Stunning multi-level bamboo home stands deep in the mountains of Bali

November 27, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Stunning multi-level bamboo home stands deep in the mountains of Bali

We’ve always loved IBUKU’s beautiful bamboo structures , but their latest project, the Ananda House, is simply stunning. The private home, located in Sibang Gede, Bali, is made up of three multi-level bamboo towers embedded into Bali’s lush green vegetation. The bamboo buildings are designed to exist in harmony with the heavily-forested landscape – and they protect the surrounding vegetation as much as possible. While constructing the homes’ many balconies, IBUKU cut holes into the roofs’ overhangs in order to make way for the surrounding trees to grow. Related: Explore This Incredible Green Village in Bali Made Entirely From Bamboo A winding stone path bordered by terraced gardens leads to the entrance of each structure. The pavilion to the right houses the family room, which is a large space with an open-air terrace. At the heart of the living area is the kitchen, complete with a curving countertop made from slabs of locally-sourced river stone . The bedrooms are perched over the living space and designed to take advantage of natural light and ventilation. Each room has an east-facing private balcony that provides incredible views over the valley. To the back of the main building is a grotto pool whose design mimics the natural landscape, creating a fun, indoor-outdoor space. The master bedroom is located at the highest point of the structure. It’s a stunningly romantic space with a lookout tower at the top. The sleeping area is located on the first level, and an attached outdoor bathroom , complete with a monolithic bathtub, looks out over the valley. + IBUKU Via Archdaily

Read the original post: 
Stunning multi-level bamboo home stands deep in the mountains of Bali

Beautiful bamboo building withstands floods and storms in Vietnam

July 13, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Beautiful bamboo building withstands floods and storms in Vietnam

Architecture firm RÂU ARCH created this beautiful thatched roof building burrowed deep into the lush rainforests of Vietnam. The MOOC Spring building is designed to accommodate the many visitors that come to the nearby natural springs. Due to the reoccurring storms and floods in the area, the architects chose to use a combination of locally-sourced stone, timber and bamboo , along with traditional building techniques in order to create a resilient structure able to withstand the harsh climate. The building was designed as an addition for an adjacent resort and houses a restaurant and lounge area. In addition to using locally-sourced materials in its construction, the Mooc Spring building was also built using traditional methods. The circular shape was chosen to withstand harsh winds and the building sits on a base made out of local stone. The first floor contains utility rooms as well as the kitchen and bathrooms. Related: Luxurious bamboo beach bar and restaurant bolsters spa in Vietnam The upper level, which houses the reception area and restaurant, was constructed using timber and bamboo . Although concrete pillars were used for optimal strength, they were wrapped with honey-hued nulgar bamboo for added resilience and of course, for its beautiful aesthetic. The local material was woven throughout the building in various intricate patterns and details to create an atmosphere that would blend in with the natural surroundings. The interior space is exceptionally well-lit thanks to the large glass skylight in the thatched roof that floods the interior with natural light . + RÂU ARCH Via Archdaily Photography by Hùng Râu Kts

Read the original post:
Beautiful bamboo building withstands floods and storms in Vietnam

Bad Behavior has blocked 1099 access attempts in the last 7 days.