A Brazilian ‘bear cave’ brewery boasts several passive techniques to stay chill

July 22, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A Brazilian ‘bear cave’ brewery boasts several passive techniques to stay chill

Summer visitors to searing São Paulo now have a new “bear cave” to cool off in with a cold, frothy craft brewski in hand. Designed by local firm SuperLimão Studio for Brazilian Colorado Brewery, the Toca do Urso Brewery, which is almost entirely embedded underground, uses several passive and vernacular techniques to create a pleasant microclimate achieved through natural ventilation and light, water collection and reuse, permeable floors and plenty of native vegetation. Located in the São Paulo neighborhood of Ribeirão Preto, the Toca do Urso Brewery offers beer-lovers a serene yet vibrant place to test out a wide selection of craft beers. From the start of the project, the architectural team from SuperLimão Studio knew that to create a comfortable spot that was energy-efficient , it would have to battle the extreme heat and humidity common to the region. Related: Eco-minded Melbourne brewery breaks the mold for sustainable beer production The first step in the design process was to create a space that would be partially embedded into the landscape, adding a natural insulating envelope that would cool down the interior throughout the year. Additionally, in going with a circular shape, the team would be able to create a continual system of natural ventilation. The exterior is made out of gabion walls comprised of rocks found on-site that add to the thermal comfort of the structure. In addition, these rock walls reduce sound levels so that when the hall is crowded, noise is directed to the outdoor area. Additionally, it blocks the traffic noise from the adjacent highway. A large, circular hall was buried almost 5 feet underground to create an ultra-tight earthen envelope. The land that was removed in the process was relocated to the front part of the structure and used to create a sloped entryway. Cold air is swept downward into the building to create a cool microclimate , which is enhanced further by the native vegetation that was planted in abundance to provide shade from the searing heat. Visitors enter the building through the sloped walkway, which leads into a covered patio with plenty of seating. Inside the hall, a massive skylight optimizes natural circulation and bathes the interior in sunlight . In the center of the brewery, there is a mirror of water and a set of canals. These canals lead air and water through grates in the floor so that the interior air is humidified by the water and in constant circulation, cooling down the interior significantly in comparison to the outdoor temps. In fact, the building’s various passive measures enable an internal temperature that is approximately 15? Celsius lower than the outside temps. + SuperLimão Studio Via ArchDaily Photography by Maíra Acayaba via SuperLimão Studio

See the rest here:
A Brazilian ‘bear cave’ brewery boasts several passive techniques to stay chill

Atelier COLE completes eco-friendly bear sanctuary in Vietnam

March 1, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Atelier COLE completes eco-friendly bear sanctuary in Vietnam

Phnom Penh-based Atelier COLE recently completed an environmentally friendly bear sanctuary that not only promotes wildlife conservation but also champions affordable prefabricated design. Located in Cát Tiên National Park in the south of Vietnam , the inspiring project was in part influenced by the hard-to-reach location that made the delivery of supplies difficult and time-consuming. As a result, the architects turned to lightweight gabion wall construction that has the added benefit of reducing the Vietnam Bear Sanctuary’s environmental footprint. Created in collaboration with Cát Tiên National Park, Free the Bears and Building Trust International, the Vietnam Bear Sanctuary comprises a series of modular and easily replicable buildings that house bears rescued from the illegal wildlife trade and bear bile industry. Drawing from experience working for wildlife organizations worldwide, Atelier COLE adeptly studied the site and oriented the buildings east to west to follow passive solar principles and minimize overheating. The gabion walls — assembled from steel mesh and locally sourced stones — were stacked one meter from the roof line to allow for cross ventilation, while roof cut outs let natural light into the bear dens. “We wanted to reduce the concrete usage, and we started developing wall ideas,” David Cole, director of Atelier COLE, explained. “We knew there were some parameters; it was necessary to keep the steel mesh and concrete finish inside the bear dens, as it was easy to clean down, preventing infection and contamination. We simply took the mesh material and used it to create gabion walls with high thermal mass. The inside could be rendered and the outside could be untreated to give a natural sandy color found around the site. The mesh sheet sizes which were available led to a modular design. This essentially led to the foundation of the building blocks for the whole project. We utilized a steel frame structure to support a green roof and built the bear houses with internal courtyards to give ample space for fruit trees, providing a food source for the bears.” Related: Atelier COLE’s Bamboo Trees combats illegal Moon Bear trade in Laos The Vietnam Bear Sanctuary consists of six bear houses with forest enclosures, an education center, a hospital, quarantine and administrative buildings. Over 40 sun bears and moon bears currently live on-site. As the green roof , which will grow down the roof fascia, and the courtyard plants become lusher, the sanctuary will blend into the forest. + Atelier COLE Images by Elettra Melani via Atelier COLE

More here:
Atelier COLE completes eco-friendly bear sanctuary in Vietnam

Rundown 30-year-old RV is reborn as a light-filled ‘bungalow on wheels’

March 1, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Rundown 30-year-old RV is reborn as a light-filled ‘bungalow on wheels’

