Timber ‘prosthesis’ gives Mexican tiny apartment more flexibility

January 27, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Timber ‘prosthesis’ gives Mexican tiny apartment more flexibility

Supportive scaffolding typically comes down after a construction project is complete, but MANADA Architectural Boundaries has used the wooden “prosthesis” to add flexibility to a tiny apartment in Mexico City. The wooden skeleton is interwoven throughout the interior, creating a second level loft space and extending out to the patio, where its serves as the frame for a vertical garden . The apartment, located in La Condesa neighborhood of Mexico City, has a layout typical to the area, with double-height ceilings, a simple interior, and a strong connection to nature. Updating the space was essential, but not at the cost of losing its original character. Related: MVRDV’s massive staircase made of scaffolding opens in Rotterdam According to the architects, the concept behind “Essay 4 Spatial Prosthesis” was inspired by artificial prostheses that are designed to “correct a damaged organ’s function; second, to extend an organ’s inherent capability.” Using this as the inspiration for the apartment’s renovation, the architects choose the wooden skeleton structure to provide a second floor loft space. In addition to providing another level to the home, the wooden “prosthesis” is strategically integrated throughout the space, creating new sitting nooks and functional space where possible. Continuing out into the apartment’s open-air patio, the structure serves as a light and airy frame for a lovely vertical garden . + MANADA Architectural Boundaries Via Archdaily Photographs by Jaime Navarro

See the rest here: 
Timber ‘prosthesis’ gives Mexican tiny apartment more flexibility

Richard Guibault created an airy Parisian apartment in just 300 square feet

March 17, 2015 by  
Filed under Green

Comments Off on Richard Guibault created an airy Parisian apartment in just 300 square feet

Read the rest of Richard Guibault created an airy Parisian apartment in just 300 square feet Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: apartment renovation , green renovations , interior design , interior design tiny space , Paris apartment , Paris living , Richard Guibalt interior design , Richard Guibault , Richard Guibault apartment , Richard Guibault tiny apartment , tiny apartment , tiny living , tiny space design , urban living

Original post:
Richard Guibault created an airy Parisian apartment in just 300 square feet

Kenyan teenager converts his school’s poop into safe, clean energy

March 17, 2015 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Kenyan teenager converts his school’s poop into safe, clean energy

Click here to view the embedded video. In early January 2013, Kenya’s oldest English-language school, the Maseno School , opened new dormitories for 720 students, and it had a couple of problems. Pit latrines and a faulty sewage system inevitably left foul odors and polluted local freshwater sources, while the kitchen used firewood for cooking fuel—unhealthy for cooks and the environment alike. High school senior, Leroy Mwasaru, now 17, and four of his friends had an idea: to harvest poop and other waste and turn it into a safe, clean and eco-friendly source of cooking fuel . Check out this video courtesy of  Makeshift , and read on past the jump to learn more about the project! Read the rest of Kenyan teenager converts his school’s poop into safe, clean energy Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Africa , biogas , biohacking , clean fuel , cooking fuel , firewood , human waste bioreactor , hwb , kenya , leroy mwasaru , Maseno School , methane , Poo Power! , renewable energy

View original here: 
Kenyan teenager converts his school’s poop into safe, clean energy

Sinato cleverly adds an L-shaped wood partition to expand a small apartment footprint in Japan

December 26, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on Sinato cleverly adds an L-shaped wood partition to expand a small apartment footprint in Japan

Read the rest of Sinato cleverly adds an L-shaped wood partition to expand a small apartment footprint in Japan Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: apartment renovation , concrete , cross-ventilation , glass panels , Japan , japanese apartments , l-shaped partition , natural light , open plan layout , open-plan , Sinato , south-facing , white painted walls , wooden partition

Read the original here:
Sinato cleverly adds an L-shaped wood partition to expand a small apartment footprint in Japan

Bad Behavior has blocked 2780 access attempts in the last 7 days.