Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home

June 21, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home

Slovenian firm Styria Arhitektura worked pure architectural magic by transforming a 150-year-old hay barn into a gorgeous contemporary home. After carefully gutting the old barn, the architects salvaged as many materials as they could to create an amazing residence that preserves the building’s traditional vernacular. Although the existing structure was almost completely dilapidated on the inside, the architects decided to retain as much as the barn’s original materials as possible to “preserve the cultural heritage of the Slovene countryside”. They began the ambitious process by organizing the structural details, such as wooden beams and oak nails, to be repurposed in the finished design, now reborn as the Vrhe House. Related: Architects transform an old hay barn into a stunning minimalist home To rebuild the structure as a home, the architects decided to shift the location to a more appropriate “landscape coordinated base” that would give the home more stability. The new home, which retains the original barn shape , is situated on the same expansive meadow, but with an improved orientation. A large, bright living space now sits over a half basement, nestled into the landscape. Although the exterior pays homage to the rural vernacular of the area, the interior of the home is thoroughly modern. A minimalist interior design theme runs throughout the home, which is enhanced by the exposed ceiling beams and other wooden features. The architects clad the interior of the home’s wooden frame with glass panels and installed a large skylight in the ceiling to let in as much natural light as possible throughout the home. + Styria Arhitektura Via Ambienti TV Photography by Miran Kambi?

Go here to read the rest:
Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home

Romanian architects turn a dirty, dingy garage into their dream office

July 25, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Romanian architects turn a dirty, dingy garage into their dream office

The 1960’s garage was on the ground floor of a Bucharest apartment building, and satisfied the goals the architectural firm had in mind as they sought a new space. According to a statement from arhiDOT design, the firm was looking for “an unconventional and representative space, small and manageable, a place where we’ll feel more at home than at the office, providing direct contact with the street and the city.” Architects and designers Dana Bostina, Vlad Bostina, and Simona Istoc designed the space. Related: Before and After: Brisbane Church Becomes Beautiful Pitched-Roof Home Minimal “space finishing interventions” like epoxy on the floor added to exterior glazing to brighten up a formerly dingy space. According to arhiDOT design, “Basically, the unfinished walls are ‘dressed’ in pieces of furniture or cladding (including the ceiling).” White shelving, furnishings and cabinets, and a wood ceiling and wall livened the garage. Details like a geometric lamp, old telephone, and plants add character. Another one of arhiDOT design’s goals for the space was efficiency , both in terms of furnishings and utilities. The space may appear simple at first glance, but start opening the cabinets and you’ll find a kitchen, toilet, printers, and storage. “Modular” furniture can “be reconfigured in different ways.” LED lighting and efficient water faucets ensure resources are well utilized. The office can be utilized for working, relaxing, eating, or meeting with clients. The design team said, “We wanted an intelligent, relaxed, and very flexible space which can be easily transformed depending on our needs.” Looks to us like they’ve gone above and beyond those goals. + arhiDOT design Via Contemporist Images courtesy of Arthur Tintu/arhiDOT design

Go here to see the original:
Romanian architects turn a dirty, dingy garage into their dream office

MVRDV transforms a Hong Kong factory into a glass office with ultimate transparency

June 6, 2016 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on MVRDV transforms a Hong Kong factory into a glass office with ultimate transparency

Commissioned by project developer GAW Capital , the office transformation also includes retail and restaurants on the lower levels. The original factory was enclosed in concrete and comprised dark and labyrinth-like passageways. The architects gutted the structure to remove all unnecessary trimmings until only the building skeleton was left. They preserved the “purity” of the stripped-down building by adding only white paint, glass, and stainless steel infill. The dedication to transparency was extended to the furnishings, which are also all made from glass to create an entirely glass office. Even the elevators are made of glass sheathed in glass shafts. Related: Glass bricks “stronger than concrete” clad Amsterdam’s Crystal Houses “We are moving into a transparent society, businesses are becoming more open with the public, and people care more about what goes on behind closed doors. In that way, a clear workspace leaves nothing questionable, nothing hidden; it generates trust,” said MVRDV co-founder Winy Maas. “But also it is an opportunity for the building to become a reminder of the industrial history of the neighbourhood, monumentalised in a casing of glass.” Despite the generous amounts of glazing, the building has a 17% lower annual energy consumption rate and a 15% lower peak electricity demand as compared to the average Hong Kong office. + MVRDV Images via MVRDV , © Ossip van Duivenbode

