Decrepit freight depot reborn as industrial-chic food lovers paradise in Malm

April 25, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Decrepit freight depot reborn as industrial-chic food lovers paradise in Malm

Swedish architects Wingårdh dramatically transformed a roofless freight depot into an industrial-chic market hall in Malmö, Sweden. The adaptive reuse and expansion project combines old bricks with Corten steel for a modern look that still pays homage to the 19th century building’s industrial roots. Located on Gibraltargatan, the 1,500-square-meter Malmö Market Hall caters to 20 stalls and cafes that celebrate the city’s melting-pot culture with its diversity of food. Clients Nina Totté Karyd and Martin Karyd commissioned Wingårdh in their quest to create a “food lover’s paradise” inside an abandoned goods warehouse . The clients and architects sought to preserve the building’s historic character while imbuing modern details. “As a visitor you should be transported back in time, yet experience a modern day market, slaughterhouse and dairy,” wrote the clients. Related: MVRDV’s Gorgeous Tunnel-Shaped Market Hall Opens its Doors in Rotterdam In addition to renovating the existing structure, Wingårdh added an extension clad in weathered steel . The new addition mirrors the warehouse’s gabled form and the use of Corten steel mimics the rust-colored hues of the brick facade. A large strip of glass separates the extension from the old brick structure. Adjoining courtyards were built to host farmers markets and alfresco dining. + Wingårdh Via Dezeen Images via Wingårdh

Original post:
Decrepit freight depot reborn as industrial-chic food lovers paradise in Malm

Former grain silo is transformed into a community food hall in the Netherlands

June 1, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Former grain silo is transformed into a community food hall in the Netherlands

Built in 1923, the concrete Zwarte Silo was originally used to store grain as well as salt. To ward off moisture, the outer walls were treated with a layer of bitumen that weathered to create the building’s distinctive black facade that gave rise to the building’s name: ‘Zwarte Silo,’ which is Dutch for ‘Black Silo.’ While the architects preserved the raw industrial character and building elements as much as possible, they also added large glass windows to give the silo a new open and transparent appearance that connects the interior with the outdoor landscape. Related: Mid-century grain silo transformed into a gorgeous, affordable home for two The renovated Zwarte Silo not only offers visitors the opportunity to shop for produce and prepared foods, but also serves as a space for people to gather, eat, and enjoy beautiful waterfront views. In addition to the tall grain silo, the architects also renovated the two adjacent low-lying brick warehouses, formerly used for salt storage. “The new function asks, in contrast to the closed character of the grain storage, for a more open character that opens itself to his surrounding area,” architect Jan-Peter Wenink told Dezeen . “For this reason we have made a large of nine-metre opening on the east side which gives an astonishing view over the harbour area.” + Wenink Holtkamp Architecten Via Dezeen Images via Wenink Holtkamp Architecten

The rest is here: 
Former grain silo is transformed into a community food hall in the Netherlands

Bad Behavior has blocked 1421 access attempts in the last 7 days.