Sustainable Alternative Lawns

October 8, 2019 by  
Filed under Eco

The suburban lawn is a potent symbol of the American … The post Sustainable Alternative Lawns appeared first on Earth911.com.

Original post:
Sustainable Alternative Lawns

We Earthlings: 90 Companies Account for 2/3 of Global CO2 Emissions

October 8, 2019 by  
Filed under Business, Eco

Did you know only 90 companies account for two-thirds of … The post We Earthlings: 90 Companies Account for 2/3 of Global CO2 Emissions appeared first on Earth911.com.

The rest is here:
We Earthlings: 90 Companies Account for 2/3 of Global CO2 Emissions

Geometric pavilion with an inverted living garden holds court in a public square in Annecy, France

September 27, 2019 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Geometric pavilion with an inverted living garden holds court in a public square in Annecy, France

Almost 10 years ago, New York-based Behin Ha Design Studio erected an incredible green-walled living pavilion made out of recycled milk crates in the heart of Governors Island. Now, the plant-loving designers are back at it, unveiling a beautiful, inverted garden pavilion in a public square in Annecy, France. Installed in the Notre Dame plaza in the old city center of Annecy, the 330-square-foot Living Pavilion is a modular system of dairy crates. Assembled in a three-sided geometric shape, the recycled milk crates serve as the framework for the inverted garden. The exterior shape of the Living Pavilion, with its hipped and gabled roof, was meant to pay homage to the historic buildings of Annecy. With three immense openings, visitors are invited to enter under the pavilion to enjoy the suspended, lush garden planted on the interior walls. Related: A tiny, 96-square-foot rustic pavilion brings the outdoors in The geometric design gives the structure the potential to become a public or private shelter that is open to fresh air yet protected from harsh elements. The crates that make up the structure were strategically planted with drought-tolerant Liriope plants, which are resilient to almost any type of climate and can naturally cool the interior. Like the original installation in Governors Island in 2010, the most recent version of the Living Pavilion uses multiple milk crates to create a planting system for the garden. The drought-tolerant plants are initially cultivated in the crates in an upright position. Once the vegetation has grown, the planted crates are then installed upside-down to form walls. At the end of the Annecy installation, the crates can be removed and cultivated in another environment. According to the designers, the modular system creates a full-circle lifecycle for the structure. The design ensures that the pavilion can be easily disassembled and reassembled in another location while protecting the plants during the transition, allowing for regeneration of the same pavilion year after year. + Behin Ha Design Studio Photography by Aurelien Vivier and Behin Ha via Behin Ha Design Studio

More:
Geometric pavilion with an inverted living garden holds court in a public square in Annecy, France

Mulch 101: Mulching Your Soil for a Healthy Garden

September 18, 2019 by  
Filed under Eco

Comments Off on Mulch 101: Mulching Your Soil for a Healthy Garden

Mulch is any material you use to cover bare soil … The post Mulch 101: Mulching Your Soil for a Healthy Garden appeared first on Earth911.com.

See the rest here:
Mulch 101: Mulching Your Soil for a Healthy Garden

Ace Hardware boosts efforts to phase out neonicotinoid pesticides

September 16, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Ace Hardware boosts efforts to phase out neonicotinoid pesticides

The world’s largest retailer-owned hardware cooperative, Ace Hardware, is becoming more “bee-friendly” by phasing out inventory products associated with neonicotinoid pesticides . Neonicotinoids — sometimes called ‘neonics’ for short — are notoriously toxic to bees. Ace Hardware’s move to distance itself from neonics is a step closer to promoting better pollinator population health. Neonicotinoids work as an insecticide by disrupting neural transmission. This is owing to neonics’ design to mimic the neurotransmitter acetylcholine. Disruption of the normal activity of an insect’s central nervous system takes place when neonicotinoids bind onto its acetylcholine receptors. In doing so, insect neurons are adversely affected through over-excitation, to the point of paralysis. Repeat exposure increases neural vulnerability and toxicity so that the insect neuron is destroyed. Related: EPA lifts ban on pesticide proven to be toxic to honeybees Unfortunately, bees have higher numbers of acetylcholine receptors than other insects, thereby occasioning their increased susceptibility to neonicotinoids. What’s more, bees have fewer genes for detoxification, thus they are not as capable of detoxifying harmful chemicals compared to other insects. Bee exposure to neonicotinoids is rather pernicious. Studies reveal that neonics accumulate in individual bees, resulting in adverse defects in memory, flight, dance coordination, communication abilities and pollen collection effectiveness. Correspondingly, bees exposed to contaminated pollen and nectar bring them back to the nest. This exposes the colony to further risks, such as increased insect mortality, widespread susceptibility to neural disruption within the hive, erratic behavior in the colony, increased queenlessness and subsequent population decline. In light of this, Ace Hardware’s move to eliminate neonicotinoid pesticides from its store shelves sounds promising. The hardware store giant announced, “Currently, over 95 percent of the insecticide product offerings distributed by Ace Hardware Corporation are neonicotinoid-free.” More natural and organic products are being added to the Ace Hardware inventory to help bee, butterfly and other pollinator populations bounce back from the brink. Ace Hardware’s greener, more bee-friendly approach echoes that of other garden retailers like Costco, Home Depot, Lowes, Walmart and Whole Foods, all of which have expressed similar commitment to better stewardship of the environment. + Ace Hardware Via Medium Image via Pixabay

