Johnson & Johnson offers Acuvue contact recycling program

March 6, 2019 by  
Filed under Business, Green, Recycle

Comments Off on Johnson & Johnson offers Acuvue contact recycling program

Figuring out what is or is not recyclable is an ongoing struggle with program availability differing from one location to another. On the other hand, we aren’t even aware of many recycling programs available for products we dispose of frequently. Contact lens wearers, for example, have had some return returnability in past years by finding specific drop locations or mail-back options for used contact lenses. Now, Johnson & Johnson has made the process easier for 3.7 million contact wearers in the U.K. The newly-launched ACUVUE Contact Lens Recycle Programme is the U.K.’s first free nationwide program that includes recycling options for both contact lenses and the blister and foil packaging they come in. Although offered by Johnson & Johnson Vision, the program accepts all soft contact lenses from any manufacturer. “Seventy-seven percent of British contact lens wearers said they would recycle their contact lenses if they could, and we share their interest in reducing the amount of plastics in the environment,” said Sandra Rasche, Area Vice President, Europe, Middle East and Africa, Vision Care, Johnson & Johnson Medical GmbH. “As a business, we are committed to doing our part to combat climate change , protect our planet’s natural resources and reduce waste, and this new U.K. recycling program represents the next step in our company’s sustainability commitment.” Related: This new initiative aims to sustainably recycle your old bras The company reported that currently, about 20 percent of customers say they flush used contacts down the toilet or sink. In conjunction with TerraCycle, a world leader in reusing post-consumer waste, Johnson & Johnson launched the program with the hope of reducing garbage in landfills and water sources. In addition, the collected lenses and packaging materials gain new life in the form of products like plastic lumber and outdoor furniture. Working with high street retailer Boots Opticians Ltd and independent retail optical providers across the country, Johnson & Johnson provides more than 1,000 locations for drop-off of used materials to be recycled. + Johnson & Johnson Images via Johnson & Johnson

See original here: 
Johnson & Johnson offers Acuvue contact recycling program

Green-roofed home in Atlanta offers a digital detox with lush nature views

March 6, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Green-roofed home in Atlanta offers a digital detox with lush nature views

Designed to focus on life in the outdoors, the Split Box House in Atlanta is a quiet, nature-inspired retreat for a family eager to escape from the distractions of the digital world. Designed by local architectural practice DiG Architects , the green-roofed home emphasizes both energy efficiency and indoor-outdoor living throughout. In addition to lush landscaped roofs that help mitigate stormwater runoff and energy consumption, massive low-E windows flood the interior with natural light to reduce dependence on artificial lighting. Covering an area of 2,646 square feet, the Split Box House was created for a busy working couple with three children who wanted a home refreshingly different from the “surrounding banal spec homes, each a louder spectacle than the next.” As a result, the architects focused on a simple and contemporary design that started as a long, 22-foot-wide rectangular volume — the width was based on the distance that a reasonably sized wood truss can span — that then morphed into two rotated and perpendicularly set L-shaped volumes, each roughly equivalent in size and housing the public and private spaces separately. “Arranged in an efficient pattern to eliminate waste, the primary exterior cladding of the box is a low-maintenance gray cement panel,” the architects said. “The panels, attached as an open joint ventilated rainscreen system, help manage moisture intrusion and reduce energy consumption. A complimentary warm ipe wood, alluding to the softer interiors of the house, clads the cuts. Comprised of the bedrooms upstairs and the guesthouse on the main level, the private functions bridge across a covered breezeway creating an outdoor room with a view corridor to the woods and access to the main and guest house entrances.” Related: Green-roofed home is built of waste bricks and wood in Poland The light-filled interiors are mostly dressed in white walls, timber surfaces and minimalist decor so as not to detract attention from the outdoors. A series of site walls were built to mitigate the steep property and form a terraced garden planted with long grasses that reinforces the geometric form of the house. + DiG Architects Via ArchDaily Photography by Alexander Herring via DiG Architects

Read more from the original source:
Green-roofed home in Atlanta offers a digital detox with lush nature views

Bad Behavior has blocked 7999 access attempts in the last 7 days.