Read the original post:
MVRDV transforms a Hong Kong factory into a glass office with ultimate transparency

MdAA turned an old stable into amazing apartment with an elevated “treehouse” bedroom

January 28, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on MdAA turned an old stable into amazing apartment with an elevated “treehouse” bedroom

Read the rest of MdAA turned an old stable into amazing apartment with an elevated “treehouse” bedroom

More here: 
MdAA turned an old stable into amazing apartment with an elevated “treehouse” bedroom

Telesis v2.0 is an open and airy renovated post-war home

April 9, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Telesis v2.0 is an open and airy renovated post-war home

Read the rest of Telesis v2.0 is an open and airy renovated post-war home Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: green renovations , indoor outdoor design , map , MAP Telesis , Metropolitan Architectural Practice , mid century homes , open air design , post war home renovation , post war homes , redwood architecture , redwood ceiling , Telesis v2.0

Go here to see the original: 
Telesis v2.0 is an open and airy renovated post-war home

This classic Eichler was renovated to become a naturally-cooled home that blends indoors and out

March 27, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This classic Eichler was renovated to become a naturally-cooled home that blends indoors and out

Read the rest of This classic Eichler was renovated to become a naturally-cooled home that blends indoors and out Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: California Eichler home , Eichler homes , Eichler mid-century home , green home renovations , green renovations , Klopf Architecture , mid century green renovation , mid-century architecture , mid-century design , natural cooling design , naturally cooled homes , open architecture , open design , sustainable home renovation , sustainable renovations

The rest is here:
This classic Eichler was renovated to become a naturally-cooled home that blends indoors and out

Make Architecture’s bright and airy M House soaks up natural light

March 19, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Make Architecture’s bright and airy M House soaks up natural light

Read the rest of Make Architecture’s bright and airy M House soaks up natural light Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: eco home additions , eco home renovations , green architecture , Green Building , green design , green home additions , green home renovations , green renovations , M House Make , M House Make Architecture , M-house , Make Arch , make architecture

Read more: 
Make Architecture’s bright and airy M House soaks up natural light

Portable and affordable Elevate desk lets you stand in style

March 19, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Portable and affordable Elevate desk lets you stand in style

Are you looking for a stylish standing desk that won’t break the bank? Elevate—now available on Kickstarter —may be the workstation you’ve been looking for. Made from CNC-milled natural birch plywood, this elegant and adjustable standing desk is light enough for easy portability but is also strong enough for weight-bearing items. Elevate ships flat packed and assembles in seconds without additional tools. Want one of your own? Head over to the Elevate Kickstarter , where you can pick one up. + Elevate Kickstarter The article above was submitted to us by an Inhabitat reader. Want to see your story on Inhabitat ? Send us a tip by following this link . Remember to follow our instructions carefully to boost your chances of being chosen for publishing! Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “flat pack” , affordable standing desk , Birch-Plywood , Elevate , kickstarter , natural birch , plywood , reader submitted content , standing desk , standing workstation

Read more:
Portable and affordable Elevate desk lets you stand in style

Artist Vincent Skoglund transforms landfill waste into sculptural installations

March 19, 2015 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Artist Vincent Skoglund transforms landfill waste into sculptural installations

Read the rest of Artist Vincent Skoglund transforms landfill waste into sculptural installations Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: art installation , eco-art , landfill art , landfill recycled art , landfill recycling , landfills , Recycled Materials , reused material , reused products , Vincent Skoglund , Waste , waste art , waste management

Go here to see the original:
Artist Vincent Skoglund transforms landfill waste into sculptural installations

A crumbling Warsaw building gets a luscious new green face

December 19, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A crumbling Warsaw building gets a luscious new green face

Read the rest of A crumbling Warsaw building gets a luscious new green face Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “green wall” , “sustainable architecture” , “vertical garden system” , eco design , FAAB Architectura , green architecture , Green Building , green building update , green facades , green renovations , green wall building , maximizing natural light , Poland Architecture , Warsaw architecture

Read the original here:
A crumbling Warsaw building gets a luscious new green face

Next Page »

Bad Behavior has blocked 2781 access attempts in the last 7 days.