Eco-house in Chile thrives in every season

January 2, 2020 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Eco-house in Chile thrives in every season

Karina Duque had a unique conundrum to overcome when it came to the design of the KDDK House. Located in Frutillar, Chile , the eco-home’s site had views of lush greenery, in the form of meadows and forests, that presumably made the property so attractive to the landowners. These green views, however, could only be found in the opposite direction of the sun’s natural course. In a region that often saw rainy weather, designing a house that could allow for high-quality indoor livability while avoiding a dark or gloomy interior in such a location was quite the challenge. First, the designer placed the home on the highest point of the property to allow for the best views while also creating the greatest potential for natural sunlight to filter indoors for the greater part of the day. Even better, the elevated building site as well as reflective windows and organically inspired colors and materials help immerse and disguise the home among its lush property. Related: An angular timber cabin is hidden inside an ancient mountain forest The architect took inspiration from the architecture of German settlers, turning to simple lines, an elongated volume, a gable roof and skylights for a contrasting yet relaxing design. This style came with another perk in the form of ample space for a loft that could store heat. The team used painted, locally manufactured zinc for much of the exterior and certified larch roofing for the access corridor. These materials contrasted and complemented the interior, which was painted bright white to make the spaces brighter on those gloomy days. Cellulose insulation (typically made from recycled paper fiber ) for the roof, walls and under the windows helps to maintain heat during cold days, and natural cross-ventilation regulates the indoor temperature during hot days. The addition of a combustion stove in the kitchen serves as a primary heat source during the coldest winter days. In the summer, the iron-and-glass screens fold open to reveal a pleasant outdoor terrace. + Karina Duque Photography by Fernanda Castro via Karina Duque

Read the original post:
Eco-house in Chile thrives in every season

Walmart: Joining Project Gigaton doesn’t have to be a heavy lift

February 9, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Walmart: Joining Project Gigaton doesn’t have to be a heavy lift

Scale will come in the form of many small commitments, at least to start.

The rest is here:
Walmart: Joining Project Gigaton doesn’t have to be a heavy lift

The rustic exterior of this abandoned barn hides a surprising space to get away from it all

November 22, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on The rustic exterior of this abandoned barn hides a surprising space to get away from it all

This neglected old barn in Norway will soon host visitors from all around the world, thanks to a recent makeover helmed by architecture studio OPA Form . The renovated structure now features a modern sleeping module that can fit a family of four and offers stunning views of the picturesque valley Myrkdalen on the west-coast of Norway. The architects infused the original wooden building with new life by adding a module that’s practically invisible from the outside. The exterior looks as quaint and rustic as when it was built, 50 years ago. A sculptural window stretches out of the old cladding, offering views of the surroundings. Related: Architects transform 150-year-old Slovenian hay barn into a stunning contemporary home Inside, authentic rough surfaces still exist, except for a new addition that attaches to main room that once served as a cattle stable. The addition, a module clad in bright aspen with a circular entrance, was built with the utmost precision and with great respect for the history of the place. Completely self-sufficient, the addition doesn’t disrupt the original structure and has a part that stretches up in-between the low beams. The renovation project is part of firm’s strategy called “the barns they are a-changing”, which relates to the efforts in repurposing derelict buildings scattered across the Norwegian west coast. + OPA FORM Via Archdaily Lead Photo by Virre Dahl

Here is the original post: 
The rustic exterior of this abandoned barn hides a surprising space to get away from it all

Design Flaw Restricts View at Zaha Hadid’s Olympic Aquatic Center

July 27, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Design Flaw Restricts View at Zaha Hadid’s Olympic Aquatic Center

Spectators eager to catch a glimpse of the famous young diver Tom Daley at the Olympic Games might be a little bit disappointed. The Telegraph reports that the 10 meter diving platform is barely visible from many of the seats, for which spectators paid between £30-£50 – a considerable sum. An award-winning project, the Aquatic Center designed by Zaha Hadid was approved by LOCOG two years ago, according to a statement released by her office, and comes with 3,000 more seats than originally required. Of those, 2,400 are unsaleable. Read the rest of Design Flaw Restricts View at Zaha Hadid’s Olympic Aquatic Center Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Aquatic Center , Design , eco design , form , function , green design , London , Olympic 2012 , sustainable design , zaha hadid

More:
Design Flaw Restricts View at Zaha Hadid’s Olympic Aquatic Center

Capturing carbon from the air to help solve the climate crisis

April 1, 2012 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Capturing carbon from the air to help solve the climate crisis

Author, blogger and GreenBiz Senior Writer Marc Gunther talks about how this form of geoengineering could be a game-changer in efforts to prevent widespread climate disaster — the subject of his e-book "Suck It Up."  

