Mirrored art complex in Bangkok seamlessly co-exists with the surrounding trees

June 21, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Mirrored art complex in Bangkok seamlessly co-exists with the surrounding trees

A reflective facade and calculated layout blends Bangkok’s new Naiipa Art Complex into the environment. Designed by Bangkok-based Stu/D/O Architects , the mixed-use building carefully wraps around the existing trees on the property while using its mirrored cladding to camouflage the structure into the lush green backdrop. The Naiipa complex (which means “deep in the forest”) is a 25,000-square-foot building that includes an art gallery, music studio, dance studio and office space, along with restaurants and coffee shops. According to the architects, the plan was to provide a community-focused center that wouldn’t disturb the existing greenery . Stu/D/O said, “The project is named after the concept of concealing the architecture in the forest as the vision of greenery is expanded by using reflective glass all around.” Related: Gorgeous mirrored facade extension allows brick Belgian notary to blend into the landscape To create a subtle volume for the large building and its multiple uses, the design was divided into two main sections separated by a tree-filled courtyard. Building A is an elongated structure that was carefully built around an existing pink trumpet tree to protect its growth. The second building is a cube-like four-story structure. A winding multilevel walkway that connects the two buildings intertwines around the existing trees , giving visitors a chance to truly connect with nature. To disguise the complex within its surroundings, the architects used three different types of glazing to create a mirrored effect : reflective, translucent and transparent. According to the firm, the multiple glazed walls, along with the “rhythmic folding pattern” of the facade, helped accomplish the goal. The east side of the building uses a translucent double facade that helps filter direct sunlight and reduce heat on the interior. As visitors follow this facade to the entrance, the building begins to “fold,” creating a narrow entrance reminiscent of a vibrant forest. Inside, the sun’s rays are reflected off the exterior facade , creating displays of shadow and light throughout the day, again imitating a forest canopy. The structure welcomes visitors with a floating “Bird Nest” gallery that is clad in reflective glass and appears to be surrounded by trees, creating a true feeling of ‘Naiipa.’ + Stu/D/O Architects Via Archdaily Images via Stu/D/O Architects

Read the original here:
Mirrored art complex in Bangkok seamlessly co-exists with the surrounding trees

A striking concrete home in Ontario targets minimal environment impact

June 21, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on A striking concrete home in Ontario targets minimal environment impact

Toronto-based Teeple Architects has paired a beautiful but unusual site in Ontario with the sculptural Port Hope House, an award-winning residence that boasts a wide array of sustainable features. Located east of Toronto , the single-family rural home takes inspiration from the client’s 75-acre property that consists of a woodlot, a fallow field, an abandoned Grand Trunk railway cut and a steep cliff that falls into Lake Ontario. Built with long concrete walls, the Port Hope House appears like a rock outcropping lifting upwards. Teeple Architects carefully sited the Port Hope House to reap the advantages of the property’s four distinctive site conditions — the quiet and dark woods to the north, the open fallow field, the rail cut that hints at man’s intervention and the dramatic lake embankment to the south. The project was rendered as a “tectonic expression” that rises from the earth as a single, curving volume and then splits into two framed volumes so natural light can penetrate deep inside the home. “As an architectural composition, the project offers a unique interpretation of the domestic space — a fundamental object of architectural inquiry — based on the particular experiences and opportunities of a site,” Teeple Architects explained. “Expressed as a small handful of sculptural but restrained moves, the project breaks the mold of contemporary home design in imagining the house as a natural form, an organic but certainly not pre-ordained result of creative exchange between architect, client and environment.” Related: Philip J. Currie Dinosaur Museum is sustainably built from CNC-milled beetle-kill timber To minimize its environmental footprint, the light-filled house features a high-performance envelope with heat-mirror film glazing and follows passive solar principles. The long concrete walls offer high thermal mass and are clad with charcoal zinc siding. Water and sewage are treated on site to reduce reliance on the grid. Rainwater is harvested for irrigation, and geothermal energy has been tapped for heating. + Teeple Architects Images by Scott Norsworthy

Read the original post:
A striking concrete home in Ontario targets minimal environment impact

Anaheim’s elegant new Performing Arts Center was inspired by the city’s former orange groves

March 12, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Anaheim’s elegant new Performing Arts Center was inspired by the city’s former orange groves

