This tropical paradise home has an all-natural swimming lagoon filled with live fish

June 14, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on This tropical paradise home has an all-natural swimming lagoon filled with live fish

Brazilian architecture firm Studio MK-27 has turned a breathtaking Miami home into a tropical paradise complete with an all-natural swimming lagoon with real fish, a heated saltwater pool, and an abundance of lush vegetation. The 12,000 square-foot luxury home sits on the water front of the exclusive Indian Creek area, and it can be yours for a cool $29.75 million. The 12,000 square foot home, which was built with raw materials including exposed concrete , stone, and teak wood, boasts stunning interior design, but the outdoor landscape is undoubtedly a dream come true. The one-acre outdoor area was converted into a lush tropical garden , complete with a natural 100-foot-long swimming lagoon with an organic filtration system filled with live fish. Related: Small Spruce-Clad Home Sits on Stilts Above a Natural Swimming Pool in Austria Even entering the home is a jungle-like experience thanks to the 200-foot bridge that soars over the lagoon leading to the home’s front door. Further connecting the living space with the outdoors is a 1,800-square-foot covered terrace with full outdoor kitchen and sunken living room, perfect for entertaining. For a bit of solitude, a rooftop garden covered in natural grass and greenery offers a secluded area with beautiful views of the area. And just in case you’re worried about where to park your boat, the house comes with enough dock space to accommodate a 90-foot-long yacht. + Studio MK-27 Photography by Felipe Ariano Photography

See the original post:
This tropical paradise home has an all-natural swimming lagoon filled with live fish

This twisting wooden skyscraper is inspired by the shape of Baobab trees

June 8, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This twisting wooden skyscraper is inspired by the shape of Baobab trees

Cameroonian architecture firm Hermann Kamte & Associates just plans for a stunning wooden skyscraper inspired by Africa’s iconic Baobab trees. The Native Skyscraper is a twisting tower built with natural and locally-sourced materials that shows how biomimicry can make the future of urban design more sustainable. According to the architects, the tower design is a smart building concept for the future; a solution for cities looking to address massive urban growth while simultaneously trying to reduce their ecological footprints. The green building materials and sustainable features would make the tower design a “marketable, serviceable, economical sustainable, environmental, ecological and social” option for the urban designs of tomorrow. Related: Anders Berensson unveils wooden Trätoppen skyscraper with a numerical facade Plans for the Native Skyscraper show a soaring tower that twists as it rises. Columns of greenery are infused throughout the wood and glass exterior. The design team chose wood as the primary building material not only for its green properties , but also for the ability to connect the tower to its surroundings, “Wood is the fingerprint of Mother Nature in our buildings, this fingerprint connects us to nature in our artificial environment. There are no two identical pieces of wood in this Earth and it is wonderful.” The interior of the tower is also heavily influenced by nature. The wooden beams and columns will be left exposed, providing a treehouse-like appearance for the common areas. An abundance of greenery, including a series of living green walls will also fuse the man-made tower with its natural surroundings as well as create a pleasant microclimate throughout the interior. + Hermann Kamte & Associates

Read the original:
This twisting wooden skyscraper is inspired by the shape of Baobab trees

Made from sewage, these "popsicles" reveal the scale of Taiwan’s water pollution

June 8, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Made from sewage, these "popsicles" reveal the scale of Taiwan’s water pollution

We wouldn’t eat these “popsicles” if we were you. Concocted by Hung I-chen, Guo Yi-hui and Cheng Yu-ti, a group of students from National Taiwan University of the Arts , the frozen treats comprise sewage from 100 different locations across the East Asian island nation. Hung and company froze their samples—bottle caps, plastic wrappers, and all—to illustrate the scope of Taiwan’s water-pollution problem. To preserve their creations, they dipped the popsicles in a polyester resin. They even designed wrappers for each frozen non-treat based on the locations they sampled from. Unappetizing “flavors” include “Yang-tzu-chou Drainage,” “The Large Ditch in Tianwei,” and “New Huwei Creek.” Related: Residents go nearly two weeks without safe drinking water in this Texas town Hung said they chose to make the popsicles to illustrate the importance of clean water. (Popsicles are, after all, mostly H2O.) “They’re made out of sewage, so basically these things can only be seen, not eaten,” Hung told Mashable . “[Having] pure water, a clean water source is actually very important.” + Polluted Water Popsicles Via Quartz A post shared by ??? (@yongbin.zhou) on May 25, 2017 at 6:45am PDT