See original here:
Capturing carbon from the air to help solve the climate crisis

OODA unveils a green design for New Taipei City Museum of Art

August 26, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on OODA unveils a green design for New Taipei City Museum of Art

Ruchika Pahwa: Taipei City Museum of Art Designed by OODA If you are an avid art lover and appreciator of special architecture, you would have been to several art exhibitions and museums. But, have you ever got to encounter such a huge structure that houses art pieces, as well as stands high within a city, displaying marvelous architecture? If not, here is your chance to witness an art museum that is as amazing as the art itself! OODA, a Portuguese practice, presents one of its outstanding architectural designs in the form of the new Taipei City Museum of Art located in Taipei, Taiwan. While taking part in the ‘new taipei city museum of art international competition’, OODA was given a merit award for their museum design proposal. Picture Gallery OODA New Taipei City Museum Of Art New Taipei City Museum Of Art Designed by OODA The proposal aimed at the development of a building that could act as a landmark for the urban center’s people. It was designed to be an innovative concept and it became! This form has two hypercubes that are molded as a cube with an angle of 90 degree, suspended within a contorted, large volumetric box. There is a lifted, arched exterior that lets visitors pass under it through the centralized elevator core. This entrance plaza offers a spectacular display of fountains and greenery. In the building’s surroundings too, up to 1,250 trees have been planted within the forestation areas. This green approach gives a contrasting view to the carbon footprint the site projects. Galleries in the art museum run along a continuous and perimeter ramp. This ramp is shaped upwards in a spiral manner while going through a shifting interior area that wraps around the art resource center. In order to provide the required privacy to the administrative staff of the museum, its administration section is placed at the building’s highest level. The children’s museum is kept to be placed below grade for easy access. There are running steel elements that are derived from the inner form’s intersection points. Such elements, in an inclined manner, run from the inside form’s one corner to the other, while providing a strong support to the whole outer structure of the museum. A glass facade with double curvature gets developed when the main columns are wrapped with the skin. This complete structure is crafted with an environmentally friendly approach in mind, and therefore, available opportunities are taken advantage of. Such opportunities range from the collection of water and solar panels’ integration to making way for the ventilation of air through atrium spaces and operable windows. So, it is a green step taken to present a beautiful architectural structure with intact hues of precious art forms before the Taipei city’s residents and visitors. Via: Designboom

More:
OODA unveils a green design for New Taipei City Museum of Art

Failed-State US Criticizes China for Clean Energy Subsidies

October 18, 2010 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on Failed-State US Criticizes China for Clean Energy Subsidies

In an article in the New York Times, US to Investigate China’s Clean Energy Aid , Senator Schumer voiced a complaint that China is engaging in unfair trade practices by supporting clean energy development with government funds. Schumer is right.

See the rest here:
Failed-State US Criticizes China for Clean Energy Subsidies

Should Food Stamps Be Used To Buy Organic Food?

November 29, 2009 by  
Filed under Green

Comments Off on Should Food Stamps Be Used To Buy Organic Food?

Grocery cart undecided. Image credit: Keith B.

Originally posted here: 
Should Food Stamps Be Used To Buy Organic Food?

Student Caught Biking Drunk Banned from Cycling for 15 Years

November 29, 2009 by  
Filed under Green

Comments Off on Student Caught Biking Drunk Banned from Cycling for 15 Years

Image: Bild Americans are still reacting to the news that a man got away with only a four-month jail sentence after shooting a bicyclist in th… Read the full story on TreeHugger

More here: 
Student Caught Biking Drunk Banned from Cycling for 15 Years

Warmer Seas Blocking Nature’s Carbon Pump

October 31, 2009 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Warmer Seas Blocking Nature’s Carbon Pump

Diatoms are one of the most common types of phytoplankton. Climate change isn’t just warming the atmosphere, it’s also warming the ocean’s surface and deeper levels of the water column. This is known as the pelagic ocean (the “pelagic zone” is any part of the water column other than that at the sea floor) and it just so happens to harbor the most productive ecosystem on planet Earth.

Read the original post:
Warmer Seas Blocking Nature’s Carbon Pump

Bad Behavior has blocked 1435 access attempts in the last 7 days.