Gangnams answer to Central Park will pop up in the heart of Seoul

November 2, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Gangnams answer to Central Park will pop up in the heart of Seoul

Dominique Perrault Architecture has been tapped to design the Gangnam International Transit Center, a gargantuan and nature-filled transit terminal that aims to alleviate congestion in the heart of Seoul . The $1.15 billion project will span 160,000 square meters with six underground floors topped by a 30,000-square-meter public plaza described by the architects as a response to New York’s Central Park and London’s Hyde Park. A crystalline glass roof will bring natural light and air deep into the subterranean levels, and gives rise to the project’s name, Lightwalk. Introducing a mammoth complex into the heart of the capital is no easy task. In hopes of advancing Seoul’s agenda toward pedestrian friendly development, the architects created a subterranean transit terminal with the upper two levels dedicated to public and commercial purposes including an exhibition hall, a museum, a library, and a shopping mall. The remaining four floors will be used as parking lots and as bus, subway (for lines 2 and 9), train transit and transfer centers. Over 600,000 transit passengers are expected to use the underground terminal daily—roughly twice the number of visitors to Seoul Station. Aboveground, the landscaped plaza, called The Green Land, will be ringed by a double line of high canopy trees, while pocket parks and large grassy areas allow for a wide variety of activities, from private picnics to food festivals. A wide glass roof, called the Light Beam, runs the length of the plaza to bring natural light to the underground floors and will be supplemented by solar light pipes. The transit terminal will also house an underground park covered in greenery and illuminated by natural light from the light beam. Related: MVRDV wins bid to design Seoul’s High Line-inspired park “It is a minimalistic, yet incredibly powerful gesture, which marks the presence of a new major integrated public transportation station for the city of Seoul,” write the architects. “Spanning between the two main road of the Gangnam district, Bongeunsaro and Teheranro, the Lightwalk creates a landscape intervention linking the two axis and acts as an orientation mark from all sides. Rooted in the ground, it is the symbol of a renewed Seoul, which aims to become more pedestrian friendly, a landmark for all underground infrastructures worldwide, where users can experience natural light and air, deep into the ground, in the Groundscape.” Construction is expected to begin in 2019 with a tentative completion date in 2023. + Dominique Perrault Architecture Via ArchDaily

Excerpt from: 
Gangnams answer to Central Park will pop up in the heart of Seoul

Angular residence by Moon Hoon maximizes privacy and a tiny plot

January 18, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Angular residence by Moon Hoon maximizes privacy and a tiny plot

This striking angular residence in Seoul channels the client’s creative personality and the history of the plot, previously occupied by a fortuneteller and shaman. Architecture firm Moon Hoon designed the house, named Dogok Maximum, for a photographer and her mother as an original urban residence with a basement photography studio, built to maximize privacy from the busy area. The five-story building has a relief-patterned facade with small openings that allow natural light into the interior, but protects the occupants’ privacy. Located in Seoul’s Gangnam neighborhood, the house reflects the enigmatic history of the plot and the client’s personality. Diagonal pattern of raised and recessed sections runs across the facade and is reflected in the interior of the house. Wooden patchwork , checkered tiles and parquet flooring is in line with the daring, sculptural form of the building. Related: Crescent-shaped cutouts give Moon Hoon’s Two Moon building its playful edge The windows are small to provide privacy in the high-density area. “I feel uncomfortable whenever I see contemporary buildings with large openings,” said Moon Hoon. “Such an entrance could be even worse if it is for a residence because personally I think it is often feared that it would only allow too much light inside and violate my privacy.” + Moon Hoon Via Dezeen Photos by Namgoong Sun

See the original post here:
Angular residence by Moon Hoon maximizes privacy and a tiny plot

UNStudio and Heerim design garden-filled luxury development in Seoul

November 17, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on UNStudio and Heerim design garden-filled luxury development in Seoul

The existing 32-tower site comprises over a million square meters with 4,424 apartments. UNStudio and Heerim will completely redevelop the current homes into a “new and future-oriented eco-design” that adds over 1,500 new apartments by replacing the 35-story towers with 50-story towers. All parking will be tucked underground to make room for a new garden landscape. The buildings are south-oriented and glazed to maximize natural light and cross ventilation . Related: UNStudio’s sculptural Fairyland Guorui Villa mimics Beijing’s river landscape The redevelopment follows a “Live, Work, Play” philosophy and is organized around six themed gardens that break the massive residential area down into neighborhood blocks that inspire education. The six gardens include: the Curiosity Forest, Excitement Garden, Alluring Urban-ground, Contemplation Cloud, Playfulness Park and Longevity Fields. The development is also further divided into four circular themed zone to create a total of 24 neighborhoods, all with access to greenery, lively streets, and easy connections to mass transportation, educational centers, and recreation facilities. Six “iconic towers” clustered at the center of the site house facilities catering to luxury urban living, art, culture, and healthy lifestyles. + UNStudio + Heerim Images via UNStudio

Excerpt from: 
UNStudio and Heerim design garden-filled luxury development in Seoul

Noordung launches stunning electric bike for cyclists who really, really love music

November 17, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Noordung launches stunning electric bike for cyclists who really, really love music

https://vimeo.com/190976177 The exclusive pre-production series limited edition Noordung bikes seek to connect music with urban cycling in a new way. The electric bike is outfitted with a boombox powered by 32 Li-Ion batteries and featuring two high fidelity speakers. The sound system connects to the rider’s smartphone, blasting any playlist the cyclist desires. Because the speakers are pointed at the rider, the sound system doesn’t contribute to external noise pollution (and, more importantly, isn’t likely to distract other riders who may have different musical interests). Related: Handmade Italian e-bike stops traffic with its weightless, elegant design The bike ’s electric motor is housed within the frame, so as not to detract from the cycle’s stellar style. With a range of 19 miles (30km) per charge, the Noordung Angel Edition bike offers hours of cycling joy, complete with the rider’s favorite soundtrack. As a bonus feature, the speaker set can be removed from the bike frame. The boombox is fitted with a carrying strap, so the dance party can continue long after you dismount the ride. + Noordung Images via Noordung

Excerpt from:
Noordung launches stunning electric bike for cyclists who really, really love music

Bad Behavior has blocked 1107 access attempts in the last 7 days.