The world’s largest vertical garden blooms with 85,000 plants in the heart of Bogota

May 11, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The world’s largest vertical garden blooms with 85,000 plants in the heart of Bogota

Behold: the largest vertical garden in the world. Located in Bogota, Colombia, the Santalaia building is completely covered with a lush layer of 85,000 plants that span 3,100 square meters (33,368 square feet). A vertical garden of this size can produce enough oxygen for more than 3,100 people every year, process 1,708 pounds of heavy metals, filter more than 2,000 tons of harmful gases and catch more than 881 pounds of dust. The record-setting vertical garden in Bogota was completed in 2015 after over a year of planning. Paisajismo Urbano ‘s Colombia-based franchise Groncol designed and installed the vertical garden using the innovative F+P system, patented by Ignacio Solano. Related: Posh new Vietnamese hotel with a lush green facade brings guests closer to nature This system is based on a series of pillars – each with its own vegetal cover – installed vertically over the facade . Various endemic species were included in the design of the vertical garden to boost biodiversity . + Paisajismo Urbano + Groncol

Here is the original: 
The world’s largest vertical garden blooms with 85,000 plants in the heart of Bogota

Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

May 11, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

You don’t need to be a Zen master to appreciate this green-roofed Buddhist shrine in rural China. Designed by Arch Studio , the contemporary shrine is partially buried to minimize site disruption and to blend into the landscape. The building emphasizes connection with nature through its design and framed views of the woods and river beyond. Located in the outskirts of Tangshan by the riverbank, the Buddhist shrine serves as a space for meditation and contemplation. The concrete building is mostly buried underground and is embedded between seven mature trees. The shrine’s various rooms splay out like branches from a large central space and include the entrance, meditation room, tea room , living room, and bathroom. “The design started from the connection between the building and nature and adopts the method of earthing to hide the building under the earth mound while presenting the divine temperament of nature with flowing interior space,” said Arch Studio. “A place with power of perception where trees, water, Buddha and human coexist is thus created.” Related: ARCHSTUDIO inserts a modern teahouse into an ancient Chinese structure The concrete surfaces are textured with the natural grain patterns from the pine formwork. Furnishings are constructed from gray-toned timber to match the concrete walls while the smooth terrazzo interior flooring contrasts with the outdoor white gravel. Skylights and large windows let in natural light and framed views. Courtyards with trees and bamboo punctuate the building. + Arch Studio Via Dezeen

Read more from the original source:
Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

Posh new Vietnamese hotel with a lush green facade brings guests closer to nature

November 28, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Posh new Vietnamese hotel with a lush green facade brings guests closer to nature

Vietnamese firm Vo Trong Nghia Architects completed construction earlier this year on the Atlas Hotel in historic Hoi An. The 48-room hotel features lush green balconies and a long list of alluring amenities to draw tourists to the unique accommodations. VTN is well known for incorporating live plants into its designs, sometimes to the point of obscuring most of the building facade, and the Atlas Hotel is a prime example of that unique approach to architecture . The architects’ new hotel design owes its biggest impact to 100 cantilevering concrete planters, which hold the brilliant green plants that gush forth from all of the building’s balconies, as well as narrow corridors and the hotel’s rooftop. The facade, made primarily from locally-sourced sandstone, provides the perfect backdrop to the lush greenery. Coupling local sandstone with native plants offers a unique homage to the hotel’s environment, without creating even a hint of an eyesore. Related: Lush green rooftop terrace invites homeowners outdoors in the foothills of Vietnam Inside the hotel, the guest rooms are minimally appointed and filled with daylight , which streams in from the floor-to-ceiling sliding glass doors. The Atlas Hotel also features a serene swimming pool sitting in the property’s protected courtyard, surrounded by trees and grass in a park-like setting. An onsite restaurant and café operate all day long, and guests can lounge in the expansive communal dining room that opens onto the pool deck. Other amenities include a wellness center offering spa and massage services, and a fitness room. + Vo Trong Nghia Architects Images via Vo Trong Nghia Architects

Read more from the original source:
Posh new Vietnamese hotel with a lush green facade brings guests closer to nature

Parametrically designed Louverwall house maximizes winter sunlight

October 10, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Parametrically designed Louverwall house maximizes winter sunlight

The residence has a daylit cafe that occupies the west-facing part of the ground floor, while the second and third floors house a bedroom, living room and a small kitchen. The south side facing a neighboring building, features a clerestory which continues to the west, creating a flowing curtain wall . The wall features a system of aluminium louvers designed using PLDS (Parametric Louver Design System) based on an algorithm that calculates optimal position, spacing and orientation of each louver. Related: Students design and build a gorgeous LEED Platinum-seeking forum in Kansas Thanks to the presence of the louver system, the interior is bathed in soft natural light that emphasizes the verticality of the space. The rhythmic pattern created through the interplay of light and shadows references the rhythm of music. + AND Via Archdaily Photos by Kyungsub Shin

