The Hague’s elegant new light rail station masters curved glass and steel

August 18, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on The Hague’s elegant new light rail station masters curved glass and steel

The new station features a sculptural roof that lends it a distinctive appearance but maintains a connection to the human scale. A long viaduct leads trams to the station over 12 meters above ground level, the slender design reducing its impact on the surroundings – particularly the Bezuidenhout-West residential district. Related: Gargantuan Solar-Powered Rotterdam Centraal Station Opens Anew The steel construction enables spans of 35 meters between the pillars, which maintains unobstructed views at ground level and allows the project to subtly blend into the existing urban fabric. The canopy provides protection for passengers walking between the HSE departure station and the main hall of The Hague Central Station. + ZJA Zwarts & Jansma Architects Photos by ProRail via ZJA Zwarts & Jansma Architects

View original post here:
The Hague’s elegant new light rail station masters curved glass and steel

Bad Behavior has blocked 1305 access attempts in the last 7 days.