Eco-friendly Everlasting Forest Pavilion champions circular living in Bangkok

May 13, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Eco-friendly Everlasting Forest Pavilion champions circular living in Bangkok

For this year’s Bangkok Design Week, which took place in February 2020, Thai design firm Plural Designs created the Everlasting Forest Pavilion, a temporary, tunnel-like structure built of biodegradable materials that promotes sustainable ideas and products to the public. Created in collaboration with a team of multidisciplinary experts, the pavilion champions the idea of environmentally friendly architecture and circular living as part of a larger vision for sustainable urban living. Installed in front of Bangkok’s Grand Postal Building, the Everlasting Forest Pavilion follows a “BCG” concept named after its three zones of Bio Economy, Circular Economy and Green Economy. Each zone is a showcase of innovative products and ideas and seamlessly connects to the next space. The pavilion’s circular form reinforces the idea of circular living with its tunnel-like architecture; the pavilion is centered on an “Everlasting Forest”, a densely planted green space with a walkway. All materials used in construction are eco-friendly, biodegradable and made from waste material. Related: Futuristic Safezone Shelter battles air pollution in Thailand with a green oasis The first zone visitors encounter is the Green Economy, which introduces a variety of eco-friendly materials including lightweight fiber rebar, or glass-fiber reinforced polymer (GFRP), as a durable and low-carbon alternative building material to steel. The second zone is the Circular Economy , where examples of plastic waste upcycled into new, value-added products are showcased. Examples of uses for biodegradable and eco-friendly bioplastics are shown in the third zone, Bio Economy. The pavilion also includes a rest zone. As an extension of the project, a Smart Recycling Center was installed nearby to show the public how to responsibly sort and manage waste generated at the event. The architects said, “Everlasting Forest Pavilion is a space demonstrating the co-habitation between man-made structures and their surrounding environment including buildings, green spaces and daily life objects, whose resources and waste are all sustainably managed and utilized.” + Plural Designs Images via Plural Designs

The rest is here:
Eco-friendly Everlasting Forest Pavilion champions circular living in Bangkok

This colorful prefab school was created in only 13 months

May 13, 2020 by  
Filed under Green

Comments Off on This colorful prefab school was created in only 13 months

When  Crossboundaries  was tapped to design the Jinlong School, an educational campus with classrooms and dorms in Shenzhen’s newly established Pingshan district, the Beijing-based architecture firm was challenged by a limited budget and a scheduled opening date in only 13 months. To adhere to the tight deadline, the architects enlisted a local Shenzhen-based factory to prefabricate the majority of the school’s construction. Prefabrication not only allowed the architects to meet the brief’s budget and timeline, but also kept on-site construction waste to a minimum as well.  Completed in January 2020, the Jinlong School comprises 36 classrooms, dormitories, sports facilities, a canteen, office space, a theater, a library and other amenities on a compact 16,000-square-meter site. Following a five-month design period, construction took place from November 2018 to August 2010; approximately 75% of the project used prefabricated components. Created to help ease  Shenzhen’s  public school shortage, the campus is expected to enroll 1,620 students by 2025.  To show that prefab architecture doesn’t have to be boring, the architects created a dynamic facade punctuated with different colors and windows of varying sizes with protruding metal frames. Yellow accent colors were used to define areas of socialization, such as common areas in the dorms, while the color blue indicates circulation spaces such as hallways and stairwells. The dormitories and classrooms were primarily built from prefabricated components and the public spaces, such as the running track at the heart of the campus, were mainly constructed with conventional techniques. Related: MVRDV designs a sustainable “urban living room” for Shenzhen The campus design also responds to Shenzhen’s subtropical climate with the public areas mostly open to the outdoors to promote access to natural ventilation and daylight. “We were extremely intrigued to take on this project, to create a human, people-oriented school within all those limitations, and at the same time to still be as creative as possible, in designing a space that provides a solution for a realistic problem that we all have to face in quickly expanding cities in the future,” Hao Dong, Founding Partner of Crossboundaries, said. + Crossboundaries Images by Yang Chaoying

Go here to see the original: 
This colorful prefab school was created in only 13 months

Bad Behavior has blocked 1235 access attempts in the last 7 days.