A lot of couples dream of owning their own home, but others dream of traveling the world — then there are those who find a way to do both. When Elyse and Amanda decided it was time to make an investment in their future, they looked to something that would give them the flexibility to live on the road. When the ambitious couple found an old 1986 Fleetwood Avion on Craigslist, they went to work creating their DIY dream home on wheels . The 40-square-foot, 34-foot-long Avion camper was in terrible shape when Elyse and Amanda began to craft the vision for their new home. Renaming the silver trailer “Geraldine” after an Avett Brothers song, the couple found the original interior was dark and dingy. However, not everything was as it seemed. Amanda explained to Apartment Therapy that although its appearance was a bit daunting, the overall structure was actually in surprisingly good shape. Amanda said, “It was all of ’86 when we got it, but it was well-made.” Related: A rare ‘Bambi’ Airstream trailer becomes a stunning mobile office To start with a blank canvas for their DIY restoration, they gutted almost all of the interior furnishings in order to create what they call their “bungalow on wheels.” Doing almost all of the work themselves, except for the plumbing, they replaced the carpet and linoleum with beautiful vinyl wood flooring and applied peel-and-stick reclaimed wood panels to the walls. To make the most out of the compact space, they built most of their new home’s furniture, including a custom wood dinette table, which doubles as storage space. Having past experience in woodworking, Amanda even converted an old farm table into a fold-out desk. Other furnishings were given a strategic makeover to fit into the renovated RV’s new interior design , such as the pull-out sofa and its cushions, which were all reupholstered. The kitchen was also given a face lift thanks to a new coat of paint for the walls and the kitchen cabinets. A new tile blacksplash, butcher block countertops and a large stainless steel sink gave the compact galley kitchen a fresh, modern aesthetic. + Gerry on the Road Via Apartment Therapy Images via Gerry on the Road

See the original post here:
Rundown 30-year-old RV is reborn as a light-filled ‘bungalow on wheels’

Beautiful visitors center curves around a semi-natural ice rink in a Japanese forest

August 28, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Beautiful visitors center curves around a semi-natural ice rink in a Japanese forest

Tokyo-based Klein Dytham architecture completed a beautiful timber-clad visitor center befitting its surroundings in a breathtaking Japanese forest. Set in the foothills of the active volcano Mount Asama in Karuizawa, the Picchio Ice Rink Visitors Center welcomes tourists who flock to the area for hiking in the summer and ice-skating in winter. The architecture and landscape are sensitive to nature, particularly the site’s natural flow of water and ecosystem, and also draws direct inspiration from the surrounding flora and fauna. Designed in collaboration with landscape design firm Studio on Site , the Picchio Ice Rink Visitors Center is part of the popular Hoshinoya resorts area in Karuizawa, Nagano . One of the biggest highlights of this year-round destination is the “KERA-IKE (pond) Ice Rink,” a semi-natural gourd-shaped ice rink made from both assisted and natural freezing. In the distance rises stunning snow-capped Mount Asama. Deep wintering pools were carved into the pond to give fish and other aquatic life a place to live where the ice doesn’t freeze entirely. Related: Elegant Japanese wedding chapel mimics curved leaves The Picchio Ice Rink Visitors Center, which opened in summer 2016, features a clubhouse and serves as a trailhead during the summer and skate-rental area in winter. The building and a pair of complementary gabion walls behind it are curved to follow the shape of the pond and reference the arcs made by skaters in the ice rink. The walkways, landscaping, and benches are also informed by the landscape’s natural topography. The building facade is clad in cedar shingles punctuated by bright green and blue anondised aluminum tiles. Floor-to-ceiling glazing lets in natural light and offers views of the rink and nature from inside. + Klein Dytham architecture Via Dezeen Images © Brian Scott Peterson and Makoto Yoshida

See the original post: 
Beautiful visitors center curves around a semi-natural ice rink in a Japanese forest

Hilltop Residence is a dynamic stone and timber-clad retreat in New Zealand that integrates with the environment

December 31, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Hilltop Residence is a dynamic stone and timber-clad retreat in New Zealand that integrates with the environment

Read the rest of Hilltop Residence is a dynamic stone and timber-clad retreat in New Zealand that integrates with the environment

Here is the original: 
Hilltop Residence is a dynamic stone and timber-clad retreat in New Zealand that integrates with the environment

Observation House commands stunning 360-degree views atop a verdant green roof

October 29, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Observation House commands stunning 360-degree views atop a verdant green roof

Read the rest of Observation House commands stunning 360-degree views atop a verdant green roof

Original post: 
Observation House commands stunning 360-degree views atop a verdant green roof

VIDEO: How to make vegan pumpkin chocolate chip cupcakes

October 29, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on VIDEO: How to make vegan pumpkin chocolate chip cupcakes

Pumpkin pie might be tried and true, but if you want to make a unique fall treat that will have your friends and family begging for the recipe, check out our scrumptious vegan pumpkin chocolate chip muffin cupcakes ! Our resident pâtissier, the incredibly adorable Petey Rojas, takes you through the steps, which are so easy that a 3 year old could master them (and we have the video to prove it). So what are you waiting for? Make these delicious vegan treats today! SEE THE FULL RECIPE ON INHABITOTS >

See the original post here: 
VIDEO: How to make vegan pumpkin chocolate chip cupcakes

Bad Behavior has blocked 1436 access attempts in the last 7 days.