Green-roofed visitor center blends into Quebecs lakeside landscape

January 23, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-roofed visitor center blends into Quebecs lakeside landscape

This handsome timber building by the lake looks like a sumptuous holiday retreat, but rest assured it’s open to the public for all to enjoy. Canadian design studio Anne Carrier Architecture completed the visitor center in Quebec’s Mont Orford National Park and skillfully blends the building into the landscape using a black-stained facade and green roof . The building, known as the Bonnallie Services Center, is one of several design projects the architecture firm has completed for the national park. Located next the stunning Stukely Lake, the 430-square-meter Bonnallie Services Center embraces views of the lake and mountains beyond. The two-story building is partially embedded into the earth and is angled to maximize views and frame an outdoor amphitheater . Full-height glazing is installed on the second floor for panoramic viewing and opens up to a covered outdoor terrace with seating. Related: Visitor center disguised as a hill to welcome visitors to Denmark’s historic Kalø Castle Ruins The visitor center is clad in black-stained timber to make the building recede into the landscape. In contrast, the interior is dominated by pale cedar . In addition to a welcome center for visitors, the contemporary building comprises boat maintenance and storage facilities, kitchen, and gift shop. “Exterior and interior spaces are connected by a network of walkways, stairs, covered passages nooks that are inspired by the natural meandering of walking trails,” said the architects to Dezeen . + Anne Carrier Architecture Via Dezeen Images via Anne Carrier Architecture , by Stephane Groleau

Here is the original post: 
Green-roofed visitor center blends into Quebecs lakeside landscape

Bad Behavior has blocked 1509 access attempts in the last 7 days.