Gorgeous, energy-efficient retreat rests among Utah’s mountains

November 9, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Gorgeous, energy-efficient retreat rests among Utah’s mountains

Danish interior designer Mette Axboe spent months searching for the perfect U.S. location for a family retreat, but the hunt came to an abrupt end once she set sights on an expansive lot of 10 pristine acres overlooking Utah’s picturesque Park City. The mountain range in the background inspired the stunning design, which was conceived as a “looking box” to enjoy the scenery from any point in the home. Axboe worked with architect Chris Price and his firm Park City Design + Build to develop the idyllic retreat for long getaways. Although the family was open to ideas about the overall design, they knew that the focus had to be on the surrounding landscape. “We wanted something that would fit our lifestyle and family, and cater to frequent (and long-staying) guests from overseas,” Axboe said. “We asked Chris to ‘architect it up’ — keeping our layout in mind, and ensuring a good fit with both the site and surrounding area. It was very important for us to design a house that fit the landscape and not the other way around.” Related: A historic farmhouse is transformed into a modern home with a green roof Accordingly, the rolling fields and mountain range in the distance became the focal point of the home’s design. The  low-lying horizontal volume  is tucked into the landscape to help blend the structure into its surroundings. To create a “looking box,” the team included sizable windows and multiple outdoor decks to provide stunning views from virtually any angle. To further blend the home into its environment, the architects and designer went with a muted color palette using a combination of natural cedar and board-formed concrete. These materials continue through the interior, where enormous sliding glass doors and windows provide a seamless connection between the indoor and outdoor spaces. An expansive deck with large comfy sofas, a dining table and fire pit is the perfect spot for soaking up the amazing scenery. In addition to bringing nature to the forefront of the design, the residents were also focused on creating an energy-efficient home . As such, the architects employed various Passive Haus standards . Triple-pane windows were installed to allow the home to have access to ample natural light and stunning views without massive heat loss. Radiant heat flooring also provides even temperature control during the freezing Utah winters. As for the interior living areas , Axboe used her native Danish roots to create a modern, Scandinavian-inspired design. The home’s all-white walls and light oak flooring open up the space, providing a welcoming atmosphere throughout. According to Axboe, “This is a family home, not a cold art museum.” + Park City Design + Build Via Dwell Photography by Renan Ozturk via Park City Design + Build

Go here to read the rest: 
Gorgeous, energy-efficient retreat rests among Utah’s mountains

BIGs dramatic hillside apartments officially open in Stockholm

November 9, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on BIGs dramatic hillside apartments officially open in Stockholm

Bjarke Ingels Group has announced the official opening of the long-awaited 79&Park, a residential development with a striking, stepped design. Located in Stockholm’s Gärdet district, the sculptural complex consists of 169 foliage-covered apartments constructed from prefabricated 3.6-meter by 3.6-meter modules that are arranged around an open courtyard. The cascading design was developed to optimize access to natural light as well as views toward the city and Gärdet’s parklands. Inaugurated on the same day as OMA’s Norra Tornen — another spectacular structure and the tallest new building in the city — 79&Park occupies a prominent location bordering the city park. To tie the building into the urban fabric and adjacent nature, Bjarke Ingels Group crafted the building in the image of a gently sloping hillside and clad the exterior in vertical strips of cedar. An abundance of greenery has been incorporated as well, from the modular rooftop terraces to the lush central courtyard. “79&Park is conceived as an inhabitable landscape of cascading residences that combine the splendors of a suburban home with the qualities of urban living: the homes have private outdoor gardens and penthouse views of the city and Gärdet,” said Bjarke Ingels, founding partner at BIG. “The communal intimacy of the central urban oasis offers peace and tranquility while also giving the residents a feeling of belonging in the larger community of 79&Park. Seen from a distance, 79&Park appears like a man-made hillside in the center of Stockholm .” Related: BIG completes low-income “Homes for All” project in Copenhagen In addition to the 169 apartment units — nearly all of them have a unique layout — the development also houses commercial spaces open to the public on the ground floor. Resident amenities include a doggy daycare and preschool. Like the exterior, the Scandinavian design-inspired interiors were dressed in a natural material palette including white oak floors and natural stone. Large windows blur the boundary between the indoors and out. + BIG Photography by Laurian Ghinitoiu via BIG

