Village-inspired office in Jakarta is topped with living trees and a green roof

August 21, 2017 by  
Filed under Green, Recycle

Comments Off on Village-inspired office in Jakarta is topped with living trees and a green roof

The new Aedas- designed Unilever HQ in Jakarta references Indonesia ‘s villages to create a welcoming environment filled with natural sunlight and plenty of green space. The building features green roofing, a main square and winding streets to mimic the organization of a traditional village, along with floor-to-ceiling louvered windows that fill the interior with light. The new building sits in the BSD Green Office Park, Indonesia’s first green office campus masterplanned by Aedas. It houses the company’s four separate offices in Jakarta under one roof and combines its modern vision with the country’s historic architectural influences. Related: Aedas unveils mountainous mixed-use building that looks like a stack of books The large complex incorporates three main elements–community, diversity and nature–into the design and focused on facilitating collaboration while maintaining privacy. Group and individual workspaces are organized into zones to encourage collaboration. The ground floor houses public and common areas organized around a central atrium. A variety of elements– Indonesian batik fabrics, recycled teak timber , and furniture– reference the traditional Indonesian culture. Grey aluminium blade louvers cover the curtain wall system and provides shade while reducing heat gain . Natural light reaches all interior spaces thanks to the absence of enclosures. + Aedas Via World Architecture News

Original post:
Village-inspired office in Jakarta is topped with living trees and a green roof

Giant ski slope to top green-roofed civic center in Beijing

April 25, 2017 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on Giant ski slope to top green-roofed civic center in Beijing

The next time you visit Beijing you may want to get your sled ready. China’s ever-evolving capital will soon be home to a stunning new civic center topped with an artificial snow-covered slope perfect for skiing and sledding. Designed by architect Andrew Bromberg of Aedas , the civic center, called the China World Trade Center Phase 3C, will merge energy efficient principles with mixed-use programming that accommodates the arts, outdoor recreation, and even organic farming. Set for completion in 2020, this extraordinary project is the final piece of the China World Trade Center masterplan, which includes Beijing’s two tallest towers to date in the city’s business district. With its eye-catching sculptural shape and ample green space, the Phase 3C development will serve as an anchor and gateway to the complex. Instead of massing the buildings around a single street-level civic green, Bromberg elevated the green space to the upper level to create a series of green terraces outfitted with seating and large trees. The shape of the elevated building dips towards the street corner but gently lifts up towards the tall towers. An Olympic-sized indoor ice-skating rink will be located directly below the largest roof garden, which sits above multiple levels of retail. Parking is tucked beneath ground. The building will also include an amphitheater, art studios, exhibition spaces, an organic farm , cultural and educational facilities, a rock climbing wall, theater, and a water play area that can be converted into an outdoor ice skating rink in winter. The crown jewel of the project is the sloping hill at the crest of the building that, with the use of artificial snow, will be turned into a slope for skiing and sledding during the colder months. Related: Smog-filled Beijing is building a ‘green necklace’ around the city to curb pollution To lower its energy footprint, the building will be clad in low-e , low-iron glass and is designed to maximize indoor access to natural light to reduce electricity demands. Existing trees will be transplanted onto the roof of the development and the natural landscaping will help reduce the city’s heat island effect and solar gain. Specially chosen plants and an efficient irrigation system are expected to reduce the project’s landscape requirements by as much as 30 percent as compared to the project baseline for the peak watering month. Water Efficiency Labeling Scheme (WELS) rated water fittings will also be used. The project will begin construction in August 2017. + Aedas Images via Aedas

See the rest here: 
Giant ski slope to top green-roofed civic center in Beijing

Pebble-shaped office building adds an icon of sustainability to Taipei

August 31, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Pebble-shaped office building adds an icon of sustainability to Taipei

