Foster + Partners DJI HQ will be a creative community in the sky

May 10, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Foster + Partners DJI HQ will be a creative community in the sky

Foster + Partners have unveiled designs for the new headquarters of DJI, the makers of the world’s most popular commercial drones . Currently under construction in Shenzhen, the new building will comprise twin towers linked by a sky bridge that will be used to showcase the latest drone technology. The headquarters, conceived as a “creative community in the sky,” will not only include research and development spaces, but will also engage the public with exhibition spaces and even robot fighting rings. Envisioned as the “heart of innovation” for DJI, the new Shenzhen headquarters takes inspiration from drones with its glass-enclosed forms that evoke lightness. Large steel megatrusses anchor the twin towers and allow for large, column-free spaces throughout. Floating volumes are cantilevered on all sides of the building and comprise offices, R&D space, and other public functions. Related: Foster + Partners’ Bloomberg HQ opens in London as “world’s most sustainable office building” “Our aim is to create a unique workplace environment that embodies the spirit of invention and innovation that has allowed DJI to lead the world in robotics and technology,” said Grant Brooker, Head of Studio of Foster + Partners. The building is optimized to test and showcase the latest drone technology, from the unique quadruple-height drone flight testing labs to the ceilings and floors that slide open for the deployment of drones outdoors. The ground floor will house a public exhibition space and a new theater for product launches. + Foster + Partners

Go here to see the original:
Foster + Partners DJI HQ will be a creative community in the sky

UNStudio unveils Danube bridge for sustainable transit in Budapest

May 10, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on UNStudio unveils Danube bridge for sustainable transit in Budapest

UNStudio has swept the competition for the New Budapest Bridge, a much-needed bridge over the Danube in the south of the city. Coated in a reflective white paint, the landmark bridge will serve as a gateway between Ujbuda and Csepel, and help spur further development in the surrounding post-industrial area. The multi-use bridge “enables sustainable transportation” and will accommodate road, tram, pedestrian, and cycle crossings. Created in collaboration with Buro Happold Engineering , the New Budapest Bridge proposal was selected by the Municipal Government of Budapest in the first international bridge design competition in Hungary for over 120 years. Conceived as a welcoming symbol, the contemporary cable-stayed bridge features angled pylons that mimic the “inviting gesture of hands,” said Ben van Berkel. “It was essential that the bridge would be in harmony with Budapest – which owes much of its configuration to the surrounding landscape – and its future vision. It was also important that the bridge enable unobstructed views below and above the bridge deck.” Related: Unusual Dutch bridge embraces flooding in a thought-provoking way With a main span of 711 feet, the bridge stretches over 1,600 feet from shore to shore. The white paint finish will reflect the surrounding environment and give the bridge an ever-changing appearance. In addition to catalyzing nearby development, the project aims to make the area around the Budafoki interchange more human and urban friendly. + UNStudio Images by VA Render

Read the original:
UNStudio unveils Danube bridge for sustainable transit in Budapest

New Shanghai pavilion looks like a cloud sandwiched between two horizontal planes

August 19, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on New Shanghai pavilion looks like a cloud sandwiched between two horizontal planes

The new pavilion looks like a space created by extruding the outline of a cloud. Its curved glass envelope references the way clouds are depicted in traditional Chinese prints as a symbol of good fortune. The curved glass is sandwiched between the rectangular podium and roof and surrounded by slender steel columns that blur the appearance of the volume. Related: Schmidt Hammer Lassen Unveils Striking Pavilions at the Shanghai West Bund Biennial “At night the ceiling is illuminated against a reflective mirrored surface giving the illusion of an abstract floating cloud along the riverfront, and acts as a marker for citizens to meet and rest,” said Chris Hardie, design partner at Schmidt Hammer Lassen. + Schmidt Hammer Lassen Photos by Peter Dixie

Read more here:
New Shanghai pavilion looks like a cloud sandwiched between two horizontal planes

Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

January 15, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

Read the rest of Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: auditorium , Coop Himmelb(l)au , exhibition space , facade design , french architecture , gallery space , lyon , Musée des Confluences , Museum , steel architecture , steel facade

See the rest here:
Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

House of Vans Opens a Subterranean Skatepark Beneath the Streets of London

August 14, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on House of Vans Opens a Subterranean Skatepark Beneath the Streets of London

Read the rest of House of Vans Opens a Subterranean Skatepark Beneath the Streets of London Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: design for charity , House of Vans , London underground skate park , old vic tunnels , pop-up restaurants , public skate park London , Secret Cinema Algiers , underground exhibition space London , underground skate park , Vans Old Vic tunnels

Read the original:
House of Vans Opens a Subterranean Skatepark Beneath the Streets of London

Bad Behavior has blocked 7320 access attempts in the last 7 days.