Gorgeous solar-powered Colorado home produces almost all its own energy

May 16, 2017 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Gorgeous solar-powered Colorado home produces almost all its own energy

Sustainability and a love for nature inspired Colorado-based CCY Architects’ design of the gorgeous Starwood Residence. Set on a ridge line, this luxury mountain home with floor-to-ceiling glazing overlooks the Roaring Fork Valley and Elk Mountains. Solar energy powers the energy-efficient Starwood Residence, which is capable of producing 70% of the energy that it consumes. The Starwood Residence lies low on the landscape with a series of sloping rooflines that appear to echo the surrounding mountain landscape. Weathered steel wraps the home to blend the building into the natural backdrop, while exterior sunshades maximize access to natural light and minimize solar heat gain in summer. In contrast to the steel-clad facade, the interior is richly layered with warm textures, from stone accent walls to Clear Vertical Grain (CVG) Douglas Fir siding. Large panoramic windows appear to extend the living areas outdoors. Related: Black Magic home sits lightly in a mountain oasis In addition to daylighting , the architects improved the home’s energy efficiency with exposed concrete floors—used almost exclusively throughout the home—that provide thermal mass to absorb and release passive solar heat in cold months. The nearly energy-sufficient home draws power from a 7-kw solar array , 12 evacuated tubes for solar thermal, and a ground source heat pump for radiant cooling and heating. The weathered steel siding contains a high percentage of recycled material and all the concrete used includes a minimum of 20 percent fly ash. + CCY Architects

Read more here:
Gorgeous solar-powered Colorado home produces almost all its own energy

School principal uses $22,000 of paint to transform former slum into a rainbow wonderland

May 16, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on School principal uses $22,000 of paint to transform former slum into a rainbow wonderland

