Shipping containers become a spectacular plant-covered gallery

September 14, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Shipping containers become a spectacular plant-covered gallery

São Paulo-based architecture studio SuperLimão and architect Gabriela Coelho recently completed GSC, a massive multi-use collector’s gallery built from shipping containers and other metal materials. Located in a lush area of São Paulo, the spacious complex also contains an office, a gym, a small workshop, a kennel and additional gallery space for the client’s other prized items. The industrial character of the cargotecture project was softened with the addition of turf and potted plants, while passive solar techniques were employed to maximize energy efficiency. Covering an area of nearly 19,400 square feet, the GSC is a multilevel project that houses the garage on the ground floor and uses a series of reused shipping containers stacked on top to form the upper level. Rather than place all the containers side by side in a row, the architects strategically arranged the 10 containers to promote natural ventilation, lighting and sight lines between the different areas. The interstitial spaces between containers were converted into green space with seating and timber decking. The roofs of the containers were also landscaped with rows and rows of potted plants. “One characteristic that differentiates our project from the usual container projects that we are used to seeing is that this particular project is totally adapted to our climate while utilizing the maximum passive techniques of form to maximize energy efficiency and take advantage of reusable materials from the container itself,” the architects explained. “All of the spaces have windows on three different levels. They not only allow for ventilation , but they also perform at an optimal level on days without wind. The exterior walls are finished in a ceramic paint and work in conjunction with the roof covered in foliage to thermally regulate the internal environment thus reducing the use of air-conditioning equipment.” Air conditioning is only used during the hottest parts of summer. Related: 13 shipping containers are reborn as a new restaurant on Treasure Island The interiors of the containers were renovated to house a variety of rooms, yet the look of the original walls and doors was preserved to reference the building material’s history. Full-height glazing creates a sense of permeability that continues throughout the structure. Outside, rainwater is collected in a large cistern and reused. + SuperLimão Via ArchDaily Images by Maíra Acayaba

View post:
Shipping containers become a spectacular plant-covered gallery

A run-down property in Portugal gets a playful renovation using a blend of colors and patterns

January 17, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A run-down property in Portugal gets a playful renovation using a blend of colors and patterns

The inventive  renovation of this house in Ovar, Portugal, balances the past and the present by connecting the main residence with a newer addition using playful patterns and colors. Architect Nelson Resende Arquitecto  turned the crumbling, traditional home into a modern multi-use space with plenty of charm by drawing in light, adding modern finishes and highlighting the original features of the home. The house is located in the city of Ovar in Portugal, on a lot bordering the access road, abutting against the adjacent buildings. The secondary structure and the main house itself are treated distinctly, with the main residence featuring larger rooms. The spaces in the secondary structure are more constrained. Related: Architects convert 150-year-old Lisbon building into an artisanal green studio The architect decided that the main building should house the living areas and common spaces, with the street-facing part of the secondary structure converted into a garage and the inward-facing section reserved for private use, service and storage spaces . The attic in the main building is a multipurpose space bathed in natural light . The architect used beautiful decorative tiles for the facades and wood in the interior, blending traditional design with modern functions. + Nelson Resende Arquitecto Photos by João Morgado

View post:
A run-down property in Portugal gets a playful renovation using a blend of colors and patterns

Dark unused garage is transformed into a cozy light-filled studio in San Francisco

July 31, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Dark unused garage is transformed into a cozy light-filled studio in San Francisco

The garage is the last place most people want to cozy up in, but that’s not so for the lucky owners of this beautiful garage-turned-studio space in San Francisco. Local architect Beverly Choe transformed an old, unused garage into the Clifford Studio, a dreamy, light-filled work studio and reading nook. Filled with suffused light and lined with timber, this adaptive reuse project is the perfect cozy hideout brought to life with minimalist decor with splashes of greenery and warm textures. The architect reimagined the garage, formerly a carriage house, as a “box for suffused light” painted shades of blue on the outside. A long skylight spans most of the building and natural light is filtered through the exposed beams that help minimize glare. Large glazed openings at the front and back of the studio let in more natural light and frame views of the outdoor sunken courtyard and garden. Board-formed concrete planters along the western and eastern sides of the courtyard relate to the timber-lined interior, creating a natural outdoor extension of the studio. The courtyard’s sunken profile also helps make the building appear taller. Related: Small and windowless garage in Lisbon transformed into an elegant modern loft Completed over the course of a year-and-a-half, the converted garage makes the most of a small space with the solid oak casework that forms walls of shelves, furnishings, and hidden storage. A blue-tiled bathroom is hidden off on the side of the oak paneling. The minimalist interior is open and airy and allows for flexibility of use, from a reading room to artist’s work studio. The architect treated natural light as a crucial material in the design process. + Beverly Choe Via Dwell Images by Mariko Reed

