Google is going to get its fancy headquarters after all thanks to LinkedIn deal

July 14, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Google is going to get its fancy headquarters after all thanks to LinkedIn deal

Tech giant Google  will be able to build its massive canopied greenhouse headquarters designed by BIG and Heatherwick Studio after all. When the Mountain View City Council gave most of the land Google needed for the new HQ design to LinkedIn last year, most people thought Google wouldn’t get to build the ambitious project after all. Heatherwick and BIG even a revealed scaled-down design  in the hopes of making things work. But after cutting a three million square feet land deal with LinkedIn, Google can now have the original design  it always wanted. The land deal includes 2.4 million square feet of real estate that’s not yet developed, and 1 million square feet of developed land, which includes LinkedIn’s present HQ. The swap will allow Google to pursue their original designs, and LinkedIn will be able to construct a new cohesive HQ. Related: BIG and Heatherwick unveil scaled-down designs for Google’s Mountain View HQ It seems like the city of Mountain View is pleased with the deal as well. Mountain View Director of Community Development Randy Tsuda told the Silicon Valley Business Journal, “This actually works out well for both parties, and the city of Mountain View.” Mountain View Mayor Pat Showalter said the city “look[s] forward to continuing our relationships with these active corporate citizens.” Some of Google’s plans will still have to go through the Mountain View City Council, such as the tech giant’s dream of constructing housing on one of the sites where LinkedIn had once planned to put their new HQ, Shoreline Commons. LinkedIn’s plans had included retail stores and restaurants, and Mountain View officials have expressed a desire to see some of those plans go through. Syufy owns around 15 acres of Shoreline Commons and planned to build a health club and movie theater there, and Google VP of Real Estate and Workplace Services, Northern California Mark Golan said Google is “generally supportive” of some of those ideas. Golan said, “It’s almost serendipity in terms of the holdings both parties had. It’s a very creative solution we think led to a win for everyone.” Via ArchDaily and the Silicon Valley Business Journal Images © Google/BIG/Heatherwick Studio

See more here:
Google is going to get its fancy headquarters after all thanks to LinkedIn deal

Google isn’t ‘feeling lucky’ after Mountain View city council chokes HQ plans

May 6, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Google isn’t ‘feeling lucky’ after Mountain View city council chokes HQ plans

We sort of thought that  Google  was well on their way to owning the world, but it seems that isn’t really the case, especially in Mountain View, California, where plans for a sprawling green headquarters campus have been dashed by a few newly-appointed city council members. In a vote earlier this week , the council considered construction requests from Google and LinkedIn (among others) and—in news of the “whoah”—LinkedIn won. Google already has rights to about 700,000 square feet of land in the area in question, located just north of Highway 101, and had requested an additional 2.5 million square feet of land across four sites. Interestingly, Google’s initial ask was more than the city had to divvy up in the first place. The council members had only 2.2 million square feet of land to dole out, so it was clear at the outset that someone wouldn’t get their way. The Tuesday evening vote awarded LinkedIn with 1.45 million square feet of the requested 1.6 million, while poor Google was granted only 515,000 square feet —a mere crumb compared to their lofty plans. With this news, the hot shot design team Heatherwick Studios  and Bjarke Ingels Group  (BIG) will have to make serious cuts to their original design, which included an enormous greenhouse and an indoor cycling track, among other sprawling luxuries. Unless someone can convince the folks at LinkedIn to turn tail, it looks like Google may have to get used to not being the biggest dog in the fight. Learn more about the original plan for Google’s sprawling campus here , and stay tuned for details as the plans are updated to reflect the much smaller footprint. Via Forbes Images via Google Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: big , Bjarke Ingels Group , Google , google headquarters , google HQ , google hq design , google hq plans , google mountain view , Heatherwick , heatherwick studios , new google hq , thomas heatherwick

Go here to see the original: 
Google isn’t ‘feeling lucky’ after Mountain View city council chokes HQ plans

BIG and Heatherwick Studio to design Google’s new Mountain View HQ

February 26, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on BIG and Heatherwick Studio to design Google’s new Mountain View HQ

Heatherwick Studio and the Bjarke Ingels Group have confirmed that the two firms are set to collaborate on Google’s new headquarters. Little is known about the new Googleplex, other than that it will comprise of a series of “canopy like buildings,” the plans for which have been shared with city council members. But between Heatherwick’s artful structures and Bjarke Ingels ‘ radical designs, expectations are high for a striking new addition to Mountain View. Read the rest of BIG and Heatherwick Studio to design Google’s new Mountain View HQ Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “office building” , big , bike parks , bjarke ingels , campus , google HQ , googleplex , Green Building , headquarters , Heatherwick Studio , housing , mountain view , silicon valley , Sustainable Building , sustainable design , thomas heatherwick

See more here:
BIG and Heatherwick Studio to design Google’s new Mountain View HQ

MVRDV redesigns the Ilôt Vandamme mixed-use block in Paris

February 26, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on MVRDV redesigns the Ilôt Vandamme mixed-use block in Paris

MVRDV has received approval to renovate a 1970s complex in Paris and transform it into a mixed-use development that “reintroduces the lost human scale.” This colorful version of the Ilôt Vandamme block, originally designed by French architect Pierre Dufau, will include a shopping center, offices, a hotel, housing, a kindergarten, a library and underground parking. Read the rest of MVRDV redesigns the Ilôt Vandamme mixed-use block in Paris Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Dutch Architects , facade design , green renovation , mixed-use development , modular design , modular facade , modular housing , MVRDV , Paris

Read the original post: 
MVRDV redesigns the Ilôt Vandamme mixed-use block in Paris

Bad Behavior has blocked 814 access attempts in the last 7 days.