See original here: 
Made from sewage, these "popsicles" reveal the scale of Taiwan’s water pollution

98-year-old man donates $2 million in stock for 395-acre wildlife refuge

June 8, 2017 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on 98-year-old man donates $2 million in stock for 395-acre wildlife refuge

98-year-old Russ Gremel purchased $1,000 of stock in a pharmacy chain around 70 years ago. That chain was Walgreens, and Gremel’s small investment made him rich. But instead of using that money for himself, he decided to donate all of his stock to the Illinois Audubon Society , and they’re putting it to good use in the 395-acre Gremel Wildlife Sanctuary to protect wetlands in Amboy, Illinois . Decades ago Gremel bought $1,007 of stock in Walgreens on his brother’s advice to invest in drugstores, as people would always need medicine and women would always buy makeup. Then Walgreens exploded, and Gremel could have cashed out for millions of dollars. But he didn’t want to keep the money, telling the Chicago Tribune he’s a simple man who likes to eat stew and oatmeal and last drove a 25-year-old Dodge. Related: Colorful Hawai’i Wildlife Center Protects and Rehabilitates Endangered Species on the Big Island The Gremel Wildlife Sanctuary is home to around 200 bird species, rare turtles , and over 400 plant species. The Illinois Audubon Society was able to purchase the land with money from Gremel and a grant from the Illinois Clean Energy Community Foundation, as well as their own funds. Gremel had planned to leave his stock to the Illinois Audubon Society, but then decided to give it away while he was still living so he could see the property they’d buy with it. That property doubles the area of wetlands protected in Amboy. Gremel said in a video he wanted to use the money to do good in the world. “That’s what money is for,” he said. “If you can’t do good with it, don’t have it.” He considers nature to be incredibly important; he grew up hiking and camping and then was a scoutmaster with the Boy Scouts of America for over 60 years. Illinois Audubon Society Executive Director Jim Herkert told the Chicago Tribune of Gremel’s donation, “It’s allowing us to protect a really valuable and important piece of property and fulfill one of Russ’ wishes that we could find a place where people could come out and experience and enjoy nature the way he did as a kid.” Via the Chicago Tribune , SaukValley.com , and EcoWatch Images via screenshot

View original post here: 
98-year-old man donates $2 million in stock for 395-acre wildlife refuge

Shigeru Ban Architects unveil plans for the worlds tallest hybrid timber building

June 6, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Shigeru Ban Architects unveil plans for the worlds tallest hybrid timber building

Pritzker Prize-winning architect Shigeru Ban just unveiled plans for the world’s tallest timber hybrid high-rise, the Terrace House . Slated for Vancouver’s Coal Harbour neighborhood, the angular structure will have multiple tiers of abundant greenery rising up through a latticework frame made out of locally-sourced timber . According to the design description, “meticulously engineered timber” will be used to create the building’s latticework frame , which will be interspersed with an abundance of greenery rising up from the ground floor. The proposed design will create not only the world’s largest timber hybrid structure, but will be a luminous icon for Vancouver’s growing cityscape. Ban’s proposed design will hold court right next to the city’s famed Evergreen Building , designed by late architect Arthur Erickson . Related: Nation’s largest cross-laminated timber academic building is an icon of sustainability The stunning project, which will be led by Vancouver-based developer PortLiving , was carefully crafted by Ban to stand out for its cutting-edge design without taking away from the existing architecture, “We have brought together the best of the best – a team of true experts in creative collaboration, working together for the first time ever on a single project. The result is truly a once-in-a-lifetime project setting new standards in design and construction,” said Macario Reyes, founder and CEO of PortLiving. “Every detail has been considered right down to the specific foliage on the terraces. It only made sense to bring on Cornelia Oberlander to continue her vision and create continuity between the Evergreen Building by Arthur Erickson and Terrace House by Shigeru Ban.” Although Ban’s design is sure to be a stellar icon of timber architecture , it won’t be the city’s only wooden wonder; the world’s current tallest timber building, Brock Commons , was completed in Vancouver just last year. + Terrace House + Shigeru Ban Architects Via Archdaily Images via PortLiving

