Luxurious solar home wraps around a sloped green roof

June 14, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Luxurious solar home wraps around a sloped green roof

Architecture and landscape unite in the MeMo House, a solar-powered home in Buenos Aires built to maximize green space. Located between infill buildings, the MeMo House is the work of local studio Bam! Arquitectura , which based the design on sustainable design principles, such as low energy consumption and native plantings. The light-filled home embraces nature with its back garden and sloping green roof that connects all three floors. Located on a dense urban plot in San Isidro, the compact MeMo House was created for a client with a passion for landscaping and the environment. To minimize the loss of green space, the architects created a system of landscaped ramps that zigzag along the building’s three levels to create a continuous and accessible garden terrace. Planted with native flora, the landscaped ramps are visible from the exterior and interior, where they’re enclosed in full-height glazing . Solar panels top the MeMo House and provide renewable energy for heating, ventilation , and air conditioning. Energy consumption is further minimized with effective insulation. Sun studies informed the building’s site placement to maximize solar energy and natural lighting. Related: Breezy Buenos Aires holiday home embraces nature with a wildflower-growing roof Reduction in water consumption is achieved through efficient wastewater technology and the use of harvested rainwater for irrigation. “We conceive the sustainability of the project as a path, not as a goal,” wrote the architects. “Hence, we base our path on the LEED standards and we incorporate the concepts of durability and economy which are fundamental in our architectural works, thus satisfying the needs of the present generation without endangering the possibilities of future generations since the impact on the environment and its inhabitants is significantly reduced.” + Bam! Arquitectura Via ArchDaily Images © Jeremias Thomas

Go here to read the rest: 
Luxurious solar home wraps around a sloped green roof

Modern renovation reconnects London home with its beautiful rear garden

February 7, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Modern renovation reconnects London home with its beautiful rear garden

An extensive renovation reconnected this semi-detached, multi-occupancy house in Chiswick, London , with its beautiful rear garden and introduced much needed natural light into the interior space. AU Architects renovated the house by balancing traditional detailing and modern design, creating a contemporary family dwelling that breathes. The architects were tasked with creating a large open-plan ground floor reception space with visual connections to the rear garden and upper bedrooms. This visual openness is enhanced by a large sliding sky-frame door that opens onto a charming garden terrace. A green lighting system maintains the feeling of spaciousness at night. Related: Traditional London house gets a whimsical, fox-shaped extension The design team also created a new basement with a full-height glass surface on the side of the stairwell that reduces sound travel. Polished concrete and natural materials create visual variety that add the refinement of modern design to the warmth of a family home. + AU Architects Photos by David Butler

Original post: 
Modern renovation reconnects London home with its beautiful rear garden

Bad Behavior has blocked 1460 access attempts in the last 7 days.