Massive green-roofed home in Brazil features a series of ramps

August 29, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Massive green-roofed home in Brazil features a series of ramps

São Paulo-based Una Arquitetos has completed a massive home in the municipality of Cotia that unites its various volumes beneath a lushly planted green roof. Named the House in Cotia, the modern home is set on a 2,600-square-meter property near the woods and takes advantage of its private setting with glass curtain walls throughout. The home is built predominately of concrete, metal and glass, yet the interiors are fitted with natural materials for a sense of warmth. Set on a challenging slope, the home covers an area of 730 square meters split into three volumes and four floors that are navigated with a series of stairs and ramps. Parts of the home are elevated on concrete pillars while others are embedded into the ground. Indoor-outdoor living is celebrated throughout the home. For starters, the 45-meter-long green roof is fully accessible. Moreover, the architects also designed several outdoor courtyards that enjoy seamless transitions to the interior with large sliding glass doors and wine-red floor tiles used in both the interior and exterior. “The construction, in section, accommodates smoothly to the geography of São Paulo’s sloped grounds. Four levels built from three parallel walls organize the landscape,” note the architects. “The development, in plan, allows an integration between interior and exterior spaces, which alternate and fold being complemented with water, fire and vegetation. In addition to the green roof and lush surroundings, the firm also added an outdoor fire pit and two main water features: a swimming pool and a river-like channel that snakes through the property. Related: This modern solar-powered retreat is topped with a massive green roof The home is entered from the lowest level in a shaded area beneath the elevated volume housing the bedrooms. That volume is accessible via a ramped corridor that connects to the open-plan living area, dining area and kitchen. The home also offers a music room and a lounge. + Una Arquitetos Via Dezeen Images by Nelson Kon

See the original post: 
Massive green-roofed home in Brazil features a series of ramps

Solar-powered home cuts a bold and sculptural silhouette in Melbourne

August 10, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Solar-powered home cuts a bold and sculptural silhouette in Melbourne

When Melbourne and Paris-based architecture firm Ola Studio was tapped to create a suburban single-family home in Melbourne , it based its design around the clients’ love for art as well as the industrial loft-like spaces of converted warehouses they were accustomed to. The end result is a partly gabled home that pays homage to its surrounding local and historic context while exuding an undeniably contemporary appearance. The house, named Ross, is powered using a solar photovoltaic array and also follows passive solar principles to minimize energy use. Set on a long rectangular lot in a diverse heritage precinct, the Ross house comfortably fits a family of five, their dog and an art collection. The home is split into two floors with the primary living spaces and a single bedroom on the ground floor, while the master bedroom, two secondary bedrooms and a sitting area are stacked above. Outdoor decks flank both sides of the home to encourage indoor-outdoor living; the family also has access to lawn space and a spacious pool. Ross’ sculptural roofline takes cues from its neighboring structures, both of which are white-painted, single-story period bungalows. The monochromatic color scheme and minimalist material palette is carried over from the exterior to the interior, which serves as a gallery for the client’s art collection. Related: A modular extension boasts a seamless indoor-outdoor living experience “The house is a bold sculptural piece; elegantly defined by its divisible realms,” explain the architects in a project statement. “This includes the public façade and entry, the living area within a secluded garden , and the private realm upstairs, each providing uniquely evocative environments for the public and residents. Upstairs is wrapped in black vertical aluminium angles and is a study in dealing with domestic privacy within the urban environment.” + Ola Studio Images by Derek Swalwell

See the rest here:
Solar-powered home cuts a bold and sculptural silhouette in Melbourne

4a Architekten Transforms House N in Moscow with a Refreshing, Modern Facelift

September 26, 2013 by  
Filed under Green

Comments Off on 4a Architekten Transforms House N in Moscow with a Refreshing, Modern Facelift

Read the rest of 4a Architekten Transforms House N in Moscow with a Refreshing, Modern Facelift Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: 4a Architekten , contemporary residence , Dmitry Chebanenko , house n , modern architecture , modern facelift , modern residence , Moscow architecture        

Read more here: 
4a Architekten Transforms House N in Moscow with a Refreshing, Modern Facelift

Bad Behavior has blocked 907 access attempts in the last 7 days.