Moon Hoons funky new home captures sunlight on Jeju Island

August 31, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Moon Hoons funky new home captures sunlight on Jeju Island

South Korean architect Moon Hoon regularly wows us with his crazy and whimsical designs—and his latest work is no exception. Set on South Korea’s stunning Jeju Island , the Simple House is a bunker-inspired house with large glazed end walls to capture sunlight from multiple angles. The sculptural house offers panoramic views of the island and was engineered to withstand the island’s weather extremes. Beautiful Jeju Island, known as the Hawaii of South Korea , is a popular vacation destination with a surprisingly varied landscape. The client originally asked Moon Hoon to design a custom 206-square-meter home with a low-lying bunker-like appearance that referenced the traditional homes of Jeju island. However, over time the initial design morphed into its antithesis; the flippantly named Simple House is an extravagant sculptural house made of cantilevered stacked blocks supported with diagonal reinforced-concrete beams. The three-story home’s board-formed concrete volumes are carefully oriented to optimize views and access to natural light. Open terraces and glazed walls at the end of each volume capture daylight from multiple angles. “The erected houses now boasted much presence, but needed something more to give it a distinct character,” said Hoon, explaining the thought process behind the stacked and rotated volumes. “Then the strong wind and rain started cracking the floors, and slowly three floored and rotating home came into existence. Too much wind gave nausea and anxiety. Something had to be done, thus the binding structures between the end points to other points.” Related: Weird but wonderful Wind House brings whimsy to Korea’s Jeju Island The brightly lit interior features a clean and modern appearance with recessed lighting, light timber surfaces, and in-built furnishings such as the recessed http://inhabitat.com/tag/bookshelves/ bookshelves along the staircase that winds through the center of the home. Simple House is entered on the first floor, which comprises a playroom on one end and a guest room on the other. The second floor, which is rotated and offset from the first, houses an open plan dining room and kitchen on one side and living area on the other. The second floor also opens out to outdoor dining built atop the first floor. The master bedroom and bathroom, outdoor jacuzzi, and outdoor garden are found on the top floor. + Moon Hoon Via ArchDaily

Original post: 
Moon Hoons funky new home captures sunlight on Jeju Island

Gorgeous cantilevering green-roofed home soars over Beverly Hills

July 1, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Gorgeous cantilevering green-roofed home soars over Beverly Hills

Read the rest of Gorgeous cantilevering green-roofed home soars over Beverly Hills Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: California , concrete house , courtyard , daylit home , glass facade , green architecture , hillside house , luxurious villa , Oak Pass House , southern california , Underground House , Walker Workshop

See the original post here:
Gorgeous cantilevering green-roofed home soars over Beverly Hills

Concrete Megara residence boasts stunning views of the Geraneia mountains in Greece

January 30, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Concrete Megara residence boasts stunning views of the Geraneia mountains in Greece

Read the rest of Concrete Megara residence boasts stunning views of the Geraneia mountains in Greece Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: concrete home , concrete house , courtyard , glass facade , greece , Greek architects , green architecture , olive grove , open-plan living room , residence in Megara , Tense Architecture Network

See the rest here: 
Concrete Megara residence boasts stunning views of the Geraneia mountains in Greece

House in Byoubuguara Uses Curved Floors to Maximize a Small Footprint in Japan

November 14, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on House in Byoubuguara Uses Curved Floors to Maximize a Small Footprint in Japan

Read the rest of House in Byoubuguara Uses Curved Floors to Maximize a Small Footprint in Japan Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: concrete house , curved floors , glazed openings , House in Byoubuguara , in-situ concrete , japanese architecture , natural light , small houses , spiral staircase , Takeshi Hosaka , timber flooring , u-shaped floors , yokohama

See more here:
House in Byoubuguara Uses Curved Floors to Maximize a Small Footprint in Japan

Bad Behavior has blocked 2455 access attempts in the last 7 days.