Historic Zhuhai sugar factory to be reborn as a low-carbon cultural hub

June 4, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Historic Zhuhai sugar factory to be reborn as a low-carbon cultural hub

A new adaptive reuse project is looking to save a sweet piece of history in China. International design firm Woods Bagot  unveiled plans to revitalize the disused Hongqi Zhen Sugar Factory in Zhuhai’s Jinwan District, turning it into a spectacular new cultural park. Designed to include a sugar industry museum and a chocolate factory (among other facilities), the mixed-use development will aim to offset its carbon footprint with solar panels, rainwater harvesting, and geothermal heating and cooling systems. Located in the Pearl River Delta in south China’s Guangdong province, Zhuhai is one of China’s premier tourist destinations and has even been nicknamed the Chinese Riviera. The revitalization project will tap into the existing tourist infrastructure and offer a wide suite of attractions on a 78,877-square-meter plot. A large park will occupy the heart of the project and will be ringed by landscape features including a floral garden walk, a sculpture garden, a farming experience, and scenic waterscapes and wetlands transformed from former industrial waterbodies. The development is divided into different thematic zones that range from the bustling retail street to the tranquil wedding lake and wetland boardwalk. “It is a privilege to create a place where a whole community can capture and celebrate their proud industrial history,” said Charlie Chen, Studio Leader at Woods Bagot. “At the heart of our strategy is a desire to inspire and engage the diverse people that will enjoy the site – from locals and former factory workers to tourists, families and children alike. The result will be a showcase of old and new, and provide Zhuhai with a rich cultural landmark for generations to come.” In addition to diverse retail and restaurant offerings, the firm plans to add a boutique hotel , wedding venue, and start-up offices. Related: MVRDV will transform the Tirana Pyramid, a former communist monument, into an education center One of the firm’s major design goals is to repurpose as many of the existing sugar factory buildings as possible. New buildings will be designed to match the industrial aesthetic and will only rise two to three stories in height in order to differentiate themselves from taller historic architecture. Murals and other artistic installations will commemorate the site’s history. + Woods Bagot Images via Woods Bagot

Read more from the original source:
Historic Zhuhai sugar factory to be reborn as a low-carbon cultural hub

Sprawling nets suspended mid-air turn a forest into a climbing wonderland

March 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Sprawling nets suspended mid-air turn a forest into a climbing wonderland

You don’t need to know how to climb a tree to enjoy this marvelous climbing maze suspended in a Guangdong forest. When the school affiliated to the Luofu Mountain Chinese Classics Institute wanted to encourage children to pursue more physical activity, the school tapped Chinese design studio unarchitecte to design a place conducive to play in the forested valley. Taking inspiration from nature, the designers created the Climbing Park of Luofu Mountain, a system of white nets and climbing areas elevated into the air that promotes a closer connection with nature. Careful consideration was taken to protect existing healthy trees during the construction process, while precautions were also taken to avoid damaging tree growth. Metal posts were installed to provide extra support. Hundreds of white triangular nets were pieced together to form an undulating surface with dips and rises evoking the surrounding topography. Related: Green Treehouse Provides an Incredible Learning Playground Children can explore the Climbing Park from multiple entrances, while adults (who are also invited to play up above) can supervise down below. In addition to the nets surface, the designers also included other net structures like spiral tubes and hemispherical tents . “A forest can become a place for children to return to nature, to explore and to think, to sweat and to sit still alone. In the nature, they can forget themselves and can also search for their inner selves,” wrote the architects. “Building a climbing system, architects connect all the trees in the valley by hundreds of diverse white triangle nets to constitute a combination of various topological folding surfaces like a “white sea” for children to swim carefree.” + unarchitecte Via gooood Images by Zhang Hetian

See the rest here: 
Sprawling nets suspended mid-air turn a forest into a climbing wonderland

Zaha Hadids Guangzhou Infinitus Plaza focuses on environmental sustainability

November 23, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Zaha Hadids Guangzhou Infinitus Plaza focuses on environmental sustainability

Located in Baiyun New Town of Guangzhou , the 167,000-square-meter Guangzhou Infinitus Plaza will serve as the new headquarters of Infinitus (China) Company Ltd . The campus will comprise a collection of modern facilities that include a new global R&D center, a Chinese herbal medicine research and safety assessment center, as well as a corporate exhibition center and gallery. The buildings are arranged in a series of “infinite rings” wrapping around the central atria and courtyards to emphasize open communication, connection, and collaboration. Related: Zaha Hadid Architects to build world’s greenest football stadium The layout and generous amounts of insulated glazing on the facades maximize natural light within the interior, while aluminum perforated screens protect against direct solar heat gain and aid in rainwater collection . The digitally operable screens are equipped with sensors that monitor weather, energy use, and lighting to further reduce energy consumption. Connected walkways with access to ground and roof gardens filled with Chinese herbal plants and flora encourage workers and visitors to exercise and enjoy the outdoors. “Zaha Hadid developed the design of Guangzhou Infinitus Plaza with concepts of integration, connectivity and fluidity,” said Satoshi Ohashi, Zaha Hadid Architects Director in China. “This groundbreaking ceremony continues her renowned legacy. LKKHPG has a vision for nurturing better health and wellbeing through their work and important community programs. Zaha translated this vision to create a new workplace environment and corporate culture that fosters openness and communication. The design connects with the city and implements the latest technological solutions and construction methods to create a functional, adaptable and enjoyable workplace.” + Zaha Hadid Architects Via ArchDaily Images via Zaha Hadid Architects and Infinitus