We all know a fresh coat of paint does wonders for a room but what about repainting an entire town? That’s exactly what this small village in Indonesia did and the results are nothing short of spectacular. Armed with just $22,000 worth of paint, Kampung Pelangi transformed their village in Semarang into a multicolored wonderland and Instagrammer’s paradise . Kampung Pelangi was formerly known as Kampung Wonosari and a slum in a prior life. But thanks to the colorful makeover, the village has been skyrocketed into an international tourist destination. #Repost @lutfianaa18 with @repostapp ??? Angel?? #desawisatabejalen #kaliwernobejalen #bejalen #kampungpelangi A post shared by Desa Wisata Bejalen (@desa_wisata_bejalen) on May 15, 2017 at 3:37pm PDT – Rame ya warnanya ? . pict by @septiyan_dwi_cahya . . ? Kampung Pelangi Kalisari, Semarang – . #semarangexplore #kampungpelangi #kampungpelangikalisari #kampungpelangisemarang #eksploresemarang A post shared by EXPLORE SEMARANG (@semarangexplore) on May 9, 2017 at 9:39pm PDT The Kampung Pelangi aka. Rainbow Village. The rainbow village in Indonesia, called Kampung Pelangi, is trending on social media after a government-funded project transformed it into a vibrant Instagram hotspot. The once struggling village, originally named Kampung Wonosari, located in Randusari in the South Semarang district, was considered a slum before the local government officials decided to turn things around. – #6s #kampong #slumarea #kampungpelangi #semarang #blusukanSMG #streetventurejkt #makkiimages2017 A post shared by Safir Makki (@safirmakki) on May 15, 2017 at 4:35am PDT Kampung Pelangi Kota Semarang~ Mantaaaapppp ??? #semarang #kotasemarang #jawatengah #semaranghits #semarangcity #kampungpelangi #semaranghebat #wisatasemarang #semarangexplore #wisata #indonesia A post shared by J Roymond BP (@roymondbp) on May 12, 2017 at 1:55am PDT The stunning transformation was the brainchild of Slamet Widodo, a local high school principal who wanted to beautify his town and attract visitors. Mayor of Semarang, Hendrar Prihadi, secured a budget of Rp 300 million (approximately $22,000 USD) and even helped the villagers with painting. The Indonesian Builders Association in Semarang provided paint and additional help. Hello Semarang, this is featured from @riza_fe taken at #kampungpelangi Want to be the next featured? Tag your best photos with #randomsemarang A post shared by #RANDOMSEMARANG (@randomsemarang) on May 12, 2017 at 3:57am PDT bagus yah? nice picture cute models #kampungpelangi #rainbowvillage #banjarbarupunya #sumberadi A post shared by andini giovalany, southborneo (@lalan_lingling) on May 15, 2017 at 10:01pm PDT Temenan itu kyk AADC = APA AJA DI CANDAIN ?? #ambarawa #ambarawahitz #kampungpelangi #threesecondmoment #lfl #followforfollow A post shared by tortor (@iqbaltoriq06) on May 15, 2017 at 8:38pm PDT Setiap hal nang pian ketujui.Manggambarakan siapa diri pian sebujurnya.Jadi mun pian ketuju lawan hal nang baik, itu artinya ada kebaikan dalam diri pian.Kaya itu jua sebaliknya. #fotografer @rizkiamalia_aya ?? . #kampungpelangi #ngehitz #banjarmasin #like4like #kalian #bumiketupat #kandangan #banjarbarupunya A post shared by Ardy Agata (@anak_singkung) on May 15, 2017 at 7:32pm PDT @Regrann from @isnaininurul51 – Andaiku punya sayap.. ? . #abaikankostumnya #bukansalahkostum #kampungpelangi #bejalen #ambarawa #semarang #semaranghits #dolansemarang – #regrann A post shared by Jan De Hert ?? (@dehertjan) on May 15, 2017 at 3:18pm PDT Related: Indonesia pledges $1 billion annually to tackle ocean pollution problem The freshly painted village is home to 223 rainbow -colored homes and the mayor hopes to extend that number to 390. Each house was painted at least three different colors and some feature artwork . Colorful Indonesia! ?? #colors #colorful #indonesia #village #decouverte #travel #voyage #kampungpelangi A post shared by Open Minded (@openmindedmag) on May 15, 2017 at 8:51am PDT Semarang juga punya…. @semarangexplore #rainbow #kampungpelangi #semaranghebat #semaranghits #semarangcity #kotasemarang #DISTARUHEBAT #pasarkembangkalisari #gunungbrintik #visitsemarang #visitjateng #wisatasemarang #exploresemarang #semarangexplore #photoshop A post shared by Achmad Syarifudin (@jalidin) on May 15, 2017 at 6:55am PDT Pilih lah jalan yang benar untuk masa depan #malangmegilan #malangkotadingin #kampungpelangi A post shared by fian (@ahmadfian14) on May 15, 2017 at 5:59am PDT Benches and bridges also received the colorful treatment. The social project, which was completed last month, is heralded as a success in rejuvenating the town, uniting the community, and stimulating the local economy with an influx of tourists. Via Archdaily Images by Arie Prakman Nek misale urip mu kurang berwarna.. cobo dolano mrene.. ? . . . . . . . . . #kampungtridi #kampungtridimalang #kampungpelangi #visitmalang #exploremalang #goesmalang #malang #malanghits #myexplorer #ootd #mbolang #damnilovemalang #damniloveindonesia #parapetualang #parapejalan #idpetualang #nvlindonesia #nvljatim #yicam #yicamera #warnawarni #indonesiaituindah #instaphotography #instaadict #instaadventure #instagram #like4like #like4follow #likeforfollow A post shared by Rizky ardhyanto (@rizky_ardhy) on May 15, 2017 at 4:46am PDT Kampung Pelangi Semarang…mengubah yang kusam menjadi indah berwarna-warni…#kampungpelangi #kampungtematik A post shared by endang sukarjati (@endangsjati) on May 15, 2017 at 3:56am PDT The Kampung Pelangi aka. Rainbow Village. The rainbow village in Indonesia, called Kampung Pelangi, is trending on social media after a government-funded project transformed it into a vibrant Instagram hotspot. The once struggling village, originally named Kampung Wonosari, located in Randusari in the South Semarang district, was considered a slum before the local government officials decided to turn things around. – #6s #kampong #slumarea #kampungpelangi #semarang #blusukanSMG #streetventurejkt #makkiimages2017 A post shared by Safir Makki (@safirmakki) on May 15, 2017 at 3:23am PDT Nongkrong dulu ..#semarang #semarangan #semaranghits #dolansemarang #kampungpelangi #semarangbaru A post shared by D Mahendra Putra (@mahendra__putra) on May 15, 2017 at 2:55am PDT Kampung pelangi .. Warna warni seperti dirimu … #semaranghits #dolansemarang #semarang #semarangan #kampungpelangi A post shared by D Mahendra Putra (@mahendra__putra) on May 14, 2017 at 10:10pm PDT Musim hujan.. Sedia payung sebelum hujan?????? Payung Kehidupan bersamamu untuk memulai msa depan yg cerah..?? . Ekspresikan gayamu dgn grafiti cantik dan menarik di kampung pelangi?? . Loc: Kampoeng Pelangi, Banjarbaru . . . . #visitkalsel #wargabanua #infobanjar #banjarinfo #seputarbanjar #klikbanjar #instakalsel #instabanjar #shalokalwisatalokerbanjar #kampungpelangi #banjarbaru A post shared by Fahrina Supianida, S.Ars (@rierinryukyu) on May 14, 2017 at 9:02pm PDT Hello hari gini masih fobia menutup aurat??? Fobia kalo dijemput Allah pas lg ngumbar aurat ??? #kampungpelangi #wisatabanjarbaru #gerakanberhijab #pulkadot #monocrome #seputarbanjar #beraniberhijrah #mariberhijab #hijrah #hijabfashion #huntingphoto #hijablover #hijabsyari #huntingfoto #banjarbaru #explorekalsel #explorebanjarbaru #catatanhati #wanitahijab #pinklovers #photoshoot? #photography #muslimah #sahabatsholehah #instakalsel #jalanjalan #weekend #instakalsel #hijabindonesia #muslimahbanua #wanitahijab #gerakanberanisyari A post shared by Ainur Yusridha Jannati (@ai_nezt) on May 14, 2017 at 5:37am PDT #kampungpelangi #ngarames #semarang #semaranghits A post shared by Tyok Br@ndyz (@fuadprastyo25) on May 14, 2017 at 5:38am PDT #wisatadadakan #kampungpelangi #kalisari #explore #wisatasemarang #dolansemarang A post shared by Leo_Zodiak_Ku (@ponco.haryadi) on May 14, 2017 at 1:58am PDT

