Avoid Obvious designs the first drone highway for a utopian Chinese city

August 15, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Avoid Obvious designs the first drone highway for a utopian Chinese city

http://youtu.be/rj3aUPSiolQ Located in the heart of the Pearl River Delta, Bao’an is a quickly modernizing area eager to transform from a manufacturing hub to a sustainable and tech-oriented center. As part of this vision, the city asked architects to redevelop its 30-kilometer-long, 12-lane G107 highway , a massive piece of infrastructure longer than the length of New York City’s Manhattan island. Avoid Obvious and Tetra Architects & Planners responded by splitting the G107 into two elevated four-lane enclosures surrounded by green space and topped with landscaped parks. Related: Foster + Partners’ Droneport will launch aerial vehicles to deliver medical supplies in Africa Multi-functionality is at the heart of this new green spine. Not only would cars and pedestrians use it, but the redesigned G107 would also be used as a drone highway for flying bots making deliveries. The subway line would run underneath the highway. “The multi-layered design will not only create a smooth transit experience, but it will also carry smart technology to manage water and air pollution ,” write the architects. “The new G107 will no longer be a deterrent to development, but a valuable asset for Bao’an. Our smart design will drastically reduce the city’s carbon footprint. The ultimate goal is to make Bao’an a smart city that can be carbon neutral by 2045.” + Avoid Obvious Architects + Tetra Architects & Planners

Excerpt from: 
Avoid Obvious designs the first drone highway for a utopian Chinese city

A daylit extension with a lush indoor garden "grows" out of an artist’s studio in California

August 15, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on A daylit extension with a lush indoor garden "grows" out of an artist’s studio in California

The new 720-square-foot extension adds domestic spaces to the main structure, which houses a 2,500-square-foot artist’s studio, office, and storage building clad in barn wood . Dubbed the “Amoeba”, the structure extends out into the landscape and features elements of greenery that form a lush indoor garden . A large skylight is carved into the scissor-beam roof construction. The roof of the extension contrasts the inverted pitched roof of the studio, although it follows a similar geometric logic. Related: Modern timber-clad addition spruces up an old Austrian farmhouse Sliding doors can be completely opened to let breeze naturally cool the spaces, leading out to the garden where the owners planted a variety of plants, including bamboo , fig trees, creeping vines, and aloes. + Casper Mork-Ulnes Architect Via World Architecture News Photos by Bruce Damonte

Go here to read the rest:
A daylit extension with a lush indoor garden "grows" out of an artist’s studio in California

Bad Behavior has blocked 814 access attempts in the last 7 days.