A Michigan farmhouse is reborn as a beautiful modern vacation retreat

June 20, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on A Michigan farmhouse is reborn as a beautiful modern vacation retreat

A city-dwelling family in need of rural respite reached out to Von Weise Associates to make their country escape a reality. In response, the Chicago-based architecture firm delivered a stunning modern getaway that fully embraces the rural vernacular with a sensitive renovation of an existing farmhouse and barn. Located in the southeast Michigan township of Sawyer near Lake Michigan, the Retreat House consists of a new single-family house and adjacent studio for the artistic couple. In designing the home’s layout, Von Weise Associates took cues from the layouts of traditional farms , where the different functions were typically located in different buildings. In much the same way, the retreat conceptually places the different living spaces — including the sleeping, cooking and work areas — into separate volumes. Anchoring the home is the kitchen , dining area and living space housed within the refurbished old barn with a striking gambrel roof and soaring arched ceilings. The light-filled great room opens up to an adjacent screened porch. The original farmhouse was gut- renovated into an artist’s painting studio and sleeping loft. Large windows and skylights flood the interiors with natural light, while the reflective whitewashed walls emphasize a bright and airy feel throughout. Modern and unfussy furnishings, natural timber and a rusty-red painted exterior help tie the building to its rustic past. Related: Solar-powered forever home is a modern take on the rustic farmhouse “All portions of the house have a close relationship to the ground, making the landscape a vital part of the program,” Von Weise Architects said. “The orientation of the house creates multiple outdoor living spaces, plus a gardening area. The landscape and the orientation of the structures set up layers of space that moves from the public way to privacy of the house. The most private space beyond the house embraces the expansive wooded site on three sides.” + Von Weise Associates Images by Steve Hall

See more here:
A Michigan farmhouse is reborn as a beautiful modern vacation retreat

A 1920 Swiss barn is reborn as a modern home for a family of five

June 11, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on A 1920 Swiss barn is reborn as a modern home for a family of five

Swiss design studio Ralph Germann architectes  has overhauled an old drafty barn into a beautiful contemporary home with a new timber annex. Located in the rural village of Orsières in southeast Switzerland, the barn renovation and expansion project was commissioned by a family of five who sought a modern and light-filled abode. The adaptive reuse project—named the House EKC—was built with locally sourced materials and is equipped with an air-water heat pump, solar thermal panels, and dimmable LEDs. The House EKC covers an area of 2,153 square feet and includes a 108-square-feet outdoor terrace . The old barn had originally been used for hay storage in the upper loft while the lower volume was used as a stable for goats or sheep. Ralph Germann completely gutted the barn and rebuilt a reinforced concrete structure, including the walls and slabs, to meet seismic code. Thermal insulation was applied in the interior in order to preserve the barn’s “‘vernacular’ aesthetics.” “The insertion of large windows into the masonry respected “the principle of origin”,” said the architects. “The glass simply took the place where wood has originally been and supplies light and passive heat. A balcony-loggia made out of concrete and wood took the place of the old balcony which was used to sun-dry the hay.” The new wooden annex mimics the proportions and low gabled roofline of the historic barn. The timber, which includes larch and spruce wood, were sourced locally from the Val Ferret region. Related: The rustic exterior of this abandoned barn hides a surprising space to get away from it all The light-filled interior features plaster walls and ceilings finished in mineral paint “white RAL 9010” that reflect light and helps create the illusion of more space. Oiled-brush larch wood lines the floors. The main staircase is built of solid larch and serves as the backbone of the house. The solid larch furniture was designed by Ralph Germann to ensure a cohesive interior design. The custom design also presented the opportunity to create a high-back bench in the dining area that doubles as a guardrail for the staircase. The kitchen features white laminate with “Dekton gray concrete” countertops. + Ralph Germann architectes Images by Lionel Henriod

Read the original post:
A 1920 Swiss barn is reborn as a modern home for a family of five

The energy-efficient Aspen tiny home is built tough to withstand Canadian winters

June 11, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on The energy-efficient Aspen tiny home is built tough to withstand Canadian winters

