Episode 135: Changing the narrative on consumption, Apple’s gang of four

August 10, 2018 by  
Filed under Business, Eco, Green

Comments Off on Episode 135: Changing the narrative on consumption, Apple’s gang of four

In this episode, how the corporate world can get down to work on plastics, the science of behavioral economics, and how Akamai, Etsy and Swiss Re are benefiting from Apple’s renewable energy procurement strategy.

Continued here:
Episode 135: Changing the narrative on consumption, Apple’s gang of four

Is vertical farming the future for agriculture or a distraction from other climate problems?

August 10, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Is vertical farming the future for agriculture or a distraction from other climate problems?

Vertical farming promises a more equitable, resilient food system. But is it just a trend that perpetuates our current problems?

Original post:
Is vertical farming the future for agriculture or a distraction from other climate problems?

Holds water: Harvesting rain could help Caribbean countries after hurricanes

August 10, 2018 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Holds water: Harvesting rain could help Caribbean countries after hurricanes

A new model of this ancient technology could improve communities’ access to fresh water both after storms and day-to-day.

View original here:
Holds water: Harvesting rain could help Caribbean countries after hurricanes

Dramatic fountain and plaza define Foster + Partners newest Apple Store in Milan

July 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Dramatic fountain and plaza define Foster + Partners newest Apple Store in Milan

Foster + Partners has unveiled images of Milan’s newest Apple Store—and it’s just as strikingly gorgeous as we expected. Building off of Apple’s “Town Square” retail store concept and the city’s legacy of impressive public piazzas, the Apple Piazza Liberty Store features a new public plaza where locals and visitors can gather and enjoy views of a new dramatic fountain. The store is sunken below grade and includes a spacious, light-filled interior with mature live trees set in raised planters. Located off of Corso Vittorio Emanuele, one of the most popular pedestrian streets in the city, Apple Piazza Liberty grabs attention with its stunning fountain made up of two rectilinear pools and vertical water jets. Visitors can observe the fountain from the broad stone steps of the Amphitheater leading down to the sunken Apple Store or enter the fountain through the 26-foot-tall glass-covered entrance enveloped by dramatic views and sounds of cascading water. “[It’s] an immersive recreation of the childhood game of running through fountains, the experience changes throughout the day as sunlight filters through the water, while at night the glass ceiling creates a kaleidoscopic effect, with the water falling down the walls, and its reflections travelling infinitely up the sky,” explain the architects in their press release. Stefan Behling, Head of Studio at Foster + Partners, adds: “The fountain is an expression of child-like excitement that speaks to each one of us. In its simplicity, it echoes the idea of walking into a big fountain without getting wet, and the joy of being alive.” Related: Foster + Partners-designed Apple Store glows like a paper lantern in Macau The fountain’s waterfall effect can be seen below-grade in a second wall of water at the base of the Amphitheater . The Amphitheater steps and surrounding plaza were paved with Beola Grigia, a luminous local stone from Lombardy, and flanked by 21 new Gleditisia Sunburst trees. Inside, the interior is “metaphorically carved from the same stone as the plaza above,” with a stepped ceiling and skylights that let in natural light. + Foster + Partners Images by Nigel Young/ Foster + Partners

Read the rest here:
Dramatic fountain and plaza define Foster + Partners newest Apple Store in Milan

Timber wedding venue in China mirrors the mountainous landscape

July 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Timber wedding venue in China mirrors the mountainous landscape

When charged with adding a multi-functional building to a mountain resort in China, Shanghai-based firm  AIM Architecture used the stunning landscape as inspiration. Located slightly away from the resort’s existing buildings, MuWeCo stands out for its dramatic vaulted roofs that mimic the outline of the mountain range in the background. The Fushengyu Hot Springs Resort is tucked into the remote foothills of the Luo Fu Shan range in Sichuan, China. The resort has multiple buildings, including the main spa building  and various villas and small apartments that cater to guests looking to enjoy the picturesque setting. Related: Elegant Japanese wedding chapel mimics curved leaves The resort management wanted a new building on-site to provide extra space for practical uses such as a wedding hall , exhibition area or conference rooms. However, the building’s design was completely inspired by nature. According to the project description, the architects’ concept aimed to create an open space that put the focus on the majestic, mountainous landscape. To blend the building into this stunning backdrop, the architects created a series of striking sloped roofs that evoke the feeling of being under a tent. The dramatic design continues throughout the interior, where the curved ceiling panels dotted with tiny lights create a vibrant atmosphere. The walls of the building are clad almost entirely with glass panels, allowing optimal natural light to flood the interior while providing endless views of the surrounding scenery. The interior is spacious and open, with warm timber and cork paneling and flooring made out of local river stones, again creating a strong connection with nature. To really soak in the surroundings, guests are invited to enjoy the views from the large open-air deck, which provides 360-degree views of the mountain range in the background. According to the architects, they drew inspiration for MuWeCo’s design from the resort ‘s incredible setting and from the desire to ensure complete and total relaxation for guests: “People visit spas for rest and relaxation, and this design opportunity allowed us to re-imagine nature and landscape as public spaces, and our relationship to both. The architecture provides a contrast for the stunning scenery, and has proven to be a lasting and beautiful space for wellness.” + AIM Architecture Via Archdaily Images via AIM Architecture