Created as part of a greater revitalization project in Taipei’s Nangang District, Lè Architecture is an 18-story green office building that mimics the likeness of a standing moss-covered pebble with its tapered silhouette. Flat glass panels clad the exterior and give the building a polished finish. Vertical aluminum fins loop around the building to minimize unwanted solar heat gain . At night, the glazed building will be illuminated with different lighting effects to make the office appear to shimmer like a gem. To achieve LEED Gold status, Lè Architecture is designed to minimize energy demands. Natural light fills the interior through the building’s glass envelope to reduce reliance on artificial lighting. Green planters hung on the west side create a 60-meter-tall green wall to provide shading and regulate interior temperatures. Indoor trees on the south side create “urban living rooms” on every floor. Related: Taipei’s gorgeous Daan Park MRT raises the bar for metro stations everywhere “Pebbles that stay close to the riverbanks always have a green coat of mosses, giving the polished stones a unique texture,” write Aedas. “The vertical green wall on the façade turns the building into a standing pebble. The journey of pebbles from the river to the sea signifies the beginning of a successful journey. Meanwhile, the building’s egg-like shape implies that it is an incubator of knowledge and a metaphor of intellectual revival.” Lè Architecture is slated for completion in 2017. + Aedas Via ArchDaily Images via Aedas

Excerpt from:
Pebble-shaped office building adds an icon of sustainability to Taipei

Anders Berensson to turn 2 utility towers in Stockholm into picnic platforms in the sky

August 31, 2016 by  
Filed under Green

Comments Off on Anders Berensson to turn 2 utility towers in Stockholm into picnic platforms in the sky

The Swedish Royal Court has hired Anders Berensson Architects (A-B-A) to breathe new life into 12 disused power towers in central Stockholm. In a creative approach to adaptive reuse, the firm envisions two of the towers as observation decks where visitors can take in 360-degree views of Norra Djurgården , the city’s sprawling national park. There, park visitors could climb high above the treetops to enjoy a picnic in the sky. The 12 towers in question were originally built to hold power lines over the tree canopy of the urban park, so the construction is strong enough to support pedestrian platforms. The architecture firm proposes turning two of the towers into elevated picnic spots, where people can enjoy a snack or meal and take in the skyline of Stockholm . Finding a way for members of the public to enjoy the disused power towers could help draw more people to the park, and the project would provide incredible photography opportunities from the upper decks. Related: Apple Headquarters is finally complete and it’s an adorable treehouse In order to transform the power towers into park-goer destinations, A-B-A proposes a design that would add stairs and platforms made from wood, rather than steel, to reduce the structure’s overall weight load. Wooden additions would also provide a visual contrast to the original towers, which are envisioned painted in yellow. The two observation towers would also house kiosks in the lower levels that would sell refreshments and serve as gatekeepers for the towers, which would likely have restricted hours. + Anders Berensson Architects Images via Anders Berensson Architects and Lennart Johansson

Read the rest here: 
Anders Berensson to turn 2 utility towers in Stockholm into picnic platforms in the sky

AEDAS Unveils Xi’an Jiaotong-Liverpool University Administration Information Building in China

April 8, 2014 by  
Filed under Green

Comments Off on AEDAS Unveils Xi’an Jiaotong-Liverpool University Administration Information Building in China

Read the rest of AEDAS Unveils Xi’an Jiaotong-Liverpool University Administration Information Building in China Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: aedas , Aedas Architects , Aedas Architecture , Aedas Suzhou , chinese architects , Chinese architecture , locally sourced building material , Suzhou architecture , Taihu stone , traditional building material china

Go here to read the rest: 
AEDAS Unveils Xi’an Jiaotong-Liverpool University Administration Information Building in China

MVRDV Breaks Ground on Green-Roofed Business District at Shanghai Hongqiao Airport

April 24, 2013 by  
Filed under Business, Green

Comments Off on MVRDV Breaks Ground on Green-Roofed Business District at Shanghai Hongqiao Airport