Over the years, tiny homes have popped up everywhere from coastal landscapes to lush woodlands. But now, one Canadian-based builder is proving that tiny homes can be just as resilient in the harsh frigid winters of British Columbia. Borealis Tiny Homes come installed with various features that keep the interior warm and cozy year-round, including radiant underfloor heating, efficient heat recovery ventilation systems and gel fuel fireplaces. Clad in honey-toned cedar and dark metal slats, the company’s latest project, the Aspen, is a luxurious tiny home on wheels  that boasts a a sleek, cabin-inspired design. According to Borealis, the structure was built with locally-sourced materials whenever possible. A local wood mill crafted the Aspen’s interior paneling and loft area. The cedar siding, metal roofing, hardwood flooring and bamboo countertops are also local products. Related: Custom ordered tiny homes provide compact living options without sacrificing on comfort Inside, the tiny home is quite spacious. There is 200 square feet of living area on the lower level and a 68-square-foot upper level sleeping loft.  The living space is bright and airy thanks to several windows that let in optimal natural light . The home is also equipped with LED lighting. The minimalist decor inside the tiny home is custom-made to be extremely space-efficient. The living room has a fold-out sofa and small working area in the corner. Stairs that double as storage space lead up to the kitchen, which is equipped with a beautiful bamboo countertop. The space is installed with full-sized appliances, and there is additional space for a dishwasher or washer/dryer combo. The sleeping loft , which is big enough for a queen-sized bed, is accessed by climbing some steps up onto a landing and then into bed. Thanks to the high ceiling, the bedroom is incredibly spacious, especially when compared to traditional tiny homes. The Aspen is also equipped with various energy-efficient features to withstand the cold Canadian climate. The radiant flooring has an additional heat recovery system to keep the home at a pleasant temperature all year long. The temperature is also maintained by a gel fuel fireplace, which provides a nice ambiance for the cabin-like tiny house. + Borealis Tiny Homes Via New Atlas Images via Borealis Tiny Homes

Read more here: 
The energy-efficient Aspen tiny home is built tough to withstand Canadian winters

Beautiful modern barn produces food sustainably in Utah

August 31, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Beautiful modern barn produces food sustainably in Utah

Located in Pleasant Grove on a narrow three-acre lot, the land belonging to Snuck Farm—also known as the Fugal Farm—was first settled in the late 1800s by the Fugal family, who continues to farm the land today. To make the most of the limited acreage, the farm uses hydroponic farming methods in addition to organic farming practices. Lloyd Architects’ design puts those practices on display with three glass greenhouses located in the north. Related: Black Barn is a self-sustaining, off-grid version of historical English architecture The main barn building is organized along a central north-south breezeway that divides the building into two halves. On the west is a community kitchen and lounge that receives visitors, while the opposite side contains office space and the animal living quarters. While its gabled form, fieldstone walls, and exposed timber beams offer a rustic appearance, the interior uses minimal and modern materials and textures to create a contemporary feel. “The main structure’s simple agrarian form and raw materials reflect the simplicity of function and the character of the family that inhabits this place,” said the architects. + Lloyd Architects Via Dezeen Images via Lloyd Architects

Read the original post:
Beautiful modern barn produces food sustainably in Utah

Walker Workshop Expands a 1940s Barn Into a Contemporary Wood-Clad Guesthouse

November 11, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Walker Workshop Expands a 1940s Barn Into a Contemporary Wood-Clad Guesthouse

Read the rest of Walker Workshop Expands a 1940s Barn Into a Contemporary Wood-Clad Guesthouse Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: barn , beverley hills , concert hall , Contemporary Home , converted barn , fire-resistant timber , floor to ceiling glass , floor to ceiling windows , guesthouse , Los Angeles , natural light , Oak Pass Guesthouse , polished concrete , timber planks , Walker Workshop

See the original post:
Walker Workshop Expands a 1940s Barn Into a Contemporary Wood-Clad Guesthouse

‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri

February 28, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on ‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri

Read the rest of ‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , barn , barn wood , barnwood , eco design , garden shed , green architecture , green barn , Green Building , green design , hufft projects , matthew huft , Missouri , Prefab , prefab barn , prefab construction , prefab shed , prefabrication , reclaimed wood , shed , Springfield , Sustainable Building , sustainable design , The Shed , white oak        

Read the original:
‘The Shed’ by Hufft Projects Glows Like a Lantern on a Hill in Missouri

Drool Over this Stunning Burgundy Barn Renovation by Josephine Interior Design

September 14, 2012 by  
Filed under Green

Comments Off on Drool Over this Stunning Burgundy Barn Renovation by Josephine Interior Design

Read the rest of Drool Over this Stunning Burgundy Barn Renovation by Josephine Interior Design Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Architecture , barn , Burgundy , france , green renovation , interior design , Joséphine Gintzburger , Reclaimed

Excerpt from:
Drool Over this Stunning Burgundy Barn Renovation by Josephine Interior Design

National Endowment for the Arts Funds Artisan Barn’s Green Upgrade in Washington

August 15, 2012 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on National Endowment for the Arts Funds Artisan Barn’s Green Upgrade in Washington

Read the rest of National Endowment for the Arts Funds Artisan Barn’s Green Upgrade in Washington Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Artisan Barn , barn , barn renovations , eco design , green design , Hutchison & Maul Architecture , National Endowment of the Arts , Palouse , Recycled Materials , salvaged materials , sustainable design , washington state

Read the original here: 
National Endowment for the Arts Funds Artisan Barn’s Green Upgrade in Washington

Bad Behavior has blocked 1371 access attempts in the last 7 days.