Read the original here:
Timber wedding venue in China mirrors the mountainous landscape

After a makeover, this local shack becomes the envy of the neighborhood

July 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on After a makeover, this local shack becomes the envy of the neighborhood

Nearly everyone has strolled through a darling neighborhood and suddenly come across an orphan house. Sitting silently, often in the shadows of the prettier houses, there’s a neglected home that once had dignity. A family of four discovered such a home in an Iowa City neighborhood, and with some TLC and help from Neumann Monson Architects , they transformed it into a star of the community. Seeking a tranquil neighborhood near the University of Iowa campus, the family found the unpolished jewel, built in the ’60s, on a quiet street lined with lovely modest homes. It was a smaller, 1,300-square-foot home, and years of high-turnover renters had left their mark, earning the abode the local moniker of “ The Shack .” Related: O2 Studio renovated an old Netherlands home into a gorgeous energy-neutral villa Determined to change that image, the family embarked on a mission of a cosmetic makeover that would also embrace the home’s carbon-neutral potential. After commissioning Neumann Monson Architects for the project, the family wanted to create a guest room and recreation room in the formerly unfinished 500-square-foot basement. Then, the team expanded the ground floor from 1,300 square feet to 2,500 square feet with a slab-on-grade modification. All these upgrades used standard post and beam construction coupled with steel wood framing and steel columns. To sustain the eco-friendly theme, the home’s walls and ceilings were lined with insulated sheathing and foamed-in-insulation, creating R-24 walls and an R-40 roof. Upgraded windows take full advantage of natural light without sacrificing the mid-century spirit. A new tongue-and-groove bleached cedar ventilated rain screen beautified the home’s exterior. Energy-saving renovations also included new super-efficient climate control systems, such as LED lighting , EnergyStar appliances and a closed-loop, horizontally-bored geothermal system with fresh air energy recovery. An 8.4kW photovoltaic array powers the LED lighting, mechanical systems and energy-efficient appliances. The family enjoys the credit they receive from the utility company for their home’s surplus energy, but they love the homey ambiance of the neighborhood even more. A nearby property is undergoing a similar overhaul, so their success appears to be contagious. + Neumann Monson Architects Via ArchDaily Images via Integrated Studio

Excerpt from: 
After a makeover, this local shack becomes the envy of the neighborhood

Computer modeling informed the whimsical design of this experimental home

July 30, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Computer modeling informed the whimsical design of this experimental home

At first glance, this house in Prague may look like a fanciful and whimsical work of art with little regard for practicality, but a deeper inspection reveals that careful computer modeling and budgeting actually informed its unusual design. Czech architect and co-founder Jan Šépka of the local practice Šépka Architekti designed this organic abode, called the House in the Orchard, as one of his latest experimental residences in the country. Raised on a stalk like a mushroom, the modernist three-story home was crafted in response to the steeply sloped site and comprises a living area of 861 square feet. Designed for one of Šépka’s old friends on the outskirts of Prague, the House in the Orchard is raised on a concrete pillar to mitigate the steep slope and to avoid the high construction cost of a traditional foundation. The three-story dwelling’s asymmetrical shape was conceived through  computer modeling and is split into triangular spaces for stability. To create the home’s concrete-like appearance, the architect layered a gray, waterproof skin atop polyurethane sprayed on top of plywood sheets; the final effect gives the structure its deceptively heavy look. A ramp on the upper part of the slope leads to the entrance and the first floor, which consists of the living area, kitchen and dining room with a wood-burning stove and a large window that frames views of the landscape to the north. Modernist furniture is mixed with custom plywood furnishings designed by Šépka. Related: Sprawling Villa H in Prague adapts to a steep plot with a creative 3-level layout A plywood staircase with open treads and a metal railing leads up to the second floor where the bedrooms and bathroom are located. The study can be found on the top floor. A large skylight in the study draws natural light deep into the home. + Šépka Architekti Via Wallpaper* Images by Tomáš Malý

View post: 
Computer modeling informed the whimsical design of this experimental home

Foster + Partners-designed Apple Store glows like a paper lantern in Macau

July 10, 2018 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Foster + Partners-designed Apple Store glows like a paper lantern in Macau

