Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

June 3, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

Berlin-based  noa* (network of architecture)  has replaced an aging swimming hut with the new Lake House Völs, a contemporary kiosk that will gradually blend into its scenic surroundings. Oriented for views of the idyllic Völser Weiher Lake in South Tyrol, the new construction provides public changing rooms, bathrooms, a snack bar and swimming jetties for nature lovers who flock to the area year-round. The wood-framed building is clad in untreated larch that will develop a natural patina over time, while fast-growing jasmine planted around the changing rooms will envelop part of the building in greenery to camouflage it from view.  Set against a spectacular mountain backdrop with lush pine forests, the Lake House Völs anchors a popular destination for outdoor activities, from swimming in summer and ice skating in winter. Since the old facility lacked accessible features for the disabled, the architects demolished the existing structure and created two new compact buildings that fit roughly within the original footprint and are connected with a transverse axis defined by an open recess with a  timber  folding element.  The main building is topped with a distinctive  gabled  roof with deep overhangs that frames views of the lake and provides shade to a large outdoor terrace. The terrace extends to a newly designed bathing area with jetties built of locally sourced wood. Inside, the main building houses a new snack bar, kitchen and counter for serving refreshments. The smaller structure next door features a nature-inspired green color palette and contains the changing rooms. The recess that connects the two buildings doubles as a secondary snack bar for smaller refreshments.  Related: A historic hotel is sustainably revamped into a charming “alpine village” getaway In addition to using timber construction with  locally sourced materials , the architects also tied the building to its site by incorporating a traditional South Tyrolean lace pattern into the resin filler. The 3D patterns in the resin “add a special visual flair and a touch of spontaneity,” said the architects. + noa* Images by Alex Filz

Read the original post:
Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

June 3, 2020 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

Berlin-based  noa* (network of architecture)  has replaced an aging swimming hut with the new Lake House Völs, a contemporary kiosk that will gradually blend into its scenic surroundings. Oriented for views of the idyllic Völser Weiher Lake in South Tyrol, the new construction provides public changing rooms, bathrooms, a snack bar and swimming jetties for nature lovers who flock to the area year-round. The wood-framed building is clad in untreated larch that will develop a natural patina over time, while fast-growing jasmine planted around the changing rooms will envelop part of the building in greenery to camouflage it from view.  Set against a spectacular mountain backdrop with lush pine forests, the Lake House Völs anchors a popular destination for outdoor activities, from swimming in summer and ice skating in winter. Since the old facility lacked accessible features for the disabled, the architects demolished the existing structure and created two new compact buildings that fit roughly within the original footprint and are connected with a transverse axis defined by an open recess with a  timber  folding element.  The main building is topped with a distinctive  gabled  roof with deep overhangs that frames views of the lake and provides shade to a large outdoor terrace. The terrace extends to a newly designed bathing area with jetties built of locally sourced wood. Inside, the main building houses a new snack bar, kitchen and counter for serving refreshments. The smaller structure next door features a nature-inspired green color palette and contains the changing rooms. The recess that connects the two buildings doubles as a secondary snack bar for smaller refreshments.  Related: A historic hotel is sustainably revamped into a charming “alpine village” getaway In addition to using timber construction with  locally sourced materials , the architects also tied the building to its site by incorporating a traditional South Tyrolean lace pattern into the resin filler. The 3D patterns in the resin “add a special visual flair and a touch of spontaneity,” said the architects. + noa* Images by Alex Filz

See the rest here:
Timber lake kiosk will gradually disappear into landscape

Bad Behavior has blocked 4362 access attempts in the last 7 days.