Lush green roof camouflages the Chameleon Villa into the Indonesian tropics

July 16, 2018 by  
Filed under Green, Recycle

True to its name, the Chameleon Villa is a residence that seamlessly blends into its forested surroundings in Bali thanks to its integration of a lush green roof. Designed by international architecture practice Word of Mouth House , the contemporary home spans nearly 11,000 square feet, yet deftly hides its bulk with landscaped roofs. The “camouflaged” roofs also help promote natural cooling and are integrated with rainwater collection and recycling systems as well as solar panels. Located in the village of Buwit in southwest Bali, the Chameleon Villa is set on an acre of densely forested land with steep and challenging terrain, including a level change of 36 feet. To blend the building into the site as much as possible, the designers at Word of Mouth House crafted the home as a cluster of volumes that step down the slope and are carefully positioned to follow the original contour lines and to optimize views of the river below and forest beyond. A natural materials palette  — with locally sourced elements like teak wood, iron wood and natural stone — further blends the dwelling into the landscape. Related: Beautiful bamboo pavilion in Bali translates the flexibility of yoga into architecture “We worked on the idea of ‘landscaped architecture’ by blurring the boundaries between natural and built environments,” explained the firm. “As a result, the buildings appear to be a part of the land itself sometimes disappearing within it, and then at other times, emerging from it. As per traditional Balinese architecture the different pavilions accommodate different functions and all communal spaces are kept open towards the elements whereas the bedrooms and other more private spaces such as office, gym and media room are close-able volumes.” The vibrant green roofs keep the lower spaces comfortable through passive cooling, and this vegetation also aids in rainwater collection. The residents can recycle the water for use in garden irrigation. The home also produces clean energy through solar panels, further adding to its sustainable features. + Word of Mouth House Images by Daniel Koh

Originally posted here: 
Lush green roof camouflages the Chameleon Villa into the Indonesian tropics

Scroll, Click: Are Your Online Purchases Green?

July 16, 2018 by  
Filed under Eco, Green

It can be so exciting to receive an anticipated package … The post Scroll, Click: Are Your Online Purchases Green? appeared first on Earth911.com.

Here is the original:
Scroll, Click: Are Your Online Purchases Green?

The luxurious Pohutukawa tiny home on wheels lets you live large in style

July 13, 2018 by  
Filed under Eco, Green

The notion of living large in small spaces is perfectly captured in the Pohutukawa, a tiny home on wheels that fits up to six people and boasts a double mezzanine. Designed by New Zealand-based firm Tiny House Builders , the contemporary Pohutukawa is a luxury tiny house that comes with a fully outfitted interior and all the necessary hookups. Keep scrolling to take a peek inside the surprisingly spacious tiny home. Outfitted with all the modern comforts of home, the Pohutukawa measures nearly 10 feet in width and 27 feet in height with an 11.5-foot-tall ceiling. The Pohutukawa, which takes its name from the New Zealand Christmas Tree, is handsomely clad in board and batten siding painted black, which contrasts sharply with its light-filled interior and white walls. With a footprint of approximately 270 square feet, the abode also embraces indoor-outdoor living for an even more spacious feel thanks to aluminum-framed French doors, while clerestory windows and other wide windows — all double-glazed — let in additional natural light. The mono-pitched roof is topped with corrugated iron. The home rests on a custom-made triple-axle tiny house trailer. At the heart of the home, there is a large living and dining area with a mezzanine on either side. Beneath the first mezzanine , which fits a queen-size bed, the full kitchen includes a dish drawer, an oven/microwave, hob, range hood, sink, fridge/freezer and plenty of storage. On the other side of the tiny home is the more compact mezzanine that can hold a double bed or serve as an entertainment lounge and is accessible via ladder. Beneath that elevated space is the bathroom with a standing shower, vanity, toilet and heated towel rail. The washing machine and extra storage can also be found on this side of the house. Related: This cedar-clad tiny home radiates true southern charm The price of the Pohutukawa tiny house ranges between $55,000 USD to more than $90,000 USD. The structure typically takes three to four months to construct from start to finish. The Pohutukawa includes appliances, but clients can also purchase optional upgrades, from a custom corner fold-out couch with built-in storage to an off-grid solar setup. + Tiny House Builders Images via Tiny House Builders

