A homey, floating cabin makes for the ultimate romantic getaway in South Australia

November 21, 2019 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on A homey, floating cabin makes for the ultimate romantic getaway in South Australia

Nothing says romance like whisking your loved one off for a remote getaway in South Australia . Located on the mighty Murray River, this amazing floating cabin has just about everything you need for a relaxing time away, including plenty of open-air seating to watch the sunset over the idyllic horizon. For anyone planning a trip near beautiful Adelaide, this gorgeous floating cabin is a perfect place to get off the beaten path. Starting in the Australian Alps, the Murray River stretches about 1,558 miles into Southwest Australia. The scenery is incredible, and seeing it first-hand from your own floating home is an unforgettable experience. Related: Sail your cares away in this incredible floating villa near Sydney The floating cabin sleeps up to two people and comes with all of the amenities needed for a romantic yet adventurous getaway. The interior is comprised of a comfy living room and a beautifully decorated bedroom that comes with a queen-sized bed. There is a spacious bathroom with a walk-in shower, and it comes complete with luxury linens and towels. Although small, the cabin’s compact kitchenette comes equipped with all of the basics, such as a stovetop and microwave, to whip up a tasty meal. For breakfast, guests will find everything they need to prepare a delicious spread of bacon, eggs, avocado, tomatoes, coffee, juice and more. Although the interior is cozy and inviting, the exterior of the boat is the best place to be. The outdoor deck includes plenty of seating, from two hanging basket seats to a couple of loungers arranged perfectly for soaking up the Australian sunshine. The area also has a barbecue area and a fire pit, which is just the spot to enjoy the late-evening views. The cabin is designed to offer guests a complete respite from the hustle and bustle of urban life. However, guests looking for a bit of outdoor adventure will be able to enjoy the river up-close thanks to a two-person kayak. Other activities can also be arranged. + Glamping Hub Images via Glamping Hub

Go here to see the original:
A homey, floating cabin makes for the ultimate romantic getaway in South Australia

New architecture learning center in London is built with bamboo and recycled yogurt pots

November 21, 2019 by  
Filed under Eco, Green, Recycle

Comments Off on New architecture learning center in London is built with bamboo and recycled yogurt pots

Architecture lovers have a new place to convene in London thanks to the recent completion of the Clore Learning Center at the RIBA (Royal Institute of British Architects) headquarters. Designed by local architectural practice Hayhurst & Co , the new public destination offers a variety of interactive learning displays about architecture for all audiences, from children and families to life-long learners. In addition to its creative educational program, the space is also a beacon for sustainable design and incorporates eco-friendly materials such as bamboo and recycled yogurt containers .  Developed with input from Price and Myers, Max Fordham and Jack Wates lighting design, the Clore Learning Center is the result of Hayhurst and Co’s winning proposal in a RIBA -organized design competition in 2017. The architects drew inspiration for their design of the new playful space from architect Grey Wornum’s vision for the original RIBA headquarters, a Grade II* listed building. Located on the fourth floor of the headquarters, the Clore Learning Center includes a dedicated studio, study room, terrace and interactive display area. Related: RIBA crowns Children Village in Brazil as the world’s best new building “Hayhurst & Co’s design invites visitors to explore their ‘sense of space’ and develop an understanding of the architecture that surrounds us every day,” Hayhurst & Co said. “Conceived as a series of simple, delightful and adaptable interventions that enable an interactive learning experience, the spaces promote an understanding of architecture through active learning: observing, testing, making and sharing.” Sustainability was also a major driver behind the design of the project. Instead of timber, the architects opted for fast-growing bamboo and recycled yogurt containers — leaving some lids and labels visible — as primary materials for interior furnishings. Natural daylight is emphasized indoors and complemented with energy-efficient LEDs that can be dimmed and altered depending on the occasion. A mechanical ventilation system helps provide a constant supply of fresh air. + Hayhurst & Co Photography by Kilian O’Sullivan via Hayhurst & Co

Original post:
New architecture learning center in London is built with bamboo and recycled yogurt pots

Bad Behavior has blocked 1968 access attempts in the last 7 days.