This swanky desert guesthouse was fashioned out of a former horse barn

November 9, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on This swanky desert guesthouse was fashioned out of a former horse barn

This stunning modernist guest home bears little similarity to its previous form: an old concrete barn for horses. Design-build firm The Construction Zone led the adaptive reuse project, the Barn Guest House, transforming the old horse stalls into room dividers. Full-height north-facing glass gives the guesthouse an indoor-outdoor character that embraces a desert garden In Phoenix. Topped with a flat overhanging roof, the 750-square-foot guest home contains a master suite, kitchen, and living area separated by concrete walls. Timber, seen in the Douglas fir -clad roof and furnishings and cabinetry, imbue the home with much needed warmth in a predominately cool-toned palette of concrete, glass, and black steel. Related: Atelier Data Transforms an Old Horse Stable into a Simple but Stunning Home in Portugal The interior decor is kept minimal to maintain the home’s sense of lightness in the landscape, while a few pops of red hues and natural timber tones break up the gray color scheme. The Barn Guest House looks out over an outdoor entertaining patio , bocce ball court, jacuzzi, and cacti-studded gardens. + The Construction Zone Via Dezeen Images by Bill Timmerman

The rest is here: 
This swanky desert guesthouse was fashioned out of a former horse barn

Climate change art illustrates sea level rise in Venice during COP 23

November 9, 2017 by  
Filed under Eco, Green

Comments Off on Climate change art illustrates sea level rise in Venice during COP 23

Artist Andreco has unveiled his latest art installation, Climate 04-Sea Level Rise in Venice, to raise awareness of the climate change conference COP 23 currently underway in Bonn, Germany. Introduced as a project promoting dialogue between the arts and sciences, the climate change-inspired installation calls attention to the effects of potential sea level rise in Venice. The site-specific project consists of three parts: a wall mural, a sculpture, and an academic conference. Climate 04-Sea Level Rise is the fourth iteration of Andreco’s ongoing Climate project, started in Paris in November 2015 during COP 21 . For each conference since, the artist has realized various site-specific installations that take inspiration from recent scientific research and estimates in climate studies. From the introduction of the new installation: “Andreco’s aim for this project is to underline the weaknesses of the territory where his interventions will take place. While in Bari the main theme was the accelerating desertification caused by the rising temperatures, in Venice the artist’s focus is the sea level rise.” Related: Almost 200 countries gather at COP23 to accelerate climate action Andreco’s interventions in Venice begins with a giant mural , located next to Canal Grande in Fondamenta Santa Lucia, that represents his artistic interpretation about estimates and data regarding sea level rise in the Italian city. The mural is made of long curvaceous blue lines, punctuated by equations and mathematical symbols, mimicking waves that rise high above a person’s height. A crystalline steel sculpture to the side contains native coastal plants that speak to the importance of the landscape in combating storm surges. The last part of the intervention was a series of talks by international researchers held to stimulate public discussion about climate change. + Andreco

See more here:
Climate change art illustrates sea level rise in Venice during COP 23

Bad Behavior has blocked 1048 access attempts in the last 7 days.