Spiraling treetop walkway gives visitors a birds eye view of a Danish forest

June 13, 2017 by  
Filed under Eco, Green

A stunning new adventure park in Denmark is taking visitors to new heights—literally. Architecture studio EFFEKT designed the Camp Adventure Treetop Experience, a unique destination that aims to reconnect people to nature by elevating them high above the treetop canopy. Located in the preserved forest Gisselfeld Klosters Skove, the Treetop Experience aims improve accessibility to the forest while minimizing landscape disturbance. EFFEKT unveiled their designs for the Treetop Experience this year as part of an expansion to Camp Adventure, an existing sports facility with treetop climbing and aerial zip-lines located one hour south of Copenhagen , Denmark. A wide variety of landscapes are found in Gisselfeld Klosters Skove, including various forest types, lakes, creeks, and wetlands. To show off environmental diversity, EFFEKT designed a winding 600-meter-long treetop walk that sensitively passes through the landscape. The treetop walk is divided into a higher and lower walkway with the former located in the oldest parts of the forest, while the latter is situated in the forest’s younger areas. The walk begins at Camp Adventure Farmhouse and is punctuated with educational features and activities such as an aviary , suspended amphitheater, walkway loops for tree observation, and a variety of viewpoints. Related: Sinuous Boomslang Walkway Gives Kirstenbosch Visitors a Taste of the Treetops in Cape Town The walkway culminates with the star built attraction, a 45-meter-tall observation viewpoint platform with an accessible spiraling ramp. The tower’s hourglass shape gives visitors an up-close look at the tree canopy, and is wrapped with a structural skeleton made up of 120-degree rotated steel elements. “The geometry and spacing of the ramp fluctuates according to the changing curvature, write the architects. “The ramp becomes a sculptural element in itself making the journey to the top a unique experience.” The observation platform offers 360-degree panoramic views of the preserved forest. + EFFEKT

See more here:
Spiraling treetop walkway gives visitors a birds eye view of a Danish forest

Copenhagen now has more bikes than cars

November 30, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Copenhagen now has more bikes than cars

It’s no surprise that cycling is popular in Denmark but a new study shows the number of bikes in Copenhagen is now officially higher than the number of cars . The capital city has been tracking bike numbers manually for decades, and now 20 electric sensors across the city help count the number of cycles wheeling around the streets. Over the last year, an additional 35,080 bikes have been tallied, resulting in a total bike count of 265,700. That surpasses the city’s 252,600 cars by a hefty margin. Copenhagen’s bicycle count is the product of 20 electric sensors installed at city hall and around the city, which automatically tally bikes as they travel through the metropolitan area. The first such sensor was installed in 2009, with others added in the intervening years. Tracking bicycle traffic is just one facet of the government’s aim to encourage more urban cycling, and it’s working. Two-wheeled traffic has increased 68 percent over the past 20 years. Related: Copenhagen is building the craziest bike lane… ever The Danish government has plunked down some $143 million since 2005 in order to support cycling in the city and encourage more commuters to choose two-wheeled transportation. Bike and pedestrian-only bridges are among the added infrastructure that reduce car-bike incidents and help keep cyclists away from toxic vehicle exhaust . While bike traffic continues to increase (with a 15 percent spike in just the last year), car traffic is slowly falling, down 1 percent from a year ago. Copenhagen leadership isn’t finished, either. Morten Kabell, the current mayor of technical and environmental affairs, told the Guardian the city aims for 50 percent of all commutes to be made on bikes by 2025. Given that 41 percent of trips are already taken on two wheels, getting to 50 percent is well within the realm of possibility. A new metro expansion planned to open in 2019 could slow the increase of bike traffic, but Kabell doesn’t mind, since the metro is also an emissions-free form of transportation . “The important thing for me is to have a green transport system,” he said. “As long as it’s fossil-free and alleviates congestion and air pollution, I’m cool with that.” Via The Guardian Images via Wikipedia ( 1 , 2 )

See the original post here: 
Copenhagen now has more bikes than cars

Peek inside Booking.com’s envy-inducing new Seattle offices

November 30, 2016 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Peek inside Booking.com’s envy-inducing new Seattle offices