View original post here:
Parametrically designed Louverwall house maximizes winter sunlight

Solar-powered Xinhee Design Center is inspired by human skin and bones

August 12, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Solar-powered Xinhee Design Center is inspired by human skin and bones

The office spaces are organized around a central atrium from which six structures extend out like arms. Each of the volumes, accommodating the offices of the group’s six subsidiary brands, has its own research and office spaces, while still allowing inter-departmental collaboration. The thin, PTFE envelope is soft and flowing, and protects the interior while appearing delicate and open. Related: MAD completes undulating Harbin Opera House in China The atrium functions as a public space that visually connect the offices located on different levels of the building. This interaction extends to include the way offices spaces relate to the outside gardens. While the first floor is occupied mainly by water features and green spaces open to the public, the upper floors house office spaces with smaller green areas scattered throughout the building and the roof. These stacked gardens create a 100% green ratio, while the envelope permits 40% light transmittance. Solar panels installed on the roof of the Center will provide enough energy to meet the daily demands of the building. + MAD Architects Via World Architecture News

See original here: 
Solar-powered Xinhee Design Center is inspired by human skin and bones

Microlibrary built with 2,000 recycled ice cream buckets tackles illiteracy in Indonesia

July 7, 2016 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Microlibrary built with 2,000 recycled ice cream buckets tackles illiteracy in Indonesia

The project was realized as the first built prototype of a series of small libraries planned for several locations throughout Indonesia. It aims to address the issue of declining literacy among the population of Indonesia and rekindle interest in reading. By offering a dedicated space where people can read, learn and have access to different media and courses, the building will act as a popular destination and cultural hub in the neighborhood. Related: Tiny, adorable mobile libraries pop up in Seoul The Microlibrary was built using simple construction techniques. The first floor of the steel structure made from l-beams and concrete slabs is clad in an unlikely material-ice cream buckets. The buckets were placed in-between vertical steel ribs and slightly tilted towards the outside to repel rainwater . Thanks to a mild climate, there was no need to include air conditioning. The 2000 buckets were a cost efficient solution which lets daylight reach the interior and facilitates natural ventilation . This was achieved by combing open and closed buckets in a specific pattern that conveys an embedded message in the form of a binary code. The Mayor of Bandung, Ridwan Kamil coined the message “buku adalah jendela dunia”, which means “books are the windows to the world”. + SHAU Bandung Via Archdaily Photos by Sanrok Studio

Read the original here: 
Microlibrary built with 2,000 recycled ice cream buckets tackles illiteracy in Indonesia

Sou Fujimoto’s latest masterpiece in Japan spreads its branches like a real tree

December 17, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Sou Fujimoto’s latest masterpiece in Japan spreads its branches like a real tree

Read the rest of Sou Fujimoto’s latest masterpiece in Japan spreads its branches like a real tree

Here is the original:
Sou Fujimoto’s latest masterpiece in Japan spreads its branches like a real tree

Plug & play SolarPod can be installed on any roof – without drilling a single hole

December 17, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Plug & play SolarPod can be installed on any roof – without drilling a single hole

Solar power is taking the nation by storm, but one challenge some homeowners face is how to mount them on roofs that you can’t punch holes through. SolarPod , a new technology that just got its UL certification, offers a system that mounts to any roof type – without the need to drill holes. This is particularly useful for gable roofs. Designed to withstand 130 mile-per-hour winds, the SolarPod system also cuts installation costs and allows for easy system expansion. The first of its kind, SolarPod’s recent certification received a Class A fire rating that puts it on par with other solar systems from around the world. Read the rest of Plug & play SolarPod can be installed on any roof – without drilling a single hole

Go here to see the original:
Plug & play SolarPod can be installed on any roof – without drilling a single hole

UN Studio’s design for the Taiwan Taoyuan Airport reimagines how terminals should be designed

November 18, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on UN Studio’s design for the Taiwan Taoyuan Airport reimagines how terminals should be designed

Read the rest of UN Studio’s design for the Taiwan Taoyuan Airport reimagines how terminals should be designed

See original here: 
UN Studio’s design for the Taiwan Taoyuan Airport reimagines how terminals should be designed

AVCI Architects transformed a derelict building into a striking LED-lit company headquarters

October 15, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on AVCI Architects transformed a derelict building into a striking LED-lit company headquarters

Read the rest of AVCI Architects transformed a derelict building into a striking LED-lit company headquarters

View original post here:
AVCI Architects transformed a derelict building into a striking LED-lit company headquarters

Next Page »

Bad Behavior has blocked 2803 access attempts in the last 7 days.