Recently unveiled plans for the new Anaheim Performing Arts Center envision an 11-acre complex with a series of cylindrical buildings whose shapes were inspired by the city’s former orange groves. Designed by local firm, SPF Architects, the sprawling APAC campus will have a 2,000-seat concert hall, a 1,700-seat opera hall, and a 600-seat black box theater, all covered in a brilliant perforated copper cladding reminiscent of orange peels. The new complex will replace the existing Anaheim’s City National Grove venue in order to bring a contemporary, world-class arts complex to the city. Along with the concert and opera halls, the sprawling complex will also have a soaring museum tower with a 24-foot observatory, an outdoor amphitheater, two restaurants, office space, a convention hall and lecture auditoriums. The outdoor area will include various open spaces that include fountains, a large reflecting pool and various walking paths that lead between the buildings. The landscaping scheme will use native plants chosen for their resiliency and ability to provide shade. Related: Renderings unveiled for World Trade Center Performing Arts Center show a glowing, lantern-like cube Each of the main buildings on site will be clad in a perforated copper-anodized aluminum. The particular cladding style was chosen not only for its environmental properties, allowing for light and air circulation in the interiors but also as a nod to the city’s agricultural history. Anaheim city was once covered in vineyards, with the local economy based almost entirely on wine production until the vineyards were wiped out by disease in the late 19th century. Later, an investment in citriculture revived the city’s agricultural strength, spurring what is commonly referred to as California’s “second gold rush.” “Anaheim’s socioeconomic driver quickly became the orange, so naturally our design for the center was influenced by it,” says SPF:a design principal, Zoltan E. Pali, FAIA. “We imagined that if we were to roll up the pavement of the parking lot we would find the old spirits of old citrus trees.” To create the circular buildings, the architects studied the design of orange trees, from the trunks to the leaves and even the skin of the oranges. The tiny circular elements found in orange skin inspired the design team to mirror not only the circular shape of the trees but also the porous nature of the fruit’s skin. Even the layout of the complex was designed in a grid system, similar to the common orchard. + SPF:Architects

The rest is here: 
Anaheim’s elegant new Performing Arts Center was inspired by the city’s former orange groves

A rural Montana Farm is converted into spectacular outdoor art center called Tippet Rise

August 2, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on A rural Montana Farm is converted into spectacular outdoor art center called Tippet Rise

The main feature is Oliver’s Music Barn, designed by Gunnstock Timber Frames and Arup engineers and collaborating with the art center’s director, Alban Bassuet. A 150-set concert hall and visitor center are found underneath the wooden-clad, gabled roof. An open air venue, named Tiara, is also a central part of the project. The wooden roof , held up by abstractly angled columns, is mean to echo performances’ acoustics right back at the audience and the surrounding Beartooth Mountains serve as breathtaking scenery. Related: 6 new inspiring & sustainable museums you must see now Ensamble Studio was commissioned to create three architectural structures for the property. One of the structures, named Domo, is mean to represent an inverted mountain range, allowing guests to walk underneath stark peaks and intriguing caverns. Beartooth Portal and Inverted Portal, the other sculptures , incorporate two concrete formations leaning up against one another in a triangular fashion. Sculptures by Patrick Dougherty , Mark di Suvero and Stephen Talasnik , from the center’s permanent collection, are also featured. On loan from the Smithsonian Hirshorn Museum and Sculpture Garden are two works by Alexander Calder , Two Discs and The Stainless Stealer, which were originally created in the 1960s. Cathy and Peter Halstead, the center’s founders, stated, “After six years of planning and work and a lifetime of dreams, we are about to have the pure joy of opening Tippet Rise by adding the only element that’s still missing: the public.” Visitors are welcomed by geothermal hydrology systems and an upcoming 80,000 watt solar canopy to charge electric vehicles. +Tippet Rise Art Center Via Dezeen Images via  Iwan Baan

Read more from the original source:
A rural Montana Farm is converted into spectacular outdoor art center called Tippet Rise

A rural Montana farm is turned into an artistic dream destination called Tippet Rise

August 2, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on A rural Montana farm is turned into an artistic dream destination called Tippet Rise

The main feature is Oliver’s Music Barn, designed by Gunnstock Timber Frames and Arup engineers and collaborating with the art center’s director, Alban Bassuet. A 150-set concert hall and visitor center are found underneath the wooden-clad, gabled roof. An open air venue, named Tiara, is also a central part of the project. The wooden roof , held up by abstractly angled columns, is mean to echo performances’ acoustics right back at the audience and the surrounding Beartooth Mountains serve as breathtaking scenery. Related: 6 new inspiring & sustainable museums you must see now Ensamble Studio was commissioned to create three architectural structures for the property. One of the structures, named Domo, is mean to represent an inverted mountain range, allowing guests to walk underneath stark peaks and intriguing caverns. Beartooth Portal and Inverted Portal, the other sculptures , incorporate two concrete formations leaning up against one another in a triangular fashion. Sculptures by Patrick Dougherty , Mark di Suvero and Stephen Talasnik , from the center’s permanent collection, are also featured. On loan from the Smithsonian Hirshorn Museum and Sculpture Garden are two works by Alexander Calder , Two Discs and The Stainless Stealer, which were originally created in the 1960s. Cathy and Peter Halstead, the center’s founders, stated, “After six years of planning and work and a lifetime of dreams, we are about to have the pure joy of opening Tippet Rise by adding the only element that’s still missing: the public.” Visitors are welcomed by geothermal hydrology systems and an upcoming 80,000 watt solar canopy to charge electric vehicles. +Tippet Rise Art Center Via Dezeen Images via  Iwan Baan

More:
A rural Montana farm is turned into an artistic dream destination called Tippet Rise

BIG Updates Plans for the Kimball Art Center Renovation in Park City, Utah

March 6, 2014 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on BIG Updates Plans for the Kimball Art Center Renovation in Park City, Utah

Read the rest of BIG Updates Plans for the Kimball Art Center Renovation in Park City, Utah Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , art center , big , Bjarke Ingels Group , eco art center , eco design , green architecture , Green Building , green design , green renovation , historic renovation , kimball art center , park city , Sustainable Building , sustainable design , UT , Utah        

Original post:
BIG Updates Plans for the Kimball Art Center Renovation in Park City, Utah

Dia:Beacon Gallery Rises Within a Beautifully Renovated Industrial Building on the Edge of the Hudson River

December 21, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Dia:Beacon Gallery Rises Within a Beautifully Renovated Industrial Building on the Edge of the Hudson River

Situated on the banks of the Hudson River in New York State, Dia:Beacon Riggio Galleries is a beautiful exhibition space set within a renovated Nabisco (National Biscuit Company) box printing facility. The Dia Art Foundation has been a pioneer in converting industrial buildings into sites specifically designed for contemporary art, and this collaboration between American artist Robert Irwin and OpenOffice Architecture is a beautiful example of adaptive reduce that injects creativity into the 22,000 square meter space. Read the rest of Dia:Beacon Gallery Rises Within a Beautifully Renovated Industrial Building on the Edge of the Hudson River Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: art center , art foundation new york , biscuit factory art gallery , dia art foundation , dia:beacon , Hudson River , industrial renovation , nabisco factory , remodeled factory

See the original post:
Dia:Beacon Gallery Rises Within a Beautifully Renovated Industrial Building on the Edge of the Hudson River

Inca Bridge: A Golden Mineral Arch Forms a Natural Bridge at the Foot of Mount Aconcagua

December 21, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Inca Bridge: A Golden Mineral Arch Forms a Natural Bridge at the Foot of Mount Aconcagua

Read the rest of Inca Bridge: A Golden Mineral Arch Forms a Natural Bridge at the Foot of Mount Aconcagua Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: aconcagua mountain , Argentina , eco-travel , eco-turism , golden arch , historic site , inca , inca bridge , inca saga , mineral water , natural bridge , thermal water

View original post here:
Inca Bridge: A Golden Mineral Arch Forms a Natural Bridge at the Foot of Mount Aconcagua

Spanish Train Station Renovated Into A Green-Roofed Youth & Public Art Center

April 26, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Spanish Train Station Renovated Into A Green-Roofed Youth & Public Art Center

Read the rest of Spanish Train Station Renovated Into A Green-Roofed Youth & Public Art Center http://www.inhabitat.com/wp-admin/ohttp://www.inhabitat.com/wp-admin/options-general.php?page=better_feedptions-general.php?page=better_feed Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , adaptive reuse , art center , cultural center , Daylighting , eco design , espacio vias , estudio sic , green architecture , Green Building , green design , green renovation , green roof , historic renovation , leon , passive solar design , Spain , Sustainable Building , sustainable design , train station , youth art center

See original here: 
Spanish Train Station Renovated Into A Green-Roofed Youth & Public Art Center

Urban Forest Cultural Center Unveiled for Korea

October 19, 2010 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Urban Forest Cultural Center Unveiled for Korea

Read the rest of Urban Forest Cultural Center Unveiled for Korea http://www.inhabitat.com/wp-admin/ohttp://www.inhabitat.com/wp-admin/options-general.php?page=better_feedptions-general.php?page=better_feed Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “culture forest” , “sustainable architecture” , art center , cultural center , eco design , green architecture , green design , korea , Solar Power , sustainable design , unsangdong architects , urban forest

Read more: 
Urban Forest Cultural Center Unveiled for Korea

Next Page »

Bad Behavior has blocked 1030 access attempts in the last 7 days.