Go here to read the rest: 
The luxurious Pohutukawa tiny home on wheels lets you live large in style

A former ski lift station takes on new life as a bold mountain lodge

July 12, 2018 by  
Filed under Eco, Green

A small mountain lodge has replaced an old ski lift station on the Krkonoše mountains in the Czech Republic. Czech studio ADR designed the ?erná Voda, named after a nearby stream, to serve as a place of respite for short-term guests of a nearby lodge’s owner. The isolated retreat stands in a meadow apart from the Horní Malá Úpa village, among tall trees and lush shrubbery that shroud the cabin in serenity. Stepping inside the ?erná Voda, guests will find a bright, minimalist design. Light timber, which covers the walls, floors and ceilings, creates an open, airy feel. The kitchen space offers a sharp contrast with blackened wood cabinetry. The simple interior draws focus to the large windows and their picturesque views of the mountains , including Sn?žka, the highest mountain peak in the country. One window opens to the outdoors and allows a breath of fresh air into the cabin. Upstairs, a sleeping loft outfitted with protective netting offers a quiet space for visitors to rest. As natural light filters into the ground floor at daybreak, the loft benefits from the pitched ceiling and retains some darkness for guests who prefer to sleep in. During cooler months, a small wood-burning stove keeps the cabin toasty and inviting after a long day of exploring the outdoors. The mountain lodge blends into its forested surroundings in the summer with its dark metal and blackened wood cladding. When the landscape becomes blanketed in snow, the gabled cabin stands out boldly in its environment. On the west end of the home, a deck extends the living areas to the outdoors. The ?erná Voda mountain lodge has been nominated for a 2018 Czech Architecture Award , which promotes projects that embrace the public and the environment by both new and seasoned architects. + ADR Images via Jakub Skokan and Martin T?ma / BoysPlayNice

Read more from the original source: 
A former ski lift station takes on new life as a bold mountain lodge

Sustainable Ideas From a Net-Zero Home

July 12, 2018 by  
Filed under Business, Eco

The boldly modern Genesee Park Net-Zero Home stands out from … The post Sustainable Ideas From a Net-Zero Home appeared first on Earth911.com.

More:
Sustainable Ideas From a Net-Zero Home

Architect turns four shipping containers into an affordable and eco-friendly home

July 2, 2018 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Architect turns four shipping containers into an affordable and eco-friendly home

Architectural firm  Matt Elkan Architect has unveiled a beautiful home on Australia’s south coast, with a unique twist: it’s made out of four shipping containers. In addition to constructing the home out of repurposed containers , the firm included a number of sustainable features in order to make the shipping container house as environmentally friendly as possible. From the beginning, architect Matt Elkan worked with the homeowners to create a design that would reflect their vision of an eco-friendly family home . He also wanted to prove that great design doesn’t have to break the bank. According to Elkan’s project description, “This project was always about economy, efficiency and how to do as much as possible on a very limited budget. However, the scale belies the efficiency of program and generosity of the outcome. The client’s conviction from the outset was that good architecture does not need to be expensive, and this project attempts to prove the theory.” Related: Stunning shipping container home can be yours for $125k Although keeping the budget as low as possible was a priority, minimizing the home’s environmental impact was of utmost importance as well. There was no excavation on the landscape and the four shipping containers were laid out strategically to take advantage of natural lighting and passive temperature control. The architects used natural wood insulation on the flat roof, and they did not include any VOC finishes in the building. Additionally, the home has Low E windows and recycled HW doors. For water conservation, 500 liters of water can be stored on-site. The result of this strategic design? A beautiful 1,000-square-foot home that sleeps up to ten people. Unlike some shipping container homes , the design proudly shows the shipping container aesthetic throughout the exterior and interior. The home’s exterior was painted in a dark grey, and the doors were left in their original state with script that marks their weight and shipping details. The interior also proudly shows its industrial origins. The container walls were painted in a glossy white with a few accent walls made of blonde wood, which was also used for the ceiling and flooring. Sliding farmhouse-style doors give the home a modern touch. An abundance of windows throughout the home flood the interior with natural light and also provide a strong connection to the home’s gorgeous surroundings. Many of the floor-to-ceiling windows can be concealed by the large shipping container doors. The living space opens up to a wooden deck, further blending the home’s interior with the exterior. + Matt Elkan Architect Via Dwell Photography by Simon Whitbread

