Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

May 11, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

You don’t need to be a Zen master to appreciate this green-roofed Buddhist shrine in rural China. Designed by Arch Studio , the contemporary shrine is partially buried to minimize site disruption and to blend into the landscape. The building emphasizes connection with nature through its design and framed views of the woods and river beyond. Located in the outskirts of Tangshan by the riverbank, the Buddhist shrine serves as a space for meditation and contemplation. The concrete building is mostly buried underground and is embedded between seven mature trees. The shrine’s various rooms splay out like branches from a large central space and include the entrance, meditation room, tea room , living room, and bathroom. “The design started from the connection between the building and nature and adopts the method of earthing to hide the building under the earth mound while presenting the divine temperament of nature with flowing interior space,” said Arch Studio. “A place with power of perception where trees, water, Buddha and human coexist is thus created.” Related: ARCHSTUDIO inserts a modern teahouse into an ancient Chinese structure The concrete surfaces are textured with the natural grain patterns from the pine formwork. Furnishings are constructed from gray-toned timber to match the concrete walls while the smooth terrazzo interior flooring contrasts with the outdoor white gravel. Skylights and large windows let in natural light and framed views. Courtyards with trees and bamboo punctuate the building. + Arch Studio Via Dezeen

Read more from the original source:
Buried Buddhist shrine unites man and nature in harmony

Modern Mount Qiyun treehouse immerses guests in nature

May 11, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Modern Mount Qiyun treehouse immerses guests in nature

A romantic weekend escape awaits lucky couples on China’s Mount Qiyun. Cambridge graduates Andong Lu and Pingping Dou of lanD studio designed Treehouse M, a prefabricated timber structure perched high in the tree canopy with sweeping panoramic views. The contemporary design and luxurious feel elevates the structure into a kind of glamping in the treetops. Prefabricated offsite with timber and steel elements, Treehouse M was assembled within a short time with minimal site impact and waste. The designers carefully sited the treehouse to immerse guests in nature at the forest resort. Panoramic views can be enjoyed from the room without compromising privacy. Related: This playful Airbnb treehouse near San Francisco lets you sleep in a 150-year-old oak tree The treehouse derives its name from its inverted roof that gives the building its M shape. Ample glazing blurs the line between indoor and outdoor living. The simple 40-square-meter interior houses a large bed, dresser, bathroom, and lounge chair. A bathtub is located on the semi-covered outdoor terrace . + lanD studio Via IGNANT Images © Bowen Hou

The rest is here: 
Modern Mount Qiyun treehouse immerses guests in nature

Bad Behavior has blocked 2803 access attempts in the last 7 days.