The rest is here: 
Ace Hardware boosts efforts to phase out neonicotinoid pesticides

Greenery-filled renovation rethinks Indonesian colonial architecture

August 14, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on Greenery-filled renovation rethinks Indonesian colonial architecture

Indonesian architecture firm Kantor Gunawan Gunawan has transformed a century-old Dutch Colonial house into the PB House, a modern home with a strengthened connection to nature. The house, which has been handed down for three generations, has been updated to meet the needs of the new family while paying homage to historical elements. Indonesia’s lush tropical greenery has also been brought indoors with full-height glazing that pulls in garden views and frames a massive green wall . Following the typical Dutch Colonial style, the house was originally designed in quarters, with many rooms arranged along a main axis and joined together by a long hallway. To modernize the space, the architects knocked down most of the walls and created a large open-plan living area, dining space and kitchen that measures 10 meters by 6 meters. The ceilings were also raised to create a more airy feel. Related: Cooling breezes blow straight through a low-energy brick house in Indonesia To bring greenery into the 300-square-meter house, the architects had to grapple with the challenging narrow site, which only allowed for a small sliver of landscaping along the house. Making the most of a constrained footprint, the architects added a huge green wall on the west side that is framed through tall glass sliding doors in the living room. The walls of glass have also been installed throughout the house to blur the boundaries between indoor and outdoor living. The exterior of the building was given a fresh coat of paint, a black door and new window seals. It was also spruced up with original mosaic glass but has otherwise been kept the same. In contrast, the interior of the home has been completely transformed. “Using white, gray, orange and dark wood pattern, Kantor Gunawan Gunawan creates a consistent color palette throughout the whole house,” the firm noted. “The furniture is also consistently made of the same walnut material as the door and wall background. The dark wood and gray marble flooring also set the tone of a cozy and welcoming living area, as it also extends to the pantry table and to the wooden decking at the terrace.” + Kantor Gunawan Gunawan Photography by Mario Wibowo Photography via Kantor Gunawan Gunawan

Read more here:
Greenery-filled renovation rethinks Indonesian colonial architecture

Sustainable floating dairy farm in the Netherlands is home to 40 blissful bovines

July 9, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Sustainable floating dairy farm in the Netherlands is home to 40 blissful bovines

Years of urban development in the harbor area of the Merwehaven in the Netherlands have led to decline of traditional trade in the area, especially in the agricultural sector. However, thanks to the Dutch firm, Goldsmith Company , the harbor is now home to a floating dairy farm that brings sustainably-sourced milk and dairy products to the locals. The Merwehaven area is a bustling port that drives most of the region’s economy. However, due to the ever-growing nautical presence, the agricultural sector in the area has been diminishing for years. With the addition of the floating farm, the locals are now able to appreciate locally-sourced, sustainable milk and other dairy products. Related: An Australian dairy farm is updated with solar-powered ‘grass-to-gate’ facilities According to the architects, the design of the floating farm is based on nautical principles. Built on three connected concrete pontoons and coming in at a whopping 21,527 square feet, the structure’s layout, structural principles and materials were carefully designed to enhance the farm’s buoyancy and stability. The production of fruits used to produce yogurt is found on the bottom floor, which is equipped with a rain and wastewater recycling system . The  upper factory floor houses the milk and yogurt processing, feeding system and manure handling and retail. The upper, open-air floor is where 40 blissful bovines live in a covered cow garden. The area is equipped with a manure cleaning robot, along with a milking robot. In fact, the garden boasts state-of-the-art systems that were strategic in enhancing the animals’ welfare , including as a series of green towers that ensure cooling. In addition to the animal-centered architecture and technology, the farm was also built on full-cycle sustainability principles . Urban waste flows are upgraded from residual product to create feed for the animals. Brewers grains, potato scraps and grass clippings from the nearby Feyenoord football stadium are used to create a daily feast for the bovines, who in return produce healthy sustainable milk to sell back into the local market. + Goldsmith Company Via Archdaily Photography by Ruben Dario Kleimeer