See the original post: 
Architect turns four shipping containers into an affordable and eco-friendly home

Solar-powered home boasts an upside down layout for an expansive feel

June 19, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Solar-powered home boasts an upside down layout for an expansive feel

When a couple finally decided to fulfill their dream of living by the beach, they reached out to Sydney-based architecture firm Rolf Ockert Design to bring their vision to life. To make the most of the property’s views that overlook the nearby lagoon and beach of North Curl Curl, the beach home was designed with an “upside down” layout where the living areas are stacked on top of the lower level bedrooms. Energy efficiency was also a key driver in the design of the North Curl Curl House, which is powered with solar energy and built with low-energy, recyclable and low-emission materials throughout. Located on one half of a new subdivision on a double-size block, the North Curl Curl House enjoys great waterside views as well as privacy thanks to its siting on a quiet street. “Council regulations asked for a steep angled setback from a rather moderate height on, aiming to encourage pitched roof forms,” explains Rolf Ockert Design in their project statement. “We employed that rule differently, designing instead a two-layered roof within the given envelope, gaining light and 360 degree sky views as well as natural breeze and a ceiling height that adds to the feeling of generosity.” The North Curl Curl House’s “upside down” layout organizes the open-plan living areas on the top floor, with the kitchen occupying the heart of the room. The living room and dining area, which also open up to a large outdoor deck and BBQ area, are placed on the east side of the home to overlook panoramic views of the Pacific Ocean . The floor includes a study area for the family as well. Downstairs, the master bedroom suite also faces east towards stellar vistas of the Pacific Ocean, while the two bedrooms for the kids take up the central space. On the west side is the rumpus room, which connects to the garden and pool. The two-car garage with laundry and storage is discreetly tucked underground so as not to detract from the views. Related: Stormwaters sweep beneath this coastal beach house raised above dunes To ensure energy efficiency, the North Curl Curl House makes use of natural light and ventilation over artificial sources wherever possible. The home is also equipped with a rainwater harvesting system and a solar array. The walls in the lower level of the home were constructed from brick to provide high thermal mass. + Rolf Ockert Design Images by Luke Butterly and Rolf Ockert

More:
Solar-powered home boasts an upside down layout for an expansive feel

An ever-evolving, growing home in Indonesia adapts to its owners’ needs

June 6, 2018 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on An ever-evolving, growing home in Indonesia adapts to its owners’ needs

