Amazing elevated museum lets you stroll through the treetops in British Columbia

June 23, 2017 by  
Filed under Green

Comments Off on Amazing elevated museum lets you stroll through the treetops in British Columbia

This angular museum meanders through a forest in British Columbia . Canadian firm Patkau Architects designed the elevated building to house a private collector’s artwork and keep it safe from flooding. The museum’s linear succession of spaces creates a promenade that evokes the experience of strolling through the forest. An elevated walkway leads to the main entrance of the building, which is located beneath an angular form clad in pale wooden slats. While the exterior facade, clad in black metal panels , gives the building an artificial appearance, the wood-dominated interior connects it to its forested surroundings and introduces an element of warmth and familiarity. The configuration of the site informed the overall massing of the building. In order to protect the gallery from flooding , the building is elevated a full story above the ground. Related: Spectacular new shipping container museum nestles near China’s Great Wall Looking towards the forest, a glass walkway occupies an entire side of the building, while a large stairway at the center connects the museum to the green space below. These design decisions reflect the intent to focus all attention on nature and the artwork. + Patkau Architects Via Dezeen Photos by James Dow / Patkau Architects

Read the original:
Amazing elevated museum lets you stroll through the treetops in British Columbia

Bad Behavior has blocked 1044 access attempts in the last 7 days.