Excerpt from:
Dark unused garage is transformed into a cozy light-filled studio in San Francisco

Small and windowless garage in Lisbon transformed into an elegant modern loft

February 8, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Small and windowless garage in Lisbon transformed into an elegant modern loft

Living in a garage isn’t everyone’s cup of tea, but an open-minded couple manages to pull it off with style in Lisbon. Local design studio Fala Atelier was asked to convert a 200-square-meter windowless garage into the couple’s new abode. The result is a dramatic transformation from a lifeless gray garage into a bright and contemporary house that still retains a parking spot for the couple’s car. Since the architects weren’t able to add windows on any of the walls besides the entrance, they painted the walls white and created an open-plan living area to create a sense of spaciousness. The ceiling is also painted white and punctuated with large redesigned skylights. The floor is covered in polished concrete to create a neutral base to balance the vibrant pops of colorful furniture. Decoration is kept to a minimum to reduce clutter and large aquamarine curtains allow the homeowners to cordon off spaces as needed. Related: Old garage is transformed into a daylit, treehouse-like library “The proposed intervention intended the clearest reading possible of the existing structure, emphasising its strength,” write the architects. “While the garage was careless and grey, the house is clean and white; its materiality is flat, its light is abstract.” The L-shaped home is entered through a long hallway that then opens up to a large living area. Two bathrooms are tucked behind a curved wall built to replace a broken corner. Limited furnishings and freestanding elements allow the homeowners to easily rearrange the interior space. + Fala Atelier Via ArchDaily Images © Fernando Guerra | FG+SG

View original here:
Small and windowless garage in Lisbon transformed into an elegant modern loft

Why Tesla’s SolarCity bid is more than a family affair

June 22, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Why Tesla’s SolarCity bid is more than a family affair

The combined clean energy giant could result in a “one-stop shop” for solar homes with an electric car in the garage. But that’s not all.

Go here to read the rest:
Why Tesla’s SolarCity bid is more than a family affair

How To Give Your Bathroom A ‘Go Green’ Makeover

June 22, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on How To Give Your Bathroom A ‘Go Green’ Makeover

If you’re an eco friendly individual looking to go green, there are a few obvious places to start — perhaps you create a recycling command center in the garage, outfit your backyard with a compost bin, and stock your fridge and pantry with…

View original here:
How To Give Your Bathroom A ‘Go Green’ Makeover

How To Choose An Energy-Efficient Garage Door

April 7, 2016 by  
Filed under Eco

Comments Off on How To Choose An Energy-Efficient Garage Door

In the quest for an energy-efficient home, many people overlook the importance of an energy-efficient garage door. If your garage is attached to your house, not having a properly insulated door can mean heated or cooled air is escaping—especially…

The rest is here:
How To Choose An Energy-Efficient Garage Door

8 Interactive Ways To Teach Children About Earth Day

April 7, 2016 by  
Filed under Eco

Comments Off on 8 Interactive Ways To Teach Children About Earth Day

Earth Day is celebrated on April 22nd of each year, which is right around the corner. The day is meant to show support for a variety of environmental concerns and ways that we can help keep earth clean and healthy. In its concept stages, Earth Day…

Go here to read the rest:
8 Interactive Ways To Teach Children About Earth Day

This guy is building a warp drive – in his garage

January 2, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on This guy is building a warp drive – in his garage

What do you do in your spare time? Watch TV? Play basketball? Knit? If you’re David Pares of Omaha, Nebraska, you work on condensing the fabric of space time – in your garage. Despite a lack of any funding or academic help of any kind, Pares spends a couple of hours every day working on the world’s first warp drive . In his humble garage, half of which is still devoted to a car, he has come up with an instrument made of fractal arrays and V-shaped panels – which according to Pares, is a low-powered warp drive motor. Read the rest of This guy is building a warp drive – in his garage Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: aerospace engineering , aerospace technology , David Pares , nasa , Nebraska , omaha , space , space travel , warp drive , warp drive garage

Read the rest here:
This guy is building a warp drive – in his garage

i29 Transforms a Dark Garage Into Gorgeous Daylit Home in Amsterdam

October 10, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on i29 Transforms a Dark Garage Into Gorgeous Daylit Home in Amsterdam

Read the rest of i29 Transforms a Dark Garage Into Gorgeous Daylit Home in Amsterdam Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: amsterdam architecture , Dutch Architects , garage renovation , green interiors , green renovation , Home 11 , i29 Interior Architects , interior design , natural light

The rest is here: 
i29 Transforms a Dark Garage Into Gorgeous Daylit Home in Amsterdam

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1298 access attempts in the last 7 days.