This lake house in Chile was designed to complement the surrounding environment

July 29, 2019 by  
Filed under Green

Comments Off on This lake house in Chile was designed to complement the surrounding environment

The BEG House by Rudolphy + Bizama Arquitectos is located off of Lake Riñihue in the Los Ríos Region of Chile. With stunning views of the lake and the Andes Mountains to the south, the designers made sure to prioritize these vistas from each of the main spaces. Sunlight brightens the home through two large northern skylights and spreads through the use of circulation spaces. The walls to the south are made almost completely out of glass sliding doors, so the residents can either open them to enjoy the fresh air or close them while still receiving a majestic lake view. To provide even more light and ventilation, there are several interior courtyards built into the home as well. The region is known for rain, so the windows and glass doors separating the interior to the courtyards give one the feeling of being outside and enjoying the cool rain while staying comfortable and dry inside. These courtyards also allow for the merging of the property with the surrounding natural spaces for the home and the environment to work as one. Related: Contemporary A-frame home soaks up lakeside views in Mexico The dark color of the exterior of the house, constructed of pre-painted metal sheets, helps the structure blend into the environment with thoughtful pops of brightly-colored wood used as a slight contrast. The metal brings the walls and the roof together, and the slopes of the roof on the interior are built at different heights to mimic nature. The natural, organic shades of wood on the interior gives the residents even more connection to the setting while contrasting beautifully with the dark metal exterior. With the exception of the kitchen, the entire inside is unpainted to show off the light wood. The abundance of rain also nourishes the dense, rainforest shrubbery that surrounds the property, creating plenty of greenery to complement the lake views and make this home truly unique. + Rudolphy + Bizama Arquitectos Images via Rudolphy + Bizama Arquitectos

Read the original post: 
This lake house in Chile was designed to complement the surrounding environment

Bad Behavior has blocked 1287 access attempts in the last 7 days.