Vertical Line Garden engulfs visitors in a flurry of colorful kinetic tapes

July 19, 2017 by  
Filed under Green

Canadian design studio BACKOFFICE found a surprising and fun new use for commercial barrier tape for the Vertical Line Garden, a kinetic installation bursting with color that changes dramatically with the light and wind. Developed for the 2017 International Garden Festival in Quebec , the Vertical Line Garden offers a twist on the formal traditional garden, using “contemporary ready-made means and hyper un-natural materials.” The multi-sensory and interactive pavilion comes to life as the pavilion’s hanging barricade tapes move about in the wind and generate a flurry of sound and color. Now in its fourth iteration, the Vertical Line Garden began in 2014 as an exercise in horizontal elements. Today’s version is the most spatial of the four iterations and is entirely vertical with added color and pattern. The installation is built of mass-produced safety and construction materials including commercial barrier tape, a timber frame , and a net. These man-made elements create great contrast with the cultivated Les Jardins de Métis and also communicate the theme of environmental protection and safeguarding. Related: Intriguing ION2 installation in Seattle responds to the movement of passersby BACKOFFICE writes: “The main material forming the installation , barricade tape (barrier tape), is typically used to delineate a perimeter and keep people out of a particular area or zone. Here however it is used precisely to bring visitors into the space and entice them to inhabit it.” To encourage people to stay and use the space, custom-fabricated bent-metal and canvas lounge chairs are provided. The billowing canopy that engulfs the interior is a dazzling display of color, light, and pattern. + BACKOFFICE Images by Martin Bond

View original here:
Vertical Line Garden engulfs visitors in a flurry of colorful kinetic tapes

Grass hill hides a magical hobbit teahouse in Slovenia

January 26, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Grass hill hides a magical hobbit teahouse in Slovenia

A magical little teahouse is tucked away in the verdant hills of Slovenia. Created by Danica and Jože Kolari?, this beautiful tiny building was made from natural materials and perfectly complements the organic garden that grows around it. The hobbit house -inspired tearoom is almost entirely hidden from view from above thanks to its turfed roof, while its charming cottage-like interior was crafted using reclaimed materials. https://www.youtube.com/watch?v=sIcphf3dq5g This hobbit house-inspired tearoom was recently spotlighted on a popular TV show called Ambienti , where viewers got a sneak peek at the construction process . First, the hillside was excavated to create space for the foundations of the timber-framed building. A concrete retaining wall was built in the rear. Once the building was complete, growing medium for the vegetation was installed on the roof so that the grass from the hillside would grow overtop the structure and make it appear as if the structure were carved out of the hill. Related: This luxury hobbit home in the UK could be yours for just $1 million The quaint interior is lined in large timber planks and features a wood-burning fireplace built from stone and brick set into the rear concrete wall. Many of the materials were reclaimed from the crumbling ruins of nearby farmhouses, which gives the tearoom its charming antique character. In addition to the teahouse and the organic flower and herb gardens, Danica and Jože Kolari? also have a self-built beehive and garden pavilion. + Ambienti Images by Jasna Marin, screenshots from Ambienti

Read the original post:
Grass hill hides a magical hobbit teahouse in Slovenia

Bad Behavior has blocked 898 access attempts in the last 7 days.