See more here:
BIGs dramatic hillside apartments officially open in Stockholm

Reclaimed materials and a massive green wall transports Denali shoppers to the great outdoors

November 9, 2018 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on Reclaimed materials and a massive green wall transports Denali shoppers to the great outdoors

Earlier this fall, Connecticut-based, multidisciplinary design practice Pirie Associates completed a biophilic store that evokes the image of a romantic, aging barn bursting with lush greenery. The newly opened Providence, Rhode Island store was created as the eighth brick-and-mortar location for the outdoor clothing and gear retail chain Denali . The store sits next to Brown University on Thayer Street and brings together a massive, low-maintenance vertical green wall with a predominately timber material palette to pull the outdoors in. Most of the materials were reclaimed in keeping with the company’s commitment to environmental stewardship. Sheathed within a brick-and-steel envelope that complements the surrounding urban fabric, the new Denali Providence store greets passersby with full-height glazing on the ground floor. Though the shop might seem like the average brick-and-mortar building from the outside, shoppers are treated to a visual surprise in the woodland-inspired interior with a double-height space filled with 20 birch tree poles — with the bark intact — as well as a large vertical green wall filled with New England plants and overhead skylights that provide natural light. The design aims “to transport customers to a new state of mind with a biophilic interior ‘kit-of-parts’ [that Pirie Associates has] now used in several locations,” the firm said in a press release. To lure people upstairs, two 32-foot-tall birch tree poles were strategically positioned through the U-shaped stairwell and stretch upward from the ground floor to the ceiling of the second level. Related: Nearly 10,000 plants grow on NYC’s largest public indoor green wall Apart from the paint, electrical equipment and HVAC, most of the materials used to construct the store were reclaimed or recycled and were often locally sourced. Salvaged materials include the barn doors, corrugated sheet metal and the nearly two dozen birch tree poles. The vertical green wall that spans two stories was designed for low maintenance and is integrated with a self-irrigation system. + Pirie Associates Photography by John Muggenborg via Pirie Associates

Original post: 
Reclaimed materials and a massive green wall transports Denali shoppers to the great outdoors

A dark, damp house becomes a sustainable, sun-soaked abode

November 9, 2018 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on A dark, damp house becomes a sustainable, sun-soaked abode

Formerly cold, dim and damp, a terrace house in Northcote, Victoria has been reborn into a vibrant and welcoming dwelling with an emphasis on gardening. Designed by Green Sheep Collective for a client named Jill, the compact project, named Jill’s House, saw a modest expansion of just 22 square meters of space yet gained its bright and spacious feel thanks to a thorough renovation. Created to meet the client’s aspirations for a “very healthy home,” Jill’s House embraces recycled materials, low VOC finishes and passive solar principles for a minimal energy footprint. Having developed deep ties with her local community, the homeowner wanted the renovated house to be suitable for long-term living and retirement. As a result, the redesign prioritized accessibility, low maintenance and durability. Tapping into its extensive experience in eco-friendly retrofits, Green Sheep Collective opened the home to greater amounts of natural light while improving energy efficiency with the reorientation of the living areas to the north and the installation of high-performance materials, such as improved insulation and low-e double glazing. The open-plan living area also enjoys a seamless connection with the outdoors to support the client’s hobby of gardening. “The comfort, energy efficiency and longevity of the house have been improved immeasurably,” the designers noted. “Despite an existing north wall along the boundary, sunlight is brought deep into the house via a raked ceiling paired with electric-operated clerestory windows that soar above the kitchen and dining areas, doubling to encourage the ‘stack effect’ for ventilation and distinguish the extension from the original Victorian home.” Related: Smart Home targets affordability and eco-friendly design in Australia Adding to the overall sense of vibrancy, bright pops of color woven throughout were inspired by the client’s favorite Derwent pencils from childhood. A natural materials palette  — including plantation timber flooring and recycled red bricks — lend additional warmth and complement the restored furnishings that include the dining table, dining chairs and lounge suite. + Green Sheep Collective Photography by Emma Cross via Green Sheep Collective

View post: 
A dark, damp house becomes a sustainable, sun-soaked abode

Bad Behavior has blocked 4045 access attempts in the last 7 days.