UNStudio installs new energy-generating facade for solar producer Hanwhas HQ

May 4, 2020 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on UNStudio installs new energy-generating facade for solar producer Hanwhas HQ

UNStudio has completed renovations of the Hanwha headquarters in Seoul — all without disrupting the building’s normal business operations. The impressive feat was achieved thanks to efficient and low-impact construction methods that the international design firm dubs “remodeling in place.” In addition to renovated interior spaces and a redesigned landscape , the Hanwha headquarters is now home to a completely new, energy-generating facade with integrated solar panels to express the company’s identity as an ambitious global leader in the solar panel industry.  Located along the Cheonggyecheon in Seoul , the 57,696-square-meter Hanwha headquarters building had been suffering from a disconnect between its dated appearance and the company’s desire to be seen as a leading environmental technology provider. UNStudio won a competition to lead the redesign along with sustainability and facade consultant Arup and landscape design firm Loos van Vilet. Critical to the redesign was the replacement of the original facade, which included horizontal bands of opaque paneling and single-paneled dark glass. The new facade features clear, insulated glass with aluminum framing and integrated solar panels. Related: MVRDV to transform Seoul’s concrete-dominated waterfront into a vibrant, green oasis The renovation takes inspiration from nature and the surrounding environment. For example, the facade opens up along the north side to enable daylighting while the southern facade is more opaque to mitigate unwanted solar gain. The openings in the facade and the placement of facade panels also respond to views and the programs within the rooms. The solar panels are placed on the opaque panels on the south and southeastern facade and are angled for optimal solar harvesting. Glazing has also been positioned to reduce direct solar impact. “By means of a reductive, integrated gesture, the facade design for the Hanwha HQ implements fully inclusive systems, which significantly impact the interior climate of the building, improve user comfort and ensure high levels of sustainability and affordability,” Ben van Berkel, founder of UNStudio, said. “Through fully integrated design strategies, today’s facades can provide responsive and performative envelopes that both contextually and conceptually react to their local surroundings, whilst simultaneously determining interior conditions.” + UNStudio Photography by Rohspace via UNStudio

Go here to read the rest: 
UNStudio installs new energy-generating facade for solar producer Hanwhas HQ

Relax and unwind in this tiny home with a walk-in hot tub

May 4, 2020 by  
Filed under Green

Comments Off on Relax and unwind in this tiny home with a walk-in hot tub

From climbing walls to a roaming music studio , we’ve seen a lot of ingenious tiny house features over the years. But this tiny home on wheels from Movable Roots has a distinct feature we never thought was possible — a walk-in hot tub! The Culp is a 500-square-foot home that, in addition to its accessible, spa-like bathroom, boasts unique cork flooring and an incinerating toilet. Based in Melbourne, Florida, Movable Roots has already made a name for itself as a leading builder of tiny homes. But The Culp is sure to rocket the company to sheer tiny home stardom. The 500-square-foot tiny home on wheels features a two-tone metal exterior that was chosen for its low-maintenance properties. The entrance is through a screened-in porch, which is a relaxing outdoor space to take in some fresh air while sipping a cup of coffee, a glass of wine or a refreshing mint julep. Related: This tiny home on wheels features a cool laundry chute Inside, the interior design is modern and fresh. Comprised of white walls with plank-style cork flooring throughout, the living space has subtle gold and aqua accents that add character. The living room has enough space for a couch, which sits across from a low-lying gas fireplace and a flat-screen television mounted on the wall. A galley kitchen with standard-sized appliances is on one end, while the master bedroom is on the back end of the tiny home . Across from the kitchen, there is a set of stairs along the wall. These stairs lead up to dual loft spaces and double as storage. Spacious and naturally lit, the two lofts can be customized as guest rooms, offices or additional storage areas. In between the living room and the bedroom is the impressive bathroom. At the request of the client, the designers were able to make room for a walk-in hot tub — a feature not often seen in tiny homes. In addition to this soaking tub, the bathroom was also installed with an incinerating toilet, which eliminates the need for blackwater plumbing. + Movable Roots Via Tiny House Talk Images via Movable Roots

Here is the original post:
Relax and unwind in this tiny home with a walk-in hot tub