Read the rest of MVRDV Breaks Ground on Green-Roofed Business District at Shanghai Hongqiao Airport Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: aedas , central business district , china , Daylighting , energy efficient building , global development , green roof , International Business District , MVRDV , natural ventilation , shanghai , Shanghai Hongqiao Airport , Sustainable Building        

View original post here: 
MVRDV Breaks Ground on Green-Roofed Business District at Shanghai Hongqiao Airport

Green-Roofed West Kowloon Terminus Will Link Hong Kong With China’s High Speed Rail

April 3, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-Roofed West Kowloon Terminus Will Link Hong Kong With China’s High Speed Rail

Read the rest of Green-Roofed West Kowloon Terminus Will Link Hong Kong With China’s High Speed Rail Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: “sustainable architecture” , aecom , aedas , china , china high speed rail , Daylighting , eco design , express link west kowloon terminus , green architecture , Green Building , green design , green roof , green transportation , high speed rail , high speed rail network , HSR , rail station , railway station , station , Sustainable Building , sustainable design , train station , west kowloon terminus

Read the original here:
Green-Roofed West Kowloon Terminus Will Link Hong Kong With China’s High Speed Rail

PierESCAPE: Aedas Envisions a Series of Outdoor “Dock-Like Extensions” for Navy Pier in Chicago

February 8, 2012 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on PierESCAPE: Aedas Envisions a Series of Outdoor “Dock-Like Extensions” for Navy Pier in Chicago

Aedas Architects and a team of other world-class consultants and designers have conceived of PierESCAPE: a series of outdoor “dock-like extensions” aimed at revitalizing Chicago’s famous Navy Pier. This proposal promises to strengthen connections between the city and nature and between civic space and culture in a manner that is exciting, enriching, and sustainable, according to Arch Daily . Step in to see a quick video by Aedas which details their exact vision for this iconic urban space. Read the rest of PierESCAPE: Aedas Envisions a Series of Outdoor “Dock-Like Extensions” for Navy Pier in Chicago Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: Aedas Architects , chicago , eco design , green design , Lake Michigan , Navy Pier , PierESCAPE , public spaces , sustainable design , tourism , tourist destination , Urban design , urban renewal , wetland

Read more here:
PierESCAPE: Aedas Envisions a Series of Outdoor “Dock-Like Extensions” for Navy Pier in Chicago

Extraordinary 28 Storey Kowloon Office Tower in China Has a Bushy Greenery-Lined Carpark!

November 4, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Extraordinary 28 Storey Kowloon Office Tower in China Has a Bushy Greenery-Lined Carpark!

Read the rest of Extraordinary 28 Storey Kowloon Office Tower in China Has a Bushy Greenery-Lined Carpark! Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: 18 kowloon east , aedas , Aedas Architecture , bushy carpark , carbon emissions , china , eco design , Green Building , green design , greenery , Kowloon , Kowloon bay , manufacturing , Sustainable Building , sustainable design

Read more: 
Extraordinary 28 Storey Kowloon Office Tower in China Has a Bushy Greenery-Lined Carpark!

Philips Unveils Sexy Urban Beehive Concept

November 4, 2011 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Philips Unveils Sexy Urban Beehive Concept

Philips’ just unveiled a new concept for an urban beehive that would allow anyone to become an amateur bee keeper – even those who live in apartments with no backyards. The pod-like hive attaches to a hole cut into a pane of glass. Once affixed, the glass covered pod on the inside of the window would allow you to peer into the hive while the white entryway on the outside would allow the bees the freedom come and go. Best of all, with the pull of a small cord you can have all of the fresh honey your heart desires. Read the rest of Philips Unveils Sexy Urban Beehive Concept Permalink | Add to del.icio.us | digg Post tags: bee keeper , bee keeping , bee keeping equipment , bee problems , beehive , how to keep a beehive , Philips , philips bee keeper gadget , philips beekeeper , urban beehive , urban bees

Go here to see the original: 
Philips Unveils Sexy Urban Beehive Concept

Bad Behavior has blocked 1107 access attempts in the last 7 days.