Indonesian architecture firm Studio SA_e recently completed its most dramatic renovation yet on Rumah Gerbong, a home that has evolved and undergone many expansions since the owners purchased it 18 years ago. Located in the planned township of Bintaro Jaya in Jakarta , the home has evolved from a strictly residential building to a multifunctional dwelling that accommodates residential, office and entertainment spaces. Described as a “multistep development” or “growing house” (rumah tumbuh), this adaptive typology has become increasingly popular in Indonesia. The origins of Rumah Gerbong began in 2000, when the owners, then a young couple, purchased the 387-square-foot two-bedroom building set on a plot of about 968 square meters. Three years later, the couple realized that they needed to expand their living space — they had recently given birth to a child and the husband, an architect, needed an office of his own where he could work with clients. Thus, the couple expanded the built footprint of their home to the corners of the plot and added a second floor to make room for a ground-floor office at the front of the house. The second evolution took place between 2006 and 2007, when the home expanded yet again to incorporate the neighboring house to accommodate four additional bedrooms and living spaces. Ten years later, the husband wanted to expand his office, while the wife wanted a space of her own to run a business from home. Their growing children also wanted places to bond with family. Thus, Studio SA_e designed a home compartmentalized into three sections: living, working and interacting. The bedrooms are concentrated on the second floor to open the ground and third floors for communal activities. The “business compartment” is mostly located on the north side and is divided among the three floors. The architects retained space for a planted interior courtyard to let in daylight. The home also connects to an accessible green rooftop. Related: Village-inspired office in Jakarta is topped with living trees and a green roof “The end of 2017 has turned into the climactic peak in the construction of Rumah Gerbong, with several additional functions in compartment space,” the architects wrote. “The strategy of breaking the density and contrast of functions (living and working) by adding new functions in the form of empty space and interaction space produces a new distinctive typology with strong functional synergism … [we] named this strategy as krowakisme (krowak = perforated , partially hollow).” + Studio SA_e Via ArchDaily Images by Mario Wibowo; Aerial photography by Mario Wibowo & George Timothy

View original post here:
An ever-evolving, growing home in Indonesia adapts to its owners’ needs

4 Tips for Cleaning Your House Safely and Effectively

June 5, 2018 by  
Filed under Eco

Comments Off on 4 Tips for Cleaning Your House Safely and Effectively

Homeowners struggle to find time to clean the house. But … The post 4 Tips for Cleaning Your House Safely and Effectively appeared first on Earth911.com.

More:
4 Tips for Cleaning Your House Safely and Effectively

This luxury Miami home brings the tropical landscape indoors

May 30, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on This luxury Miami home brings the tropical landscape indoors

Cape Town-based architecture firm SAOTA has completed a luxury waterfront home in Miami that boasts envious views toward the Atlantic Ocean and Miami Beach. Sandwiched between the Indian Creek Canal and Pine Tree Drive in the city’s historic Collins Waterfront district, the expansive home—called the Pine Tree Residence—prioritizes an indoor-outdoor living environment. The home also derives inspiration from the firm’s South African roots with its emphasis on the outdoors and “easy-living.” Completed as SAOTA’s first project in Miami, the Pine Tree family home is punctuated with palm trees and continuous views of water throughout. To take advantage of the site’s strong linear proportions, the architects installed large windows that allow for views straight through the home. The porosity of the home and the layout allow homeowners to enjoy views of the outdoors from almost any vantage point in the home. The Pine Tree home also overlooks the activity of the canal ; however, punched anodized aluminum screens can be used to ensure privacy when needed. “The design is as much about containment as it is about the views through the many living spaces, towards the Atlantic Ocean and world-renowned Miami Beach,” says SAOTA director, Philip Olmesdahl. “While the overall contemporary architectural design is a key focus of the SAOTA design team, the use and connectivity of the spaces is the primary driver – how the house lives.” The pool dominates the home’s footprint and the amount of water on the site is about half of the six-bedroom house. The large pool courtyard offers a buffet of entertaining options and includes a hot tub, barbecue area, bar, and even a two-story waterslide that serves as a focal point at the pool pavilion. Related: Foster + Partners unveil plans for a pair of hurricane-resistant high rises in Miami The interior is awash in natural light and the spaces were designed in collaboration with Nils Sanderson. The contemporary and harmonious finishes and furnishings establish the home as a calm retreat from stressful city life. Warm tones are achieved through a mixture of timber and other materials such as callacatta and limestone.  Raymond Jungles designed the landscape. + SAOTA Images via SAOTA

View original here:
This luxury Miami home brings the tropical landscape indoors

Next Page »

Bad Behavior has blocked 952 access attempts in the last 7 days.