Read more from the original source: 
School principal uses $22,000 of paint to transform former slum into a rainbow wonderland

Salvaged wood clads handsome mountain cabin in Vermont

April 7, 2017 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Salvaged wood clads handsome mountain cabin in Vermont

This handsome timber cabin nestled in the foothills of Vermont’s Green Mountains stands out from the pack with its asymmetrical roofs and weathered, recycled timber cladding. Richmond-based Birdseye Design designed Woodshed, a cabin that infuses contemporary elements into the traditional woodshed vernacular. The cabin’s Douglas fir and pine cladding were repurposed from snow fencing and horse corrals. Set on a clearing on a steeply sloping and heavily wooded site, the Woodshed in Pomfret blends into its forested surroundings with its timber-clad facade. Conceived as a guesthouse and entertainment space for the main residence down the road, the residential project takes cues from the iconic woodshed found in the Vermont landscape. The main building comprises two asymmetric gabled roof volumes connected via a central entryway. A small auxiliary garage sits off to the side. Related: Origami-like alpine cabin brings contemporary style to Chile’s mountains “The western, public elevation presents the continuous, wood textured wall that evokes the expressive, scrim wall of a traditional woodshed,” write the architects. “The project purposefully projects a minimal familiar elevation to the non-view, public street side and an engaging, contemporary open elevation to the private hillside.” Large expanses of glazing wrap around the east facade to frame views of the landscape. Exterior terraces expand the footprint of the home to the outdoors. + Birdseye Design Via ArchDaily Images via Birdseye Design

Excerpt from:
Salvaged wood clads handsome mountain cabin in Vermont

German architecture students and refugees build a beautiful timber community center

February 22, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on German architecture students and refugees build a beautiful timber community center