Go here to see the original:
Zaha Hadids Guangzhou Infinitus Plaza focuses on environmental sustainability

Eco-conscious Parc Central adds beautiful green lungs to Guangzhou

July 12, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Eco-conscious Parc Central adds beautiful green lungs to Guangzhou

? The 24-meter-tall two-story Parc Central has a notably lower profile than its high-rise neighbors, however, still stands out with its eye-catching form. The project’s beautiful curvaceous shape was inspired by “Double Fish,” a symbol for peace, harmony, and fortune in Chinese culture. The pair of buildings curves around the central gardens and is linked together by a pedestrian bridge. The undulating and monocoque ETFE roof canopies, integrated with a rainwater collection system, have a fluid, water-like appearance that’s soothing to the eye when viewed from above. ? “Forming the heart of the development, the landscape, with its varying levels and forms of greenery, has created a place to socialise, rest and relax; a ‘Place to breathe’ within the city centre,” writes Benoy. “Much of the development has been placed underground to achieve this and preserve the ground level environment.” The lush landscaping and living walls blend seamlessly into the surrounding streetscape. Greenery can also be enjoyed from within the building, which looks out to the cityscape through low-E glass facades. Large atriums punctuate the roof and let in generous amounts of natural light. Related: World’s largest monocoque roof is taking form atop China’s Suzhou Center ? Parc Central was also completed as a Transit Oriented Development (TOD) and serves as a new public transport interchange to Guangzhou. The buildings are seamlessly connected above and below ground to the bus network and metro system that surrounds the site on four sides. + Benoy + Ronald Lu and Partners Images via Benoy

Originally posted here:
Eco-conscious Parc Central adds beautiful green lungs to Guangzhou

8 billion-dollar climate disasters have hit the US this year alone

July 12, 2016 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on 8 billion-dollar climate disasters have hit the US this year alone

Climate change is getting expensive. Coming off the hottest June on record , the United States so far in 2016 has experienced eight weather and climate-related disasters that have met or exceeded $1 billion, resulting in 30 deaths and damages totaling $13.1 billion. The analysis by NOAA’s National Centers for Environmental Information (NCEI) doesn’t include the late-June flooding in West Virginia which is still being assessed and could add to the number of billion-dollar disaster events. According to the analysis, the first six months of 2016 are well above average for the number of billion-dollar weather and climate events compared to this point in previous years. The events included two floods and six severe storms. On April 17 and 18, Houston and surrounding suburbs were inundated with up to 17 inches of rainfall, damaging more than 1,000 homes and businesses and leading to more than 1,800 high water rescues. The other seven events included February tornadoes across the southeastern and eastern states; March flooding in Texas and Louisiana; severe weather in March across Texas, Louisiana and Mississippi, including hail and high winds; a March hail storm in north Texas and an April hail storm in north and central Texas; tornadoes across the south and southeastern states; and tornadoes and severe storms in the Rockies and central states, including Montana, Colorado, Kansas, Missouri and Texas. Related: Lethal extreme heat and wildfires scorch the American southwest The costliest event so far this year was the hail damage across north and central Texas, totaling $3.5 billion. The deadliest event was February’s 50 confirmed tornadoes across the southeastern and eastern states that killed 10 people. In 2015, the U.S. experienced a total of 10 billion-dollar weather and climate-related disasters that resulted in 155 deaths and cost more than $22 billion in economic damages. The Western drought throughout 2015 cost $4.5 billion while December tornadoes in Texas and flooding in the Midwest resulted in 50 lives lost. Since 1980, the U.S. has experienced 196 billion-dollar weather and climate disasters with the total cost exceeding $1.1 trillion. While worldwide efforts to mitigate climate change are accelerating in the wake of the Paris climate agreement, a recent study from Stanford and U.C. Berkeley found that global warming could have major economic costs if not addressed, reducing global GDP by more than 20 percent by 2100. With the economic costs of climate change continuing to rise along with the temperature, policymakers could be under increasing pressure to eliminate greenhouse gas emissions and restore ecosystems among other measures to reverse global warming. + National Centers for Environmental Information Via NOAA Images via Texas National Guard

Read the original here:
8 billion-dollar climate disasters have hit the US this year alone

Striking Parisian pavilion topped with a double-vaulted arched roof

July 12, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Striking Parisian pavilion topped with a double-vaulted arched roof

Various corporate offices, including the Crédit Agricole headquarters, are sheltered within this modern pavilion in the Parisian suburb of Montrouge . Surrounded by greenery, the pavilion spans 6,500 square feet over two levels and serves as a landmark that guides visitors into the campus. Its complex structure consists of a pair of vaulted arches, one sheltering a naturally-lit glazed pavilion, and an indoor-outdoor porch for exhibitions and other events. Related: Veolia Environnement Centre-Est is a Sustainable Training Campus in France Nine bending radiuses complete the curvy metallic exterior’s complex design, while the interiors light up with colorful, patterned low-energy LEDs when the sun goes down. The pavilion’s bold and functional design represents Crédit Agricole’s values of innovation and efficiency, and for everyone else, it’s serious eye-candy. + Arte Charpentier Architectes Via V2Com

The rest is here:
Striking Parisian pavilion topped with a double-vaulted arched roof

Bad Behavior has blocked 2134 access attempts in the last 7 days.