Historic Chinese granary is transformed into a chic mountain resort

August 27, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Historic Chinese granary is transformed into a chic mountain resort

A cluster of historic, rural Chinese buildings has been saved from the ravages of time by Shanghai-based architecture and interior design studio Ares Partners . The architects transformed six granary structures into the new MIYA | LOSTVILLA Huchen Barn Resort, an elegant and modern hotel tucked in the mountains of Ningbo’s Huchen township. Surrounded by stunning views, the sensitively restored architecture is complemented by modern furnishings and new buildings, covering a total site area of 5,430 square meters. Set between Tiantai Mountain and Siming Mountain, the old granary station was built in 1956. Five of the seven existing buildings were mainly built with stone masonry ; the lower part of the white-painted exterior featured rock stone, and the upper part was constructed with brick. The original buildings were fitted with very small windows located on the upper part of the facade. The remaining two buildings featured timber construction. The team’s goal was to preserve the architectural integrity as much as possible yet make the interiors more comfortable and inviting for human habitation. To that end, the architects stripped the white paint from the facade to reveal the beautiful stone masonry underneath and added large windows to let in more natural light and breathtaking views of the mountains. The structures were reinforced, and the utility pipes and conduits were hidden. Interior walls were inserted to create 21 guest suites. The architects also added a new building to house the reception and meeting facilities, and one of the former buildings from the 1970s was replaced with a new-build as well. Related: Schmidt Hammer Lassen wins bid to design new Ningbo Library in China “We believe the project is well accomplished to transform between two extreme opposite function spaces,” said the architects, who completed the project in 2017. “The architecture form of the new building is modern and abstract. The contemporary architecture language is yet to be respectful to the existing buildings around as well as to nature. Architecture, people and nature are in harmony.” + Ares Partners Images by Su Shengliang

View original post here:
Historic Chinese granary is transformed into a chic mountain resort

This NYC skyscraper will clean the air "at a rate of 500 trees"

April 12, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This NYC skyscraper will clean the air "at a rate of 500 trees"

This new  condominium building in New York City will actually clean the air . 570 Broome , designed by Tahir Demircioglu of Builtd , will be wrapped with a new facade material that utilizes sunshine to turn contaminating agents into salt and water vapor. The self-cleaning exterior will have an equivalent impact to removing 2,000 cars from roads for a year, or that of 500 trees . The luxury condominium, located in the West Soho neighborhood, boasts more than just floor-to-ceiling windows and 10-foot-nine-inch-tall ceilings. The exterior of the 25-story building cleans itself and the air around it. The facade material was developed in collaboration between sintered stone company Neolith and manufacturer PURETi . Related: This new Berlin apartment building literally purifies the city’s air According to Neolith’s website , the exterior material consists of Neolith plates sprayed with PURETi’s “aqueous and titanium dioxide nanoparticle-based treatment.” Sunlight activates the titanium dioxide nanoparticles, which “transform the moisture in the air into oxidizing agents which destroy the nitrogen dioxide particles and contaminating agents and transform them into water vapor and salt.” The process is called photocatalysis, and it’s “repeated millions of times per second,” enabling the building to clean itself. The technology improves air quality and is anti-bacterial, anti-allergen and anti-odor. Neolith and PURETi’s technology “receives LEED points when specified,” according to Neolith. The building’s design hearkens back to the history of the area, once called the Printing District, with “a silhouette evocative of staggered cubes,” according to Builtd . Skidmore, Owings & Merrill (SOM) designed the interiors. Indoor bicycle storage, an entry garden featuring a Japanese maple tree, a lounge opening onto a landscaped terrace and double-pane windows treated with a low-emissivity glaze are among the building’s other features. Sales for 570 Broome, which includes 54 units of one- to three-bedroom condos, began last fall. + 570 Broome + Builtd + Neolith + PURETi + Neolith + PURETI Images courtesy of 570 Broome

Go here to see the original:
This NYC skyscraper will clean the air "at a rate of 500 trees"

Traditional windows transform the facade of Tehran apartment building into art

May 23, 2016 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Traditional windows transform the facade of Tehran apartment building into art

