University of Toronto Scarborough learning hub to welcome nature indoors

September 17, 2020 by  
Filed under Green

Comments Off on University of Toronto Scarborough learning hub to welcome nature indoors

Canadian firm ZAS Architects and Denmark-based CEBRA Architecture have unveiled the design for the Instructional Centre Phase 2 (IC-2), a new companion building at the University of Toronto Scarborough. Deigned as a “dynamic learning landscape,” the building eschews the traditional boxy arrangement of rooms for a more fluid layout that prioritizes flexibility and stacks learning spaces on top of each other. In addition to a large green roof that will top the fourth floor, the new five-story building will also feature sloped garden beds and an indoor landscaped courtyard. Proposed for a site currently used as a surface parking lot, the new institutional building will offer a variety of technology-enabled spaces, including 21 classrooms of varying sizes and configurations, from a 500-seat auditorium to smaller, 24-seat learning spaces. The project will also contain 124 faculty and staff offices, study spaces, lab rooms, meeting areas and multiple co-working spaces designed to encourage peer collaboration. The ground floor will be used as a social hub with a cafe and informal gathering spaces complete with soaring ceiling heights and an open floor plan. Related: UK University unveils efficient, BREEAM-certified learning center “We envisioned a truly flexible environment that broke down traditional pedagogies and instead, encouraged a fluid learning experience unconfined by the walls of the classroom,” said Paul Stevens, founder and senior principal at ZAS Architects. “Peer-to-peer learning is emulated in all aspects of the design.” Fitted with a mix of translucent and fritted glazing, the contemporary building will be awash in natural light to promote student health and wellness while reducing the facility’s energy footprint. To further provide both mental and physical support to students, the design dedicates a state-of-the-art central floor to student health that will include counseling and mental health resources, a meditation room, a breastfeeding room, a physician and nurse office and academic advising and accessibility services. + ZAS Architects Images via ZAS Architects

View post: 
University of Toronto Scarborough learning hub to welcome nature indoors

Henning Larsen breaks ground on BEAM Platinum-targeted Shaw Auditorium in Hong Kong

April 23, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Henning Larsen breaks ground on BEAM Platinum-targeted Shaw Auditorium in Hong Kong

Shortly after completing the “greenest school” in Hong Kong , Copenhagen-based Henning Larsen has broken ground on yet another sustainability-minded project— the Shaw Auditorium for The Hong Kong University of Science and Technology. Designed with modular seating, the multipurpose auditorium will be a flexible space that can accommodate a wide range of cultural events from concerts and musicals to conventions and exhibitions. The elliptical building will also feature climate-optimized design for reduced energy consumption and is expected to become the first of its kind in Hong Kong to achieve the city’s BEAM (Building Environmental Assessment Method) Platinum sustainability rating. Located on a hilltop overlooking Sai Kung Bay, the Shaw Auditorium will serve as a gateway to the university campus and a hub where academic and student life intersects. The building consists of three concentric rings stacked together to optimize panoramic views of the landscape through walls of glass that illuminate the interior with natural lighting. The facade will be painted white to reflect sunlight; the stacked rings are slightly offset to create balconies that double as sunshades . “Our design aims to become an example of a sustainable subtropical architecture, hopefully influencing the construction industry in this region to design with more consideration to our climate,” Partner and Design Principal at Henning Larsen, Claude Bøjer Godefroy explains. “We also aimed to create the most transformative and innovative auditorium in this region to match the reputation of the University, and to make sure the venue will be lively at all times.” Related: Hong Kong’s “greenest school” champions environmental stewardship Shaw Auditorium’s modular seating can be adapted to fit a variety of programs and is able to seat 850 to up to 1,300 visitors, while the hall can also be turned into a large flat floor area. As a result, the auditorium can take on different “modes” and morph from its default “Learning Commons” setup to accommodate concerts, conferences, theater productions, banquet halls, exhibitions and congregations. The curved auditorium walls can even be used as a 360-degree projection screen for an immersive audio-visual experience. The building also includes auxiliary classroom spaces, public furniture and an integrated cafe. The project is slated for completion in 2021. + Henning Larsen Images via Henning Larsen

Go here to see the original: 
Henning Larsen breaks ground on BEAM Platinum-targeted Shaw Auditorium in Hong Kong

Jump Studios convert a 19th-century factory in Madrid into a colorful co-working space for Google

November 9, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Jump Studios convert a 19th-century factory in Madrid into a colorful co-working space for Google

Read the rest of Jump Studios convert a 19th-century factory in Madrid into a colorful co-working space for Google

See the original post:
Jump Studios convert a 19th-century factory in Madrid into a colorful co-working space for Google

Samoo Architects & Engineers to design Ulju Government Complex in South Korea

March 27, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Samoo Architects & Engineers to design Ulju Government Complex in South Korea

Read the rest of Samoo Architects & Engineers to design Ulju Government Complex in South Korea Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: auditorium , cross-ventilation , energy efficient building , natural ventilation , Samoo Architects & Engineers , south korea , Sustainable Building , vertical louvers

View post:
Samoo Architects & Engineers to design Ulju Government Complex in South Korea

Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

January 15, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

Read the rest of Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: auditorium , Coop Himmelb(l)au , exhibition space , facade design , french architecture , gallery space , lyon , Musée des Confluences , Museum , steel architecture , steel facade

See the rest here:
Coop Himmelb(l)au complete their reflective Musée des Confluences in France

BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool

April 10, 2014 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool

Read the rest of BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: auditorium , BREEAM , brick , England , Everyman Theatre , green , Haworth Tompkins , liverpool , natural ventilation , Reclaimed , recycled , Sustainable , theater , theatre

More here:
BREEAM Excellent Everyman Theatre Renovation Reuses 25,000 Bricks in Liverpool

Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California

April 10, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California

Read the rest of Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: affordable housing , california architecture , california housing , cheap building materials , houses on stilts , low-cost housing , Moose Road Residence , Mork Ulnes Architects , plywood homes , Ukiah Valley , Ukiah Valley architecture , Yvonne Mouser

Here is the original: 
Tiny Moose Road Residence Frames Stunning Views of Ukiah Valley in California

Bad Behavior has blocked 2877 access attempts in the last 7 days.