Continued here:
Shigeru Ban Architects unveil plans for the worlds tallest hybrid timber building

Berlin could build a 6-mile greenery-lined bike path under its U1 subway

June 2, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Berlin could build a 6-mile greenery-lined bike path under its U1 subway

A community-led proposal envisions converting the abandoned space beneath Berlin’s elevated U1 subway line into a “grand boulevard for bike traffic” that would stretch almost 6 miles throughout the city. The proposal, Radbahn Berlin, is led by a team of local specialists and community leaders who would like to put the forgotten area to use as a covered bike path lined with vibrant green spaces, bike service stations, and recreational areas for cafes and food trucks. Although still in the early stages, the Radbahn vision is supported by many – especially those who think the city is lacking in bike infrastructure. The proposed cycle path would run almost 6 miles underneath the elevated rail line , which stretches along one of Berlin’s main roads connecting three districts and various neighborhoods. Currently, the space beneath the rail line is completely idle, with the exception of a few illegally parked cars. Related: German community bands together to convert old WWII bunker into a ‘green mountain’ According to the plan, the location would be perfect for a well-organized bike boulevard considering that the area around the station is already rife with cyclists. However, the current bike path in the area is fairly short and split in various areas by protruding tree roots. For local bicyclists, the obvious solution would be to install a better bike path under the rail line, creating a safe route for bike traffic without having to disturb car traffic. There would be more than enough space for a two-way cycle path bordered by swaths of green vegetation. Radbahn Berlin is the brainchild of architect Matthias Heskamp, and the team is comprised of a group of professionals from five countries and various backgrounds whose common objective is to improve cycling conditions in the German capital. According to Bike Citizen , the project has received support from the Berlin Senate, and the team will be making a presentation to the city in early summer. As stated in the team’s urban design proposal, the main goal is to “revitalize the former space along the iconic U1 line to a pulsating urban artery. It thereby acts as a playground for modern mobility, innovation and leisure activities.” + Radbahn Berlin Images via Radbahn Berlin

More here:
Berlin could build a 6-mile greenery-lined bike path under its U1 subway

The biggest artwork in Europe "recharges" an Italian mountain with new trees

February 22, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The biggest artwork in Europe "recharges" an Italian mountain with new trees

Spanish artist Escif is on an eco art mission to reforest Southern Italy’s Mount Olivella, which due to  massive deforestation centuries ago, is causing hydrogeological instability in the region today. The artist’s impressive environmental art intervention, Breath – Time to Recharge includes an image of a tree battery on the bald face of the mountain, which will slowly “recharge” thanks to the planting of 5,000 new indigenous trees, creating what’s being called Europe’s largest artwork. https://vimeo.com/203920760 Located in Sapri, Southern Italy, Mount Olivella was partly deforested in the 1700s, which has created a hydrogeological instability of the region. This instability is most likely to blame for climate-related problems such as flooding in the surrounding areas. Related: Irish town plans to plant world’s largest giant redwood grove The Breath project, designed by Escif and curated by Antonio Oriente and Incipit , includes planting 2,500 Holm Oaks and 2,500 Maples on the mountain’s bald face within the battery image. All in all, the art piece will cover a surface of 120,000 square meters – almost the size of 17 football fields. The first phase of the tree planting is scheduled for September 2017. Over time, locals will be able to see the battery image slowly “recharging”. More trees will be planted in 2019 in order to fully recharge the tree battery and restore the mountain back to its green glory. The project is currently running an Indiegogo campaign for support, and funds from an upcoming concert by Damien Rice on May 19th will also go towards the project. + Escif + Breath Project

View original here: 
The biggest artwork in Europe "recharges" an Italian mountain with new trees

Whimsical cottage straight out of Snow White can be yours

February 17, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Whimsical cottage straight out of Snow White can be yours