See the original post here: 
Sustainable floating dairy farm in the Netherlands is home to 40 blissful bovines

A massive green wall grows up the side of this luxury Italian hotel

July 9, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A massive green wall grows up the side of this luxury Italian hotel

On the banks of Italy’s spectacular Lake Como sits Il Sereno , a five-star hotel that not only offers top-of-the-line luxury, but also boasts sustainable features throughout. Milan-based Patricia Urquiola Studio designed the building with a palette of locally sourced natural materials and an eye-catching Patrick Blanc-designed vertical garden that grows up the side of the building. The designers’ attention to energy-saving elements and eco-friendly materials earned Il Sereno Climate House certification. Conceived as a contemporary spin on the rationalist-style Casa del Fascio by Giuseppe Terragni, Il Sereno celebrates the historical heritage of the lake and the natural beauty of the surroundings. As such, natural materials were used for construction and include locally sourced stone marble and timber throughout the sustainable hotel. Thorough site analyses informed the placement of the building and the operable facade, which allows for natural ventilation and lighting to reduce the hotel’s environmental impact. The lake is visible from every room in the hotel as well as from the common areas. “I was inspired by the color of the Lake, and its glistening water, the nature of the dramatic mountains, and the adjacent village of Torno,” says designer and architect Patricia Urquiola in a press statement. “The color palette is the lake. It includes green, light-blue, copper, grey and natural tones. For Il Sereno we used natural materials (stone, wood, wool natural fibers) for a sustainable style and timeless elegance.” Related: LEED Gold eco hotel in the Wine Country was built using reclaimed wood To reinforce the hotel’s connection with nature, the architects wrapped parts of the building in full-height glazing and balconies to create a seamless indoor/outdoor living experience and commissioned renowned green wall designer Patrick Blanc to create three artworks for Il Sereno. The largest vertical garden is mounted to the facade facing the northern lakefront to soften the structure’s appearance, while the other two artworks are found near the entrance on the south side. + Patricia Urquiola Studio Images by Patricia Parinejad

Go here to read the rest: 
A massive green wall grows up the side of this luxury Italian hotel

Maven Moment: Volunteering at the Community Garden

July 3, 2019 by  
Filed under Eco

Comments Off on Maven Moment: Volunteering at the Community Garden

Many years ago, my aunts belonged to “Friends of the … The post Maven Moment: Volunteering at the Community Garden appeared first on Earth911.com.

Original post:
Maven Moment: Volunteering at the Community Garden

Architects transform a residential building into a lush, green oasis in the heart of So Paulo

May 20, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on Architects transform a residential building into a lush, green oasis in the heart of So Paulo

Although São Paulo is known as a bustling metropolis, a local architectural firm, Lucia Manzano Arquitetura , is doing its part to add more green to the concrete and glass cityscape. The Lorena is a residential building in the heart of the city that is designed to integrate architecture and landscape. It infuses an abundance of vegetation throughout from its ground floor garden, which was planted with native shrubs and trees to attract local fauna, to the massive balconies covered in hanging greenery, and of course, a lush green roof. Sitting in the middle of São Paulo, the 28,000-square-foot Lorena building holds court in a quiet area, standing out significantly from its concrete neighbors thanks to the massive amount of vegetation that hangs from each of its outdoor terraces and rooftop gardens . According to the architects, the inspiration for the design was to create a strong relationship between landscape and architecture. To do so, the building was covered in layers of vibrant plants. Related: Translucent Ho Chi Minh City office tower infused with greenery helps combat urban pollution The concrete building is four stories, comprised of several 5,543-square-foot duplex units. The common areas, the ground floor and the rooftop were conceived as private gardens for the residents. On the ground floor, the landscaping includes  native vegetation , such as local species from the Atlantic Forest as well as fruit and native trees, chosen to attract local birds and insects. This space also has an extended splash pool to create a soothing oasis where the residents can relax. At the top of the building, residents can also enjoy a beautiful green roof . Equipped with large trees, shrubs and flowers, there are also plenty of lounge chairs to take in the stunning views of the city. When they are not strolling along the pool or taking in the rooftop vistas, residents have their own private escape at home. Each duplex has four bedrooms, each with its own private balcony that pulls double-duty as flowerbeds. The living space in each unit opens up to a balcony, merging the interior with the exterior. As well as creating the sense of being surrounded by a garden , the abundance of plant life also provides the residences with plenty of privacy. + Lucia Manzano Arquitetura  Via Archdaily Photography by Evelyn Müller via Lucia Manzano Arquitetura

Read more from the original source:
Architects transform a residential building into a lush, green oasis in the heart of So Paulo

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1239 access attempts in the last 7 days.