Architecture students from Germany’s University of Kaiserslautern teamed up with 25 refugees to build a timber community center for a refugee camp in Mannheim, Germany. Completed as part of the “Building Together—Learning Together” program, the 550-square-meter structure breathes new life into the bare-bones surroundings with a beautiful new gathering space. The design/build project prioritized ecological and cost-effective design without compromising construction quality. The timber community center was created in response to the desolate conditions of the Mannheim refugee camp located on the former American Spinelli Barracks. To aid in the refugee crisis , 18 architecture students teamed up with 25 refugees to design the new building, from concept to final build. The students lived at the refugee camp and worked intensively for six weeks from mid-August to the end of October to realize the project and help teach their new coworkers basic building skills and German. Related: Self-shaping shelters that could revolutionize emergency housing The community center is made almost entirely of lightweight untreated timber , with the larger components prefabricated in a hangar of the former military facility and later assembled onsite. The main walls are clad in Douglas fir while the latticework walls are used as structural support, allowing for natural ventilation and light while also creating a beautiful dappled play of light and shadow. The center wraps around a small garden courtyard as well as a large outdoor events space. Built-in seating is arranged around this area, shielded from the elements by a two-meter-wall canopy and partitions. The center also includes a pair of storerooms that can be adapted for different uses in the future. + Atelier U20 Via ArchDaily Images © Yannick Wegner

Read the original: 
German architecture students and refugees build a beautiful timber community center

Rainforest Retreat is a nature lovers escape with minimal building impact

November 10, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Rainforest Retreat is a nature lovers escape with minimal building impact

Hidden away in the British Columbia rainforest, the 825-square-foot cabin enjoys privacy and its many windows offer carefully framed views of the landscape. The building is handsomely clad in locally milled Douglas Fir and Red Cedar, which lend the cabin a sense of warmth, while helping it blend into the surroundings. The use of timber is repeated in the interior, where it is complemented by large white surfaces for a clean and contemporary appearance. Shade from the trees and cross-breezes naturally cool the building. Related: Modern timber-framed cabin is hidden high among the tree canopy of a Swedish island “The client’s wishes for simplicity, gentle exterior appearance, a small footprint, and abundant natural light set the stage for an open sculptural form,” writes Agathom. “Great effort was taken to minimize the building’s impact on the site, resulting in a long, slim structure. Slightly twisting two main blocks of the plan, and overlapping those shapes, made a building modest in area ever expansive and full of unexpected depth.” Custom lighting enhances forest views in the dark and a periscope light was installed to guide the client when outdoors. The Rainforest Retreat was this year’s Architizer A+ Awards winner in the Popular Choice category for Private House XS. + Agathom Via Dezeen Images via Agathom

View original post here:
Rainforest Retreat is a nature lovers escape with minimal building impact

Timber-Clad House of the Early Childhood is a Healthy, Energy-Efficient School in France

December 12, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on Timber-Clad House of the Early Childhood is a Healthy, Energy-Efficient School in France

Read the rest of Timber-Clad House of the Early Childhood is a Healthy, Energy-Efficient School in France Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “energy efficiency” , Certive?a certified buildings , douglas fir , france , High Energy Performance , Mayenne , sustainable building materials , timber building materials , Topos Architecture        

More: 
Timber-Clad House of the Early Childhood is a Healthy, Energy-Efficient School in France

Salvaged Chinese Riverboats Become Sturdy Shipwood Furniture Designs

January 10, 2012 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Salvaged Chinese Riverboats Become Sturdy Shipwood Furniture Designs

Furniture designer Logan Komorowski salvages old Chinese riverboats and reinvents them as beautiful pieces of furniture laden with history and meaning. Dubbed Shipwood , the pieces Komorowski creates honors the past through the preservation of the wood grain and through specially crafted plaques that tell a story of the former boat’s history. Read the rest of Salvaged Chinese Riverboats Become Sturdy Shipwood Furniture Designs Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: douglas fir , fashionforhome , logan komorowski , qing dynasty fishing boat furniture , reclaimed chinese boats , recycled furniture , repurposed materials , salvaged wood furniture , shipwood , teak wood

Excerpt from:
Salvaged Chinese Riverboats Become Sturdy Shipwood Furniture Designs

Bad Behavior has blocked 1055 access attempts in the last 7 days.