Fairy tales do come true and yes, they can happen to you – for just a mere $925,000. This dreamy Snow White cottage is a four bedroom, 4.5 bath home located in Olalla, Washington that has recently been put on the market. Although the whimsical home was, of course, inspired by the beloved fairytale princess, no word on whether it comes with seven dwarf roommates. The 2,800-square-feet cottage was built in 1982 and includes a number of custom amenities. The unique curvaceous design is complimented by hand-crafted doors with detailed iron work through the home. The interior is full of hand-carved wooden beams, stained glass windows, and even “magical cave”- like walls. Related: This luxury hobbit home in the UK could be yours for just $1 million The home has been on the market for just over 200 days and is being marketed as a great space for a B&B or wedding venue. A strong selling point is the home’s 7.52 acre lot, which is surrounded by sculpted gardens and lush greenery, perfect for getting lost and taking a nap. Or not. Via Boing Boing Images via Realtor

View original here: 
Whimsical cottage straight out of Snow White can be yours

WOHA revamps Singapore office with lush ‘pocket parks’

February 15, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on WOHA revamps Singapore office with lush ‘pocket parks’

Singapore’s 48 North Canal Road is a dynamic office space designed by the renowned architecture firm, WOHA . Working within local Urban Redevelopment Authority’s guidelines to guard the heritage-protected storefront on one side, the green-loving architects tacked on a vibrant addition to the rear of the building using a contemporary mix of glass, brick and aluminum, and infused the entire program with lush pocket parks . Although the architects had to work within a number of spatial restrictions, they were able to strategically maneuver new open space out of the existing layout. The plan focused on vertically “lifting up” the existing office space in order to maximize flexibility and provide optimal natural light and city views. A curtain wall made of perforated aluminum panels runs the height of the building, serving as an integrated sunscreen to shade the interior atrium space. Related: WOHA’s solar-powered SkyVille in Singapore boasts a deep-green public skypark The building’s design consists of an eye-catching “fractal, triangulated geometry”. Interestingly, this feature was inspired by local city code that requires splayed corners on certain buildings located on corner intersections. Using the requirement to their advantage, the architects carried this theme throughout the design, “chiseling” various disjointed geometric forms and creating little nooks and seating areas along the way. The flat spaces created by this method were converted into green pocket parks throughout the building, including the more spacious rooftop, which was transformed into an outdoor recreational lounge. Visitors and tenants can also enjoy a cafe, break-out areas, and meeting rooms that are all organized around the building’s central green space. + WOHA Via Architonic Photography by Patrick Bingham-Hall

Here is the original post:
WOHA revamps Singapore office with lush ‘pocket parks’

Mian Farm Cottage is a lush getaway from city life with an on-site farm

February 14, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Mian Farm Cottage is a lush getaway from city life with an on-site farm

Tucked in a grapefruit grove in Vietnam sits the Mian Farm Cottage, a remodeled home that features ample green space, tons of social areas and its very own on-site farm. The cottage was constructed in just two months and was designed by Idee Architects with thoughtful techniques to make the home efficient and welcoming. The cottage owners wanted to create a space away from the city where they could connect with nature and entertain their family and friends. To emphasize a connection to nature, the designers used lots of open glass walls to bring in natural light, while protecting the interior from heat gain with massive awnings that extend over a gathering-friendly patio. Related: A lush curtain of greenery provides privacy for this sprawling home in Vietnam The cottage features two main units, with the first hosting the living, dining and kitchen areas. This space was built on the existing foundation. The second section makes up the private spaces, including the bedrooms. The home seems to float in its environment and is sheltered by existing trees and bushes. The massive windows give inhabitants the perfect view of the nearby Ba Vi mountain. In order to conserve resources and improve the ease of construction, the building was created out of steel, which enabled builders to construct the entire cottage in just two months. The steel frame also lowered costs over a concrete building. Much of the finishing was completed using a local material called laterite. + Idee Architects via Archdaily

Read more here:
Mian Farm Cottage is a lush getaway from city life with an on-site farm

Next Page »

Bad Behavior has blocked 888 access attempts in the last 7 days.