Five small buildings and a shared courtyard create a stunning summerhouse in Denmark

January 4, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Five small buildings and a shared courtyard create a stunning summerhouse in Denmark

This summer house is Denmark, built for a family of five and a dog, is split up into five separate buildings organized around a spacious courtyard . Jarmund/Vigsnæs Arkitekter drew inspiration from traditional farm buildings in order to provide privacy to each of the residents and create a variety of valuable open spaces where the family can come together and enjoy the outdoors. The house is located in a windy village on the northern tip of Sjælland, the largest and most populated island in Denmark . Laid out in a star shape, the five separate houses house different functions-there is a kitchen building, parents building, children’s building, guest building and utility building. Each of the volumes have roofs with different angles, while the ridges and cornices are kept on the same height. Related: Tiny Wedge-Shaped Writer’s Cottage Hangs Off a Hillside in Norway In addition to providing privacy to the occupants, this pavilion-like layout also has a practical purpose–it shields the courtyard from strong winds, thus enabling the family and their guests to spend more time outdoors. The roofs and walls of the buildings are clad with corrugated sheets of aluminium , the gable walls are clad with Siberian Larch, while the inner courtyard features dark stone paving to store heat from the day throughout the evening. + Jarmund/Vigsnæs Arkitekter Via Contemporist Photos by Torben Petersen

Here is the original: 
Five small buildings and a shared courtyard create a stunning summerhouse in Denmark

Five small buildings and a shared courtyard create a stunning summerhouse in Denmark

January 4, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Five small buildings and a shared courtyard create a stunning summerhouse in Denmark

This summer house is Denmark, built for a family of five and a dog, is split up into five separate buildings organized around a spacious courtyard . Jarmund/Vigsnæs Arkitekter drew inspiration from traditional farm buildings in order to provide privacy to each of the residents and create a variety of valuable open spaces where the family can come together and enjoy the outdoors. The house is located in a windy village on the northern tip of Sjælland, the largest and most populated island in Denmark . Laid out in a star shape, the five separate houses house different functions-there is a kitchen building, parents building, children’s building, guest building and utility building. Each of the volumes have roofs with different angles, while the ridges and cornices are kept on the same height. Related: Tiny Wedge-Shaped Writer’s Cottage Hangs Off a Hillside in Norway In addition to providing privacy to the occupants, this pavilion-like layout also has a practical purpose–it shields the courtyard from strong winds, thus enabling the family and their guests to spend more time outdoors. The roofs and walls of the buildings are clad with corrugated sheets of aluminium , the gable walls are clad with Siberian Larch, while the inner courtyard features dark stone paving to store heat from the day throughout the evening. + Jarmund/Vigsnæs Arkitekter Via Contemporist Photos by Torben Petersen

View original here: 
Five small buildings and a shared courtyard create a stunning summerhouse in Denmark

Each room of this Swedish villa extends outward for a private lakeside view

July 6, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Each room of this Swedish villa extends outward for a private lakeside view

Villa Sunnanö is a few hours northwest of Stockholm on land surrounded by an expansive lake, picturesque boulders, and greenery on all sides. Hans Murman, founder of Merman Arkitekter, told Dezeen , “We wanted to take advantage of the site’s unique conditions and make a dwelling with maximum contact with the surrounding nature and water but with respect to privacy.” Related: Plus energy Villa Bondö overlooks beautiful lakeside in Sweden Each major room of the home features its own gable and patio, extended outward from the center of the structure. The view from inside is almost as spectacular as from the patio itself, as the vaulted ceilings frame the landscape in a breathtaking manner. Each point in the home receives unique sunlight throughout the day, as well, giving every room its own glow and character. The roof and all timber cladding are treated with iron sulphate, which will help the wood match the surrounding grey hues as it ages. Additional features of the home include an existing log cabin that was renovated to be storage space and a footbridge extending from the central patio toward the lake. +Murman Arkitekter Via Dezeen Images via Åke E:som Lindman

Continued here: 
Each room of this Swedish villa extends outward for a private lakeside view

« Previous Page

Bad Behavior has blocked 2064 access attempts in the last 7 days.