathroom and dark carpet flooring, break up the largely timber palette. Large windows flood the home with natural light while several overhangs protect against harsh sun. + Studio Razavi Via Dezeen Images © Olivier Martin Gambier

Read more from the original source:
Handsome timber chalet shows off the beauty of modern minimalism

Bad Behavior has blocked 1263 access attempts in the last 7 days.