Booking.com , the interwebs’ go-to site for finding travel deals, now has a spiffy new space of its own in Seattle. Designed by award-winning international design firm Ware Malcomb , the 9,750-square-foot office frames fun spaces (like a game room and well-stocked cafe) in reclaimed materials and design touches that pay homage to the city’s bustling urban energy. Located at 200 West Mercer Street, Booking.com ‘s new regional digs are sprinkled with local flavor and flair. Ware Malcomb used materials such as metal, concrete and reclaimed wood to evoke an industrial feel inspired by Seattle’s iconic Space Needle and EMP Museum. The meeting rooms also pay homage to the city, and center around oversized murals of photos taken by Booking.com employees. RELATED: HOW TO: Green Your Work Place “The team at Booking.com wanted that “wow” effect when you walked into their new offices,” said Alan Lambert, Regional Director of Ware Malcomb ’s Seattle office. ”This was accomplished by applying cutting edge design to create a unique environment inspired by local Seattle icons. Employees and visitors alike are treated to an immersive experience that truly captures the spirit of Seattle, from the vibrant downtown to the beauty of the surrounding landscape.” Undoubtedly one of the employees’ favorite spaces, the game room is the perfect place to blow off some steam with a game of foosball, shuffleboard or ping pong. Those hoping to grab a snack can head to the Pike Place Market-inspired breakroom, which is lined with reclaimed wood and features a custom-made neon sign inspired by the ones seen throughout the famed marketplace. + Ware Malcomb

Read more here: 
Peek inside Booking.com’s envy-inducing new Seattle offices

How COP22 in Marrakech will be different

November 7, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on How COP22 in Marrakech will be different

A veteran of U.N. climate talks held in Copenhagen, Cancun, Doha, Warsaw and Paris looks ahead. Are the “no-go-tiators” finally history?

Continued here:
How COP22 in Marrakech will be different

Glowing LED "cloud" hovers over a social housing estate in Copenhagen

October 14, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Glowing LED "cloud" hovers over a social housing estate in Copenhagen

The main element of this site-specific installation is a distorted sphere made from polycarbonate sheets sewn together with stainless steel wire. The team developed the sewing technique from their previous projects, which featured only two sewing lines. This time, the sphere has three points where the sewing lines meet, allowing the team to experiment with more complex forms. Related: SHJWORKS’ Pop-Up Greenhouses Add a Splash of Summer to Cold Climates The organically-shaped sculpture was installed in a recreational space surrounded by a road, trees and the housing estate. A paved path leads through the area, where the structure creates a semi-public space. The concrete feet act as seating structures. + Shjworks Photos by Simon Hjermind Jensen

See more here: 
Glowing LED "cloud" hovers over a social housing estate in Copenhagen

Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter

October 5, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter

The house references traditional Scandinavian craftsmanship and the region’s authentic principles of working with relief and texture. Providing a serene environment far from city bustle, the house facilitates a connection between the residents and the surrounding landscape. Related: Beautiful timber home is striking in its rugged Scandinavian simplicity The house comprises two volumes-the left one accommodates the main living room which offers views of the forest, and a combined kitchen and dining space on the first floor. The second floor houses the bedrooms and cabinet. Relaxation zones – sauna, swimming pool and play areas- and utility rooms, bathrooms and a garage are housed in the other volume. A glazed gallery connects the two volumes and functions as a winter garden that acts as a continuation of the landscape. + KAVA Architects Images by iddqd Studio

Read more: 
Sophisticated minimalist house in Denmark lets you enjoy the outdoors even in the winter

Copenhagen’s Hanging Gardens will allow residents to grow and sell their own vegetables on-site

September 19, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Copenhagen’s Hanging Gardens will allow residents to grow and sell their own vegetables on-site

Designed with sustainability in mind, the Hanging Gardens Tower is envisioned with locally sourced construction materials and its gardens provide benefits to the environment through the management of rainwater, habitat creation for local fauna, and air purification. The building features a checkered facade with floor-to-ceiling windows that alternate with prefabricated angled bays. The tower’s identical bays provide room for an outdoor balcony and gardens, while its angled form helps provide privacy and protect the interior from solar heat gain. Related: MVRDV’s Gorgeous Tunnel-Shaped Market Hall Opens its Doors in Rotterdam Each apartment will have access to a private vegetable garden and hanging gardens , where residents can grow their produce. Residents will also be able to trade and sell their produce on the ground floor farmer’s market, an addition inspired by the site’s history as a former vegetable market. “The utilization of contextual shapes in new combinations gave the building a series of architectural benefits for the residents,” write the architects. “As an example, the layout of the facade generates more than 200 balconies, without compromising the daylight intake of the apartments. The geometry furthermore shields the users from wind nuisance, while enhancing the acoustic environment of the balconies. Lastly the balconies are designed to give the highest amount of comfort, in respect to daylight and privacy.” The Hanging Gardens Tower is slated to begin construction by April 2017. + Studio LOKAL Via ArchDaily Images via Studio LOKAL

