WOHA unveils a lush, net-zero Singapore Pavilion for the 2020 World Expo

September 5, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on WOHA unveils a lush, net-zero Singapore Pavilion for the 2020 World Expo

Singapore-based architecture firm WOHA has unveiled plans to create a net-zero energy green oasis for 2020 World Expo Singapore Pavilion in the Dubai desert. Dubbed “Nature. Nurture. Future.,” the self-sufficient Singapore Pavilion will run entirely on solar energy and solar desalination systems. The temporary structure will symbolize a “forward-looking Singapore” emphasizing livability and sustainability. Appointed to the project by the Urban Redevelopment Authority, Singapore’s land use planning and conservation agency, WOHA will integrate the 1,550-square-meter pavilion with greenery, renewable energy systems, a food market, interactive multimedia stations and informative displays on Singaporean culture and industries. Plants will grow on all levels of the multi-story structure: tropical trees, shrubbery and orchids on the ground plane; a hanging garden suspended from the solar canopy; and vertical gardens that grow along the three structural “cones” anchoring the building. Related: New images show greenery engulfing Singapore’s tropical skyscraper Visitors will be guided through the pavilion on a meandering canopy walk that weaves through the cones and leads to the open sky market platform with panoramic views of the surroundings, a gathering area and an eatery serving Singaporean cuisine. A variety of exhibits and programs are embedded into the walk, which concludes at the Ground Galleria with a display on Singapore’s design culture and a retail area. The interior is kept comfortably cool thanks to shade from the solar canopy, fine mist fans and the evapotranspiration from the abundant vegetation. “The uniqueness of the Singapore Pavilion is that despite its location in the desert, it is green, soft and alive, demonstrating the great potential of the respectful, seamless integration and co-existence of nature and architecture,” the architects said. “It represents a captivating and forward-looking Singapore, one that is sociable, sustainable and livable, and shows a way architecture can make a meaningful contribution to the fight against the effects of climate change .” + WOHA Architects Images via WOHA

Excerpt from:
WOHA unveils a lush, net-zero Singapore Pavilion for the 2020 World Expo

Modular materials make up an eco-friendly restaurant in Taiwan

September 3, 2019 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Modular materials make up an eco-friendly restaurant in Taiwan

In Taiwan’s southern city of Kaohsiung, architect Ken Lo of Chain10 has crafted an eco-conscious restaurant for the third location of the Japanese grill restaurant chain Tan Zuo Ma Li. Dubbed the Green Isle after its abundance of greenery, the project emphasizes reduced carbon emissions with its lush landscaping, use of locally sourced and recycled materials and emphasis on natural lighting and ventilation. The architect also used modular metal components to make it easier for the client to replace, disassemble, transport and reassemble parts as needed. Spanning an area of nearly 6,000 square meters, the Green Isle features not only a restaurant space but also new green space that includes a nearly 120-meter pool and over 250 large trees around the property. A bridge was built across the pool to lead guests to the restaurant’s main entrance. At night, special mood lighting is used to illuminate the landscape. Related: MVRDV-designed market in Taiwan will grow food on a massive green roof The architect used minimalist decor to highlight the natural characteristics of the materials used — such as the locally sourced marble and the exposed concrete exterior walls — as well as the surrounding environment. “In order to respect the relationship between the building and the green environment, the decorations of the indoor dining area were simplified,” the firm explained. “There was nothing overly complex or intricate but rather a focus on simple, modern choices.” The landscaping and the large pool also help create a cooling microclimate that counteracts Kaohsiung’s tropical heat. According to the architects, the Green Isle can be 2 degrees Celsius cooler than other parts of the city, which is built mainly of concrete and susceptible to the urban heat island effect. Walls of glass flood the interiors with natural light, while roof overhangs and solar shades mitigate unwanted solar gain. + Chain10 Photography by Moooten Studio / Qimin Wu via Chain10

Read more from the original source:
Modular materials make up an eco-friendly restaurant in Taiwan

Bad Behavior has blocked 1789 access attempts in the last 7 days.