A striking sawtooth roof tops this net-zero lake house in Canada

February 8, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on A striking sawtooth roof tops this net-zero lake house in Canada

Architects Julia Jamrozik and Coryn Kempster have created a gorgeous lakeside home that actually generates as much energy as it uses . Located on the banks of Canada’s Stoney Lake, the net-zero Sky House is marked by a zigzagging roof that runs the length of the home. The 3,100 square-foot home consists of two separate structures stacked on top of one another. The upper elongated structure is clad in petrified wood panels and topped with a zigzagging roof . The lower level features a cube-like mini room that’s tucked into the landscape and virtually invisible. The home’s unique layout creates an empty space between the living areas and the sloping landscape. The unusual design provides easy access to various rooms as well as a calm, serene space to read surrounded by nature. Related: Zigzagging Het Anker community center in the Netherlands is partially buried underground The home’s interior is all-white and contemporary, and the living areas are located on the top level. Glazed walls run the length of the home, providing lots of natural light as well as stunning views of the surroundings. The bedrooms are located on the lower level, whose square rooftop pulls double duty as a terrace for the living spaces above. The Sky House is also a sustainable powerhouse packed with energy-efficient features. Solar panels generate 100 percent of the home’s energy needs, while factory-inspired skylights facing north provide natural light and mitigate heat gain in the summer months. The building materials were chosen for their low-maintenance and long-lasting qualities . The house is made of heat-treated wood cladding, and it features a reflective standing seam metal roof. The spacious interior features walls made from formaldehyde-free plywood. + Julia Jamrozik and Coryn Kempster Photography by Doublespace Photography

View post:
A striking sawtooth roof tops this net-zero lake house in Canada

Scientists identify new kind of ice that requires extremely hot temperatures to form

February 8, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Scientists identify new kind of ice that requires extremely hot temperatures to form

Researchers at Lawrence Livermore National Lab in California have discovered a new form of ice known as that is thought to exist within the core of gas giant planets. Published in the journal Nature , this study documents the first observed instance of the so-called superionic ice originally predicted 30 years ago. The ice maintains a solid lattice structure of oxygen atoms with energetic, liquid-like hydrogen ions moving within. While it could only be created on Earth under very specific lab conditions, scientists believe it would be stable under the extreme temperature and pressure conditions found in planets such as Uranus and Neptune . Unlike traditional ice, superionic ice actually requires extremely hot temperatures, combined with intense pressure, to form. Using a technique known as shock compression, scientists created laboratory conditions that match those found on gas giants and successfully prompted water to become superionic. The researchers noted the ice melts at near 5000 Kelvin (K) under pressure levels two million times that of Earth’s atmosphere. “Our work provides experimental evidence for superionic ice and shows that these predictions were not due to artifacts in the simulations, but actually captured the extraordinary behavior of water at those conditions,”  said lead author and physicist Marius Millot. Related: Scientists observe ‘diamond rain’ similar to that found on icy giant planets While the real-world creation of superionic ice is groundbreaking, so too are the simulations that informed the experiment. “Driven by the increase in computing resources available, I feel we have reached a turning point,” explained co-author and physicist Sebastien Hamel . “We are now at a stage where a large enough number of these simulations can be run to map out large parts of the phase diagram of materials under extreme conditions in sufficient detail to effectively support experimental efforts.” The experiment has major implications for planetary science, painting a picture of gas giant cores composed of a thin layer of fluid surrounded by a thick mantle of superionic ice. The findings are especially poignant as NASA prepares for a potential probe mission to Uranus and/or Neptune. Via Gizmodo Images via  S. Hamel/M. Millot/J.Wickboldt/LLNL/NIF

Here is the original post: 
Scientists identify new kind of ice that requires extremely hot temperatures to form

Architects create exquisite home addition out of reclaimed barn wood and local stone

January 2, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Architects create exquisite home addition out of reclaimed barn wood and local stone

Montana-based JLF Architects recently updated a gorgeous home in Jackson Hole with a spacious addition built out of reclaimed barn wood and local stone. The home design is straight out of a fairy tale, with rustic wood paneling and a glass-enclosed interior walkway leading from one end of the existing structure to its new extension. The home is located deep in the Teton Pines community, surrounded by thick forest. The homeowners were looking to add space to host visiting family during the summer and holidays, but they wanted to retain the existing home’s aesthetic. Working with local firm, Big-D Signature , JLF Architects created a design that would enhance the home’s size, but without sacrificing its beautiful rustic character. Related: Dilapidated 1800s dairy barn resurrected into a stunning home in Wyoming According to the architects, the design was focused on extending the original design rather than adding on an independent addition, “Our design-build approach allowed our team to look at the design of this home holistically to create continuity and quality within the architecture,” explains JLF Architects principal Logan Leachman. To find the appropriate materials, the architects searched various local log yards for reclaimed timber and stone that would match the original structure. Luckily, they found Montana moss rock and rough-sawn fir panels as well as 20th-century chestnut hardwood floors, all of which were used in the construction of the 700-square-foot addition. To connect the old space with the new addition, partners Big-D Signature crafted a beautiful glass entryway that connects the two structures. The glass walls allow for natural light to flood the interior and provides some seriously stunning views of the natural surroundings. The walkway is bookended by two stone walls that, along with the glass and timber passageway, brings the exterior into the interior. + JLF Architects + Big-D Signature

Go here to see the original:
Architects create exquisite home addition out of reclaimed barn wood and local stone

Gorgeous green-roofed studio features a rainwater reflecting pool

December 21, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Gorgeous green-roofed studio features a rainwater reflecting pool

There are some designs that just make your jaw drop – and the Sun Rain Room is definitely one of those. Designed by London-based Tonkin Liu Architects , the spectacular curved studio is clad in glass panels and topped with a green roof . It’s is also equipped with one awesome feature – a grey water system that showers collected rainwater over the patio at the push of a button, transforming it into a beautiful reflecting pool. The studio, which is just over 800 square feet, is a two-story home addition used as a studio and guest cottage. According to the architects, the design was created to provide a calming, nature-infused space would be “a good place to be on a bad day.” Related: Rural Italian home clad in lush greenery blends into its idyllic surroundings The elongated curved shape mimics the curvature of the sun and allows optimal light to pass through into the interior. Covered in stunning greenery , the roof acts as an extension of the surrounding landscape, which culminates in a vibrant, multi-layered urban garden . On the interior, the ceiling is spotted with round coffered skylights that “echo” a pattern of raindrops on water. Clad in floor-to-ceiling windows, natural light floods the interior spaces, which include a studio, a bedroom, and two bathrooms, as well as a garden room that opens up to the outdoor patio. The beautiful design implements a unique rainwater system which includes filtering rainwater into a large storage tank. At the touch of a button, this water is used to “rain” over the sunken patio, converting it into a reflecting pool. + Tonkin Liu Architects Via Archdaily Images via Tonkin Liu Architects

See more here:
Gorgeous green-roofed studio features a rainwater reflecting pool

Bad Behavior has blocked 1260 access attempts in the last 7 days.