Designers made this pavilion out of upcycled paper waste

October 14, 2019 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Designers made this pavilion out of upcycled paper waste

Originally created for the Copenhagen Art Fair to showcase a new sustainable method of design, the Paper Pavilion is made out of upcycled paper collected from the city itself. The art fair, in its fifth season, had a specific focus on pavilion designs that spotlighted sustainable construction , urbanization and recycling.  The pavilion was created by Denmark-based Japanese architects, PAN- PROJECTS. The architects wanted to combine sustainability with the appropriate amount of durability for their Paper Pavilion design, making sure to sacrifice the longevity of the structure whenever possible for the utilization of the materials that would only withstand through the duration of the three-day event. With this methodology in mind, PAN- PROJECTS decided to use paper as their primary building material due to its strength and recyclability . Additionally, the use of paper adds a certain aspect of uniqueness that sets the Paper Pavilion apart from similar projects at the Copenhagen Art Fair. Related: Mud and recycled materials make up this sustainable Kerala home The designers also took inspiration from the shape of a bagworm moth for the pavilion, taking into account especially the insect’s nesting habits of collecting local materials into a particular shape. The concept will hopefully encourage spectators to find a connection between the natural shape of the moth-inspired design to the urban environment that surrounds it. Moreover, the papers that helped create the paper pavilion were collected from around the city, so the connection between the city’s inhabitants to the artistic structure should provide additional insight. Following the Copenhagen Art Fair, the piece was relocated permanently to the entrance hall inside the Kunsthal Charlottenborg Museum in Copenhagen with slight redesign to fit the new location. The paper used in the piece can be recycled again after the structure comes down, as well. + Pan- Projects Via Archdaily Images via Pan- Projects

Read more here:
Designers made this pavilion out of upcycled paper waste

From Woodstock to sustainability — a journey

August 13, 2019 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on From Woodstock to sustainability — a journey

It’s been 50 years since the iconic music festival, which took place on the cusp of the first Earth Day. What’s the connection?

Read more here:
From Woodstock to sustainability — a journey

How Anheuser-Busch plans to sustainably ship cold beer around the USA

August 13, 2019 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on How Anheuser-Busch plans to sustainably ship cold beer around the USA

The leader of the beverage maker’s fleet decarbonization initiatives, Ingrid De Ryck, said the U.S. transportation industry is ready for a “breakthrough and innovative solution.”

See original here:
How Anheuser-Busch plans to sustainably ship cold beer around the USA

The drive to embed ‘planetary health’ impacts within corporate sustainability strategy

May 2, 2019 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on The drive to embed ‘planetary health’ impacts within corporate sustainability strategy

Although more companies are making the connection, few are addressing this collision strategically.

Here is the original:
The drive to embed ‘planetary health’ impacts within corporate sustainability strategy

What does net zero mean?

May 2, 2019 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on What does net zero mean?

What does ‘net zero’ mean and what are the challenges — from technological to moral — to achieve it?

Continued here:
What does net zero mean?

With no upfront costs, this innovative financing tool makes energy efficiency affordable to all

May 2, 2019 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on With no upfront costs, this innovative financing tool makes energy efficiency affordable to all

By rolling upgrade costs into monthly bills, utilities are helping customers save energy and money at the same time

Original post:
With no upfront costs, this innovative financing tool makes energy efficiency affordable to all

5G Wireless: Making the Reverse Logistics Connection

March 11, 2019 by  
Filed under Eco

Comments Off on 5G Wireless: Making the Reverse Logistics Connection

Editor’s note: Verizon sponsored this posting, asking Earth911 for a … The post 5G Wireless: Making the Reverse Logistics Connection appeared first on Earth911.com.

Here is the original:
5G Wireless: Making the Reverse Logistics Connection

Solar-powered multi-generational home offsets its energy consumption

June 5, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Solar-powered multi-generational home offsets its energy consumption

Toronto-based architecture firm Williamson Williamson has completed a stunning home that embraces aging in place with a sustainably minded footprint. Located in the Ontario town of Hamilton, the House on Ancaster Creek comprises two distinct residences—one for the clients and the other for their elderly parents. The multigenerational home also reduces its energy demands with a 10KVa solar array, daylighting techniques, and low-energy fixtures throughout. Conceived as a high-density solution, the House on Ancaster Creek combines the functions of two separate homes into a single L-shaped entity. To accommodate any future mobility limitations, the architects placed the parents’ suite on the ground floor, where it’s joined with additional living spaces. Elder-friendly design considerations and features were also incorporated, such as the well-located drains and a master power switch that can immediately switch off any fixtures accidentally left on due to memory loss. The second floor master suite is accessed via a dramatic wood-clad spiral staircase that ascends from the first-floor living room located at the intersection of the two rectangular volumes. The main residence is positioned parallel to the creek and overlooks the views through floor-to-ceiling glazing. Full-height glazing is also used throughout the home to create a seamless connection with the outdoors. The material palette also reflects this connection: the ground floor of the home is clad in three-and-a-half-inch thick locally quarried Algonquin limestone while timber is used throughout. Related: Fabulous multigenerational home allows owners to comfortably age in place Despite the abundance of glazing, the home manages to keep energy demands to a minimum thanks to a highly insulated envelope and a high-performance triple-pane wood-frame window system with an average Uw of .77. Radiant heating is also used to complement a high-efficiency furnace, while LEDs and low-energy fixtures are installed throughout. A 37-module 9.8 kW solar array is installed on two of the flat roofs to offset energy consumption. + Williamson Williamson Via ArchDaily Images by Ben Rahn / A-Frame Inc.

Excerpt from: 
Solar-powered multi-generational home offsets its energy consumption

House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

August 8, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

Architecture firm kaa-studio used classic building materials and techniques to reconstruct a simple suburban house in Czech Republic and revamp it as a retro-styled weekend getaway. With its dark grey-brown facade, the House by the Forest blends into its natural surroundings and channels the simplicity of rural living. The architects preserved as much as possible of the original structure and focused on reorganizing its interior to open it up towards the garden and bring natural light inside. They decided to demolish the original vestibule, reorganize the entrance area and only keep the central supporting wall and the staircase on the ground floor. This allowed a more contemporary layout of the living space and reintroduced the connection to the main garden. Related: Skylights stream light into tiny cantilevering home in German forest A strip of window was made across the entire width of the building in order to provide natural lighting and views of the neighboring forest. Similarly, a strip of large roof windows brightened the attic. The height difference between the main entrance and access to the garden was solved using field banks/green hills reinforced with rough stone. + kaa-studio Photos by BoysPlayNice

Read more: 
House by the Forest gets a retro remodel that helps it blend into its surroundings

Swiftly accelerate pitch

September 30, 2016 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Swiftly accelerate pitch

Original post:
Swiftly accelerate pitch

Next Page »

Bad Behavior has blocked 21692 access attempts in the last 7 days.