The seven-story building features a facade made of heat-treated timber inset with stained glass and vegetation. In addition to its role in controlling solar intake, the facade has a decorative quality by combining natural materials, color and transparency. The patterned facade references some of Iran’s iconic traditional residences, while functioning as a high-performance element that reduces heat buildup. Related: Apartment No. 1 is Built Completely Out of Recycled Stone in Mahallat, Iran “Economic…

View post: 
Traditional windows transform the facade of Tehran apartment building into art

Our carbon budget could be shot in five years, researchers say

May 23, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Our carbon budget could be shot in five years, researchers say

As we hurtle towards the 2 degrees Celsius limit, climate scientists at CarbonBrief scrutinized carbon budgets to see how long we have left before we use them up. These budgets relate amounts of carbon humans can emit to stay below 1.5 degrees, 2 degrees, and 3 degrees Celsius greater than levels before the Industrial Revolution. The findings weren’t good. https://www.youtube.com/watch?v=VbhlWSxcoYg CarbonBrief utilized carbon budgets prepared by the Intergovernmental Panel on Climate…

View post:
Our carbon budget could be shot in five years, researchers say

The number of pregnant women with Zika in the US just tripled

May 23, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on The number of pregnant women with Zika in the US just tripled

The Centers for Disease Control and Prevention announced on May 20th that the number of pregnant women in the US with Zika virus is now three times higher than previously thought. The cases have jumped from 48 to 157, although the agency claims that it’s aware of less than a dozen babies or fetuses who’ve actually suffered from birth defects due to the infection. However, since most of the pregnancies are ongoing, that number will likely climb. An additional 122 cases in pregnant women have also…

Read the rest here:
The number of pregnant women with Zika in the US just tripled

Apple unveils nature-filled, solar-powered future for its retail stores worldwide

May 23, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Apple unveils nature-filled, solar-powered future for its retail stores worldwide

Foster + Partners is no stranger to working with Apple. The international architecture firm has overseen the design of several iconic Apple stores, such as the glass-clad flagship in Istanbul, as well as the new Apple Campus 2 in Cupertino that’s nearing completion. With Apple Union Square, the architects closely collaborated with Jonathan Ive, Apple’s chief design officer, and Angela Ahrendts, the senior vice president of Retail and Online Stores. Set across from San Francisco’s famous Union…

Read the rest here: 
Apple unveils nature-filled, solar-powered future for its retail stores worldwide

Beautifully Renovated Hispasat Office is Wrapped in a Space-Age Solar Facade

July 15, 2013 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Beautifully Renovated Hispasat Office is Wrapped in a Space-Age Solar Facade

Rather than building a brand new office, Spanish communication satellite company Hispasat chose to renovate their existing headquarters with a stunning perforated facade that actually improves the performance of the existing building. The original circular office building was constructed in the 1970s, and over the last few decades the structure fell out of date while also suffering from excess solar heat gain and glare. To solve the ongoing problems, Herreros Arquitectos proposed adding a new exterior skin that would control solar radiation and illumination while giving the building a space-age aesthetic. Read the rest of Beautifully Renovated Hispasat Office is Wrapped in a Space-Age Solar Facade Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “office building” , “sustainable architecture” , eco design , eco office , facade , green architecture , Green Building , green design , green renovation , herreros arquitectos , high performance facade , hispasa , madrid , new facade , re-skin , refurbishment , reskinning , shade screen , Spain , sun screen , Sustainable Building , sustainable design        

See the rest here: 
Beautifully Renovated Hispasat Office is Wrapped in a Space-Age Solar Facade

Studio 505?s Textured Wintergarden Facade in Brisbane is Inspired by Nature

July 27, 2012 by  
Filed under Green

Comments Off on Studio 505?s Textured Wintergarden Facade in Brisbane is Inspired by Nature

Read the rest of Studio 505′s Textured Wintergarden Facade in Brisbane is Inspired by Nature Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Architecture , australia , brisbane , Brisbane shopping mall , facade , green facade , laser cut facade , nature inspired , stainless steel facade , studio 505 , Wintergarden

Original post:
Studio 505?s Textured Wintergarden Facade in Brisbane is Inspired by Nature

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1159 access attempts in the last 7 days.