Excerpt from: 
Copenhagen’s Hanging Gardens will allow residents to grow and sell their own vegetables on-site

Foster + Partners breaks ground on Ferring Pharamceuticals headquarters in Copenhagen

September 6, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Foster + Partners breaks ground on Ferring Pharamceuticals headquarters in Copenhagen

Foster + Partners just kicked off construction on Ferring Pharamceuticals’ new light-filled headquarters in Copenhagen . Surrounded on all sides by water, the 39,000-square-meter office building takes advantage of its waterfront position with a glass envelope that captures surrounding views and natural daylight. The visually striking building is built like an inverted pyramid and the generous use of glass gives the structure a floating appearance that contrasts with the heavy plinth on which it sits. Located near the Copenhagen International airport in the city’s Kastrup area, Ferring Pharamceuticals’ new country headquarters design is strongly informed by its surrounding urban landscape. Since the site is flanked by predominately low-rise development, the architects designed the building facade with a strong horizontal emphasis and clad the structure almost entirely in glass to take advantage of views. The headquarters’ triangular form was dictated by the shape of the waterfront site and is set atop a large stone plinth that protects the building from flooding. Six glazed floors and a cantilevered roof canopy are stacked atop the plinth and are arranged in such a way to create self-shaded spaces on each floor. A large atrium punctuates the heart of the building and comprises the entrance lobby, cafe, breakout spaces, conference facility, and other social, collaborative spaces. The areas for quiet individual work, such as the offices and laboratories, are tucked away at the edges. The workspace layout was determined by in-depth studies of the company’s work culture. Daylight streams in to illuminate the workplaces from all sides. Related: Foster + Partners’ Droneport will launch aerial vehicles to deliver medical supplies in Africa “We wanted to create a very strong base that directly connects to and celebrates this unique waterside location and lifts the building above that level – so that there are uninterrupted views from the ground floor to the strait and the surrounding harbour,” said Grant Brooker, who led the building design. “For such a significant project it was vital that the building reflected the personality of the organisation and that it would create a collaborative and flexible working environment to carry them through the next century.” + Foster + Partners Images via Foster + Partners

See more here: 
Foster + Partners breaks ground on Ferring Pharamceuticals headquarters in Copenhagen

Copenhagen’s South Harbor School rises from the sidewalk to promote community

May 31, 2016 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Copenhagen’s South Harbor School rises from the sidewalk to promote community

The building is located in a densely populated area that required additional educational facilities. As the new public school , the building merges its institutional and maritime qualities. With various seating and walking areas rising from the sidewalk onto the roof of the building, the school is designed to become an active part of the community. Related: World’s First LEGO School to Open in Denmark this August The interior features spaces of different heights and natural lighting , ensuring that students, teachers and visitors are both surprised and challenged. This dynamic spatial condition also supports learning and developing social abilities among students. “When you look at it, absolutely every single space is being used. I also love how this sits, it’s completely contextual and it has its own identity,” said Keith Papa, Architect Director at Building Design Partnership (BDP), and member of the WAN Awards jury. Congratulations on an exemplary and inclusive design. + JJW Architects Via v2com Photos by Torben Eskerod

The rest is here:
Copenhagen’s South Harbor School rises from the sidewalk to promote community

COBE Architects transform Copenhagen’s Paper Island into a bustling cultural hub

February 16, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on COBE Architects transform Copenhagen’s Paper Island into a bustling cultural hub

Read the rest of COBE Architects transform Copenhagen’s Paper Island into a bustling cultural hub

Read the rest here: 
COBE Architects transform Copenhagen’s Paper Island into a bustling cultural hub

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1373 access attempts in the last 7 days.