Foster + Partners has unveiled a new Apple Store in Macau  — and it’s very different from the all-glass buildings we’ve come to expect from the company. In response to the hustle and bustle of the port city known as the “Las Vegas of Asia,” the British international architecture studio crafted Apple Cotai Central as an oasis of calm housed in a glowing cube surrounded by bamboo. Instead of the Apple brand’s iconic full-height glazing, the architects applied a “first-of-its-kind” glass-stone composite facade that appears to glow from within. Located in the Sands Cotai Central resort, the Apple Cotai Central store opened late last month and is the second Apple store in Macau. Foster + Partners created the design in collaboration with the Apple design team led by chief design officer Sir Jonathan Ive as well as with senior vice presidency of Retail and Online Stores Angela Ahrendts. The new store continues Apple’s embrace of POPS (privately owned public spaces) in that the grounds also include a large new event plaza nestled within a bamboo forest. “We wanted to create something very simple and pure — a beautiful and elegant building that complements the sounds, sights and colors of Macau, while embodying a sense of clarity and quietude,” said Stefan Behling, Head of Studio at Foster + Partners. “The design creates two distinct spaces, one inside and one outside, imbued with a sense of authentic beauty arising from the innovative use of natural materials .” Related: Foster + Partners’ Apple Park Visitor Center opens to the public The Apple Cotai Centra gets its “paper lantern” effect from the glass-stone composite facade made up of extremely thin layers of stone attached to five layers of glass, which creates the effect of translucent stone walls evocative of stained glass. To achieve a sense of lightness, the structural frame is only supported on three corner columns clad in mirrored stainless steel. The airy interior features a glazed facade with a skylit central atrium surrounded by bamboo. A pair of grand stone staircases leads to the upper level that is also flooded with natural light. + Foster + Partners Images by Nigel Young/Foster+Partners

The rest is here:
Foster + Partners-designed Apple Store glows like a paper lantern in Macau

Apple invests millions in a carbon-free aluminum smelting method

May 11, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Apple invests millions in a carbon-free aluminum smelting method

For over 130 years, aluminum , a material in many Apple products, has been produced in the same dirty, greenhouse gas -releasing way. That could all change soon: Apple is partnering with aluminum company Alcoa Corporation and metal company Rio Tinto to commercialize technology that, according to Apple , “eliminates direct greenhouse gas emissions from the traditional smelting process.” Fast Company reported the tech giant is investing $10.1 million in research and development. Rio Tinto and Alcoa are coming together to form Elysis, a joint venture company, with the goal of packaging the technology for sale in 2024. Not only is Apple betting big on the venture, the governments of Quebec and Canada are investing around $47 million. Elysis will be based in Montreal and will employ 100 people to work towards commercialization of what Alcoa called the world’s first zero-carbon aluminum smelting technology. Apple said they’d be offering technical support. Related: Apple’s new recycling robot can disassemble 200 iPhones in a single hour Alcoa said in Canada, “the technology could eliminate the equivalent of 6.5 million metric tons of greenhouse gas emissions, if fully implemented at existing aluminum smelters in the country. That represents an amount roughly equal to taking nearly 1.8 million light-duty vehicles off the road.” Apple chose eight materials to zero in on to seek cleaner production methods, and aluminum is one of those. The company said back in 2015, three of their engineers started a search for an improved method of mass-producing aluminum, and they found it at Alcoa. The company’s founder, Charles Hall, pioneered the old method in 1886, but it uses a carbon material that smolders throughout the process, so greenhouse gases are released. But then Alcoa developed a new process that utilizes an advanced conductive material rather than carbon. The smelting process releases oxygen , not carbon dioxide. Rio Tinto brings smelting technology development experience to the joint venture, which will work towards larger scale production. Alcoa CEO Roy Harvey said in the company’s statement, “This discovery has been long sought in the aluminum industry, and this announcement is the culmination of the work from many dedicated Alcoa employees. Today, our history of innovation continues as we take aluminum’s sustainable advantage to a new level with the potential to improve the carbon footprint of a range of products from cars to consumer electronics.” + Apple + Alcoa Via Fast Company Images via Apple

See the rest here:
Apple invests millions in a carbon-free aluminum smelting method

Architects propose a giant circular park in the sky for Asti, Italy

May 11, 2018 by  
Filed under Green

Comments Off on Architects propose a giant circular park in the sky for Asti, Italy

This giant green-roofed ring designed for Asti, Italy pairs a car park with a beautiful public space. The project, designed by architects Angelo Salamone and Ilaria Filippi of AS-DOES , is an example of how green infrastructure can create a functional and attractive community space. AS-DOES presented this car park as a proposal for a competition organized by Asti Servizi Pubblici S.p.A. The contest called for solutions to tackle the redevelopment of Piazza Campo del Palio in Asti. Every project needed to address how to revitalize the area and make it safer and more functional for citizens. Related: Striking new footbridge rehabilitates formerly derelict area of French city The multi-story elliptical car park functions as a covered overpass with a large green roof. The project provides vast open spaces , areas for parking and space for commercial and cultural activities. The designers incorporated green space to make the location more appealing and to provide a place for recreation. The green roof gives visitors incredible city views, too. The roof is an ideal location for friends to gather and play ball or skate. The ground floor of the car park has a central square that can be used for a variety of purposes, including as a venue for performances, local events or markets. + AS-DOES

Read more from the original source:
Architects propose a giant circular park in the sky for Asti, Italy

Next Page »

Bad Behavior